Toukokuun kuvat – ahdistuksensekaista puuhaa mökillä

Toukokuussa jännitettiin. Tehtiin toki myös muuta, kuten mökkipuuhia, mikä kieltämättä helpotti jännitystä. Mökkipuuhista raivostuttavin on jokavuotinen kaislataistelu. Alan uskoa vaaria, joka on sitä mieltä, että niitä joku vastarannalta meille lähettää. Saapuivat oudosti syksyllä – kevätkaislat oli onnistuneesti ehditty hävittää ja ranta oli siisti. Jäivät sitten talven yli uutta kevättä odottamaan.Kevät mökillä tarkoittaa isoa työmäärää. Muuten ei kesä ala.

Kaislat ovat mökkiläisen iso kiusa
Tässä rannan ”komistus” eli valtaisat kaislakeot. Niiden suhteen on uusi suunnitelma. Rannassa on nyt iso kirkkaanpunainen tynnyri, jossa he häviävät. Heti kun kelit sallivat…

Iso kuusi kaadettiin. Se antoi hyvää näkösuojaa niin naapureihin kuin vastarannan liikenteeseen. Oli latvastaan ihan laho ja minua viisaampien mukaan siinä oli joku öttiäinen, joka pahimmillaan leviää muihinkin puihin. Olisin sen mielelläni paikallaan pitänyt.

Kuusi kaadettu
Tässä nyt näkymää kuusen suuntaan, Vielä on ”toteemi”pystyssä, kun sitä ei saanut sahattua puun juureen kertyneiden oksien vuoksi.Iso runko  hoidetaan pois, kun siihen käsiksi päästään.

Merkille pantavaa on, että mökkisaareen johtava siltakin alkoi näkyä. Oli pakko ajaa sillalle ja tarkistaa: Kyllä, meidän saunamme pikkuterassille näkyy nyt t o d e l l a hyvin. Siitä en tykkää yhtään. Enkä välttämättä haluaisi nähdä joka ikistä naapurilaituria. Miten ihmeessä näin tiheästi on joskus voitu mökkiä pykätä?

Kaislaverho pelastaa saunakäynnit. Ei tarvitse naapurien, vastarannan  porukan ja sillalla kulkijoiden minua saunapuhtaana katsella. Eikä minun heitä.

Näkösuoja saunana terassille
Ta-daa! Kaislaverho pelastaa saunakäynnit. Rullaan sen ylös, kun on saunottu. Kaadettu kuusi suojasi meidät aiemmin mainiosti. Se myös peitti rannan halkovajan. Enää ei. Ranta odottaa työstämistä. Uusi avoin maisema ahdistaa. Vaikka siivotaan, ahdistaa.

Toinen paha mökkipuuha keväisin on hiiritaistelu. Talven aikana oli ilmaantunut onneksi huomattavasti vähemmän jätöksiä kuin aiemmin. Kiitos mökkitalonmiehellemme Ernolle.

Kevätsiivous mökillä
Vanhan mökin siivous on tärkeää, jotta kesä voidaan ottaa turvallisesti vastaan. Asutamme vanhaa mökkiä kesäkauden, koska tilaa on enemmän. Kaikki tekstiilit tuuletetaan ja matot käyvät pesulassa. Lähtee mökkihaju pois.

Vanha mökki on siivottava. Pinnat pestään hyvillä aineilla ja joka ainut aterin, kippo ja kuppi pestään, vielä päälle kiehuvan kuumaa vettä. Ikkunoiden suhteen otan rennommin. Käytän sisäpintoihin valmiita ikkunanpesuliinoja. Ja jos yllän, niillä otan niillä myös ulkopinnat. Osa ikkunoista on niin korkealla, että niissä käytetään teleskooppivartista ko tarkoitukseen hankittua ikkunanpesusettiä.  Saapi kesä tulla.

Ehdottomasti upein hetki oli vaarin Miinanraivaajaveteraanien palkitsemisjuhla.

Pääsin mukaan hienoon juhlaan, jossa vaari sai mitalin.  Miinanraivaajaveteraarit saivat Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I Luokan Mitalin.

Miinanraivaajaveteraanien juhlakahvit
Hienosti oltiin kahvipöydässä. Tässä tilaisuudessa minullakin oli mahdollisuus kantaa omaa kunniamerkkiäni. Suomen Valkoisen Ruusun Ritamerkki R (SVR R) myönnettiin minulle vuonna 2007.

Kummallista, kun ei voi hifistellä etukäteen.

Takaraivolla oli koko toukokuun koko ajan lähestyvä mahdollinen matkamme.

Usa:n perheelle hankittiin viemiset, vaatteita silitettiin ja tarvittavat asiakirjat koottiin. Tavanomaista matkaa edeltävää mukavaa ”maistelua” ei tehty. Ei uskallettu. Mitä sitten, jos se onnistukaan?

Vaatteiden silitys
Matkaa varten tarvitaan kesävaatetus. Onneksi on rutiinia, jonka avulla valmistelut sujuvat. Silittäminen on yksi asia. Kesävaatteiden hankintaa on myös suoritettu.

Kummallista, kun ei voi hifistellä etukäteen, koska ennen matkalle pääsyä pitää olla negatiivinen. Siis koronatestin. Minähän olen aina niin postiivinen.

Sellainen oli toukokuu. Kevät mökillä tarkoittaa isoa työmäärää. Muuten ei kesä ala.

Mot

Elämä on.

Terveisin EijaL

PS:

Olihan toukokuussa sitten vielä keittiöremontin valmistuminen. Sitä ei sovi unonhtaa.

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *