Karjalanpiirakoita

12243016_10153341075804426_1472144576490421388_n.jpg

Tein ekaa kertaa elämässäni karjalanpiirakoita. Olen aina kuvitellut, että niiden teko olisi vaikeaa, mutta olin väärässä. Helppoa kuin mikä. Tosin ulkonäön kanssa on vielä opeteltavaa 😀

Riisipuuron keitto ensin ja kun se on jäähtynyt, sekaan muna.

Ruispohjan  teko:

3dl kylmää vettä

2 ruokalusikallista öljyä/sulatettua voita

2dl vehnäjauhoja

6dl ruisjauhoja

Sitten vain sekoitetaan ne yhteen ja tehdään kiinteä taikina. Itse vaivasin takinaa n. 5min.

Sitten vain kaulimaan takinaa ohueksi ruisjauhojen ja venäjauhojen päällä. Itse halusin isompia piirakoita, joten käytin muottina murokippoa.

Riisipuuroa laitetaan n. sentin paksuinen kerros, jättäen reunoihin tilaa n. sentin verran.

Itse aloitin rypytyksen tekemällä alas V mallisen taitoksen ja siitä sitten etusormia käyttäen eteenpäin. Videoita löytyy netistä paljon.

Uuni 275-300 astetta ja piirakat saavat olla siellä 10-15min.

Uunista pois oton jälkeen voidellaan piirakat sulatetulla voilla, jossa seassa hieman vettä.

Ja ovat muuten hyviä!

Kulttuuri Ruoka ja juoma DIY Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.