Mmm – Mummon paras makaronilaatikko

Arkiruoka on parasta. Makaronilaatikko on hyvä arkiruoka. Mummot sen tietävät. Meillä herkkuihin on aina kuulunut itse tehty makaronilaatikko. Makaronilatikkoa voi tehdä kerralla paljon. Sitä voi pakastaa ja sitä voi viedä mummolle ja vaarille useamman annoksen verran.Ovat tyytyväisiä ja lämmittävät joko mikrossa tai paistavat voin kanssa.

Tavallinen makaronilaatikko
Makaronilaatikkoa kannata tehdä kerralla riittävästi. Tässä 400 g makaronia (1 pussi) ja 400 g 10% jauhelihaa. Kyllä maistuu!

Tämä on parempaa kuin äidin tekemä

Valmistamiseen pitää varata aikaa, eli ihan pikaruokaa tämä ei ole. Tavallisesti valmistan makaronilaatikkoa niin paljon, että kertasyömisen jälkeen jäljellä on vielä runsaasti. Seuraavana päivänä saatan hiukan paistinpannulla lämmittää lounaaksi.Osan pakkaan joen yli vietäväksi. Makaronilaatikkoa kannattaa pitää aina pakasteessa, se on esimerkiksi pikkuneidin yllätyskäyntien varalle hyvää syötävää.

Lasten suusta totuus kuullaan: ”Tämä on parempaa kuin äidin tekemä”. Makaronilaatikko on hyvä arkiruoka. Ihan kiipeää mummolan murekkeen rinnalle.

Elämä on.

Terveisin EijaL

PS En terästä tätä ruokaa millään tavalla. Yksinkertainen on aina pelittänyt.

Mummon paras makaroonilaatikko

Ainekset (-8 annosta)

1 pussi
makaronia (Tavallinen makaroni)
400 g
jauhelihaa (10-15% rasvaa)
3 kpl
kananmuna
6-7 dl
maito (kevytmaito)
1 tl
suola
1 tl
musta pippuri (rouhittua)
1 kpl
lihaliemikuutio
1 rkl
voi (nokareina laatikon päälle)
2 rkl
korppujauhoa
-95 min
{
AKTIIVINEN -20 min
PASSIIVINEN -75 min

Tee näin:

Keitä makaronit ohjeen mukaan. Koko pussillinen kerralla (400 g minun pussissa).
Makaronien kypsyessä paista jauheliha. Lihaliemikuutio sekaan. Joskus laitan vielä lorauksen ketsuppia.
Sekoita maito ja munat, lisää suola ja maustepippuri joukkoon.
Laita/levitä vuoan pohjalle ja reunoille muutama nokare voita/margariinia.
Kun makaronit ovat kiehuneet niin, että ovat ”aldente” (siis ei ihan kypsiä), valuta niistä vesi pois. Sekoita paistettu jauheliha makaronien kanssa.
Laita seos vuokaan. Lisää munamaito, sirottele päälle hiukan korppujauhoja ja laita päälle muutama nokare voita/margariinia.
Uuni 200 astetta, paistoaika noin 45-60 min. Tavallisesti vähennän asteita (150) kun aikaa mennyt noin 35-40 min. Seuraa kypsyysastetta aika ajoin.
Tarjoile esimerkiksi punajuuriviipaleiden ja/tai porkkanaraasteen kanssa. Ja tietysti ketsuppia niille, jotka sitä haluavat.

puheenaiheet ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.