Harmaata ja sateista

Se mistä ihmiset valittavat on sää. Täällä asuessa olen alkanut arvostamaan Suomen säätä.

Täällä sataa ja tuulee koko ajan. Viime talvena näin lunta 8 päivänä yhteensä ja iltapäivästä lumi oli jo sulanut pois. Vaikka pakkasta ei ole talvella kuin pahimmillaan -10, mutta tuulen ja sateen kanssa se tuntuu luihin ja ytimiin saakka.

Olimme viime joulun Suomessa ja pakkasta oli koko ajan melkein -30. Mieheni oli tosi yllättynyt ettei se lopulta edes tuntunut niin pahalle. Lunta oli paljon ja ei tuulta juuri lainkaan, niin se oli oikeastaan aika miellyttävää. Täällä kun sataa syksyllä, talvella, keväällä ja kesäisinkin usein, niin alkaa olemaan todella kyllästynyt tähän sateeseen ja harmauteen. Vain kesä on hieman erilainen, koska silloin saattaa olla jopa hellettä. Suomessa on sentään 4 vuoden aikaa. Täällä on harmaata ja märkää aina, paitsi kesäisin.

Syksyllä on n. 5-15 astetta lämmintä. Talvella n. +5- -10 astetta. Keväällä 5-20 astetta lämmintä. Ja melkein joka päivä sataa vettä ainakin kerran. Tuulta täällä nyt on aina.

Tämä joulu ollaan täällä ja pelkään etten näe jouluna lainkaan lunta. Enpä olisi uskonut, että alan lunta ja pakkasia ikävöimään.

suhteet oma-elama suosittelen ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *