Lokakuun kuvat

Lokakuussa ehti tapahtua. Pieni Ahti Augustus James saapui maailmaamme 3.10. – emme ole vielä tavanneet, odotamme kesää. Syyslomaviikko piristi lokakuuta. Koululaisten lomaviikko toi lepohetken isovanhemmillekin. Vietimme todellisen staycationin pikkuneidin kanssa. Kotikaupunkia katseltiin kattojen yllä. Yövyimme hotellissa, kävimme sen jälkeen ostoksilla ja siitä sitten jouhevasti siirryimme kurpitsmarkkinoille.  Päätimme retkemme mökin rannan nuotiomakkaroihin. Pimeää oli, mutta parvella nukuttiin hyvin. Ehdin myös kutoa (minä kudon, muut neulovat) joulupukin konttiin sukkia ja muutakin pientä. Innostuin myös nukkekotipuuhailusta.

Herkistävin hetki koettiin, kun saimme tiedon pikkumiehen syntymästä.

Vastasyntyneen kukkakimppu
Hain kukkaset kotiprofessorille, joka pappana on herkistynyt. Pojanpoika on maailmassa. Nyt jännitämme, miten Suvi suhtautuu.

Syyslomalla ei tarvitse lähteä pois kotikaupungista

Koululaisten syyslomaviikko toi iloa elämään. Vietimme pikkuneidin syntympäivälahjaksi saaman ”Elämysretken Turun kattojen yllä”. Vierailimme kattoterasseilla, yövyimme mukavasti torin yläpuolella ja nautimme myös elokuvista (Supermarsu 2).Karkkia sai ostaa 150 g.

Valkuva Wiklund Valo baarista
Pikkuneidistä on kehkeytynyt todellinen taituri mitä valokuvaukseen tulee. Hienot maisemat olikin.
Hotellin ikkunasta näkyy Turun torille
Hotellihuoneemme oli 7. kerroksessa. Näkymät olivat sen mukaiset. Ikkunasta näkyi myös elokuvateatteri, jossa kävimme katsomassa Supermarsu 2:n.

Turun torilta bongasimme uuden torin kaupunkivalaisimen. Malli mukailee torin alkuperäisiä valaisimia.

Turun toria valaisee uusi valaisin
Turun torin uusi valaisin tulee varmasti toimimaan tapaamispaikka. Sen alaosa muodostaa penkin.

Kurpitsamarkkinat kannattaa kokea

Kun hotellista oli selvitty ja päivän shoppailut tehty, siirryimme mummolan kautta Halikon kurpitsamarkkinoille. Katseltavaa ja ihailtavaa riitti. Hämärän laskeutuessa valaistut kurpitsat olivat todella kokemisen arvoiset.

Kurpitsamarkkinat Halikossa
Halikon kurpitsaviikot toivat iloa ja valoa maailmaan. Todellinen elämys meille kaikille!

Halikosta olikin kätevä siirtyä mökille, jossa nautimme rannan nuotiopaikan loimusta ja hyvästä grillimakkarasta. Uni maistui parvella.

Kotivaran luominen

Kotikaapit siivottiin ja loimme jo pitkään suunnitteilla olleen kotivaran, jonka turvin selviämme 72 tuntia.

Kotivara 72 tuntia
Siisti kaappi teki mielen iloiseksi. Nyt tiedän, mitä siellä on. Exel-lista kiinnitetään oven sisäpuolelle.

Käsityöt lepuuttavat hermoja

Olen saanut aikaan melkomoisen neulepinon. Sukkia ja muutakin pientä on syntynyt. Sähkösäästötoimenpiteet saattavat nimittäin viilentää asuntoja, joten villasukille on tarvetta. Näin uskon.

Itsetehdyt villasukat
Villasukkia on mukava tehdä. Mitä enemmän niitä olen tehnyt, sitä siistimpiä niistä tulee.Kantapää ja kavennukset alkavat olla hallussa.

Nukkekodin joulu

Olen iloinen myös siitä, että pääsin alkuun nukkekotikerhon puuhissa. Se innosti siivoamaan ja sisustamaan j o u l u n  nukkekoteihini. Kyllä, luit oikein.

Joulu nukkekodisssa
Joulun voi laittaa jo lokakuussa. Ohitin Halloweenin ja Villa Charlotten olohuoneessa on nyt katettuna joulupöytä. Kuusikin on koristeltu. Pöytään pääsee joka joulu tuo pieni enkeli (korkeus 1,5 cm).

Lokakuu meni nopeasti. Syyslomaviikko piristi lokakuuta.

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *