Asiat joista olen iloinen Tanskassa

 1.  Täällä ostataan sanoa hyvää huomenta, hei jne. Suomessa usein sitä ei osata sanoa. Kaupan kassalle sanotaan muovikassi, puhelimeen haloo jne.
 2. Osataan sanoa kiitos. Suomessa se tuntuu olevan vaikeaa useimmiten. Itsekkin olen oppinut sanomaan paljon useammin kiitos täällä asuessa.
 3. Hymyileminen. Vaikka täällä tuulee ja sataa paljon, niin sitä ei näe ihmisten kasvoilta useimmiten, vaan ihmiset jaksaa silti hymyillä.
 4. Ei stressiä. Harvemmin tanskalaiset stressaa mistään, koska se on turhaa. 
 5. Kohteliaisuus. Lähdet terassilta pois, joka on tupaten täynnä, niin vinkkaat pöydän vapautuvan sitä etsivälle. Tuo vain yksi pieni esimerkki kohteliaisuudesta, Suomessa en ole koskaan törmännyt tilanteeseen, että täydessä ravintolassa joku vinkkaisi vapautuvasta pöydästä tai sanoisi että meidän pöydässä olisi muuten tilaa.
 6. Hyggelig! Tanskalaiseten oma sana hyvälle ololle, rentoutumiselle, hauskan pidolle. Voi käyttää kaikessa positiivisessa melkeinpä . Tanskalaisille vapaa-aika on tärkeää ja siitä pidetään kiinni. Siksi esim. vaatekaupat eivät ole yhtä pitkään auki täällä kuin esim. Suomessa
 7. Halpa viini. Rakastan viinejä ja kun ne ovat täällä edullisia, niin raaskii ostella niitä ”kalliita” myös
 8. Hedelmien ja vihannesten tuoreus ja laatu. Niitä on paljon, ne on edullisia ja ne on tuoreita!
 9. Ekologisuus. Esim. kasvíksista löydät todella helposti luomu tuotteita ja ne ovat samaa hintaa kuin ei luomu.
 10. Faksi kondi. Se on kun sprite, mutta parempaa 😀
 11. Tee. Normaalisti vähän isommissa ruokakaupoissa on teetä myynnissä kuten irttareita. Otat pussin ja sitten haistelet mitä haluat ostaa. Ja vaikka vähän sekoittaa keskenään jos siltä tuntuu. Suomessa en ole tälläistä nähnyt.
 12. Flødeboller eli suklaa suukot. Ne on keksitty Tanskassa ja tuotu Suomeen 50 vuotta sitten. Täällä niitä tehdään suklaakaupoissa ja täytteen maku voi olla mikä vain. On kookosta, vaniljaa, vadelmaa jene. Suklaana tummaa, valkoista ja maitosuklaata. Nämä on niiiiiiiin paljon parempia täällä kun Suomessa!!
suhteet oma-elama oma-elama suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *