Haaste! 10+1 Kysymystä ulkosuomalaisuudesta

Näitä on ollut nyt monilla ja päätin itse tarttua haasteeseen 🙂

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Tähän on pakko vastata samoin kuten moni muu Tanskassa asuva; positiivisuus. Aarhusia usein kutsutaan hymyileväksi kaupungiksi ja ymmärrän sen hyvin. Täällä ihmiset hymyilevät ja paljon. Äitini tuli käymään kylässä ensimmäisen kerran ja heti kysyi miksi nämä kaikki ihmiset hymyilevät. Myös tanskalaisten avuliasuus on aivan mahtavaa. Muutin perjantaina uuteen kotiin ( postausta siitä hieman myöhemmin ) ja samantien sain paljon kyselyjä jos voivat auttaa. Suomessa moni sanoo samaa, mutta kun soitat niin harva tulee oikeasti auttamaan. Nyt kun soitin ja sanoin että hei tarvitsisin apua tässä ja tässä, niin ihmiset tulivat ja auttoivat. Yksi otti jopa kaverinsa mukaan jota en ollut koskaan tavannut aiemmin. Täytyy olla iloinen kun tälläisiä ihmisiä ympärillä.

2. Ikävintä?

Tällä hetkellä tulee ensimmäisenä mieleen asuntojen vuokraus. Joutuu maksamaan 3 + 3 kuukauden vuokrat + tuleva kuukausi ennen kun pääset muuttamaan. Ja ykeensä tuota toista 3 kuukautta ei saa koskaan takaisin.

Seuraavaksi tulee mieleen sää. Täällä tuulee aina ja sataa usein. Olenkin naureskellut sitä aina, että kun muutan Suomesta pois, niin piti sitten valita säältään vielä huonompi maa kuin Suomi 😀

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, niin mikä se olisi?

Sveitsiin rakastuin kuin siellä kävisin, joten se voisi olla yksi kohde mikä olisi listallani todella korkealla. USA kiinnostaa myös todella paljon ja siellä en ole käynyt, joten valitsisin sen.

4. Mihin kohteeseen haluaisit matkustaa uudelleen?

Tähän on vain yksi vastaus: Sveitsi

unnamed.jpg

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten?

Hernekeittoa ja karjalanpiirakoita. Tosin tuon hernekeittoa Suomesta ja itse leivon karjalanpiirakoita.

14449875_10154055811269426_1331949283024115154_n.jpg

 

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?

Yhden asian mitä olen elämässä oppinut; älä koskaan sano ei koskaan. Tällä hetkellä en näe itseäni Suomessa, mutta mistä sitä koskaan tietää.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin / mielenkiintoisin juhlapyhä?

Tanskassa juhlapyhät ovat melkein samat kuin Suomessa, joten hirveästi ei ole eroa. Joulua juhlitaan isosti ja koko kuukausi, mutta en ole niin jouluihminen. Tosin Tanksa on herättänyt sisäisen jouluihmiseni.

Suuri rukouspäivä luultavasti. Jostain syystä se on vapaa, mutta kukaan ei oikein tiedä mikä sen alkuperäinen idea on ollut.

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

Ystävien löytäminen. Kieli on niin erilainen ja töissä ei oikein ollut ikäisiäini. Olin myös suhteessa jossa mies oli ylihuolehtiva, eikä tykännyt minun osallistuvan tapahtumiin missä en tunne ketään. Nyt sinkkuna olen rohkeasti mennyt ryhmiin missä ihmiset tekevät yhdessä asioita, vaikka eivät tunne toisiaan. Näistä tapahtumista olen löytänyt ystäviä ja alkanut tuntemaan itseni enemmän ja enemmän ”tanskalaiseksi”.

9. Voisitko kuvitella asuvasi muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Kun erosin, niin mietin pitkään jäänkö Tanskaan vai minne muutan. Koin oloni jopa yksinäiseksi ja mietin onko järkeä jäädä tänne. Minulla oli määräaikainen sopimus, ei asuntoa ja hieman etsin itseäni. Mietin asiaa ja päätin jäädä tänne jos saan vakituisen sopimuksen. Sain sen ja tässä sitä ollaan. 

Myös Sveitsin reissun jälkeen jäi palo muuttaa sinne, mutta saa nähdä.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin muisto?

Skippaan vuoden 2016 ja menen samantien vuoteen 2017. Ero, asunnon löytyminen ja se kuinka paljon ihmiset auttoivat minua. Toki myös vakituinen sopimus oli iso plussa 🙂

11. Aiotko matkustaa jonnekkin tänä vuonna? Minne?

Olen jo käynyt Suomessa, Sveitsissä, Saksassa ja Bulgariassa.

Aion mennä työn puolesta ainakin Suomeen, Hollantiin, Saksaan, Sveitsiin ja ehkä Itävaltaan.

Vapaa-ajalla aion mennä ainakin Suomeen, Saksaan ja saa nähdä mitä muuta keksin.

18952746_10154812988709426_3678165584251013959_n.jpg

Otin tatuoinnin kuukausi sitten. Suomen kartta, koska Suomi on erityisen tärkeä minulle. Oikealla oleva piste on syntymäpaikkani, toinen iso piste on missä olen asunut suurimman osan elämästäni ja pienet pisteet kuvaavat matkaani maailmalle ( Tanskaan ). Mitä mieltä olette?

suhteet oma-elama suosittelen suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *