Paperityöt Tanskassa

Cpr numeron saaminen- Itsellä se vei suuret 20min. Sisälle toimistoon, täytin paperit ja sain NEM ID ja cpr numeron. Eli tanskalainen sotu.

Pankkitilin avaaminen- Siihen meni toiset 20min. Sisälle pankkiin ja sain heti Dank kortin Visa ominaisuudella. Eivät tarkastaneet suomen sotusta mitään, joka itseä ihmetytti. Eivät kysyneet onko töitä jne. Olin asunut Tanskassa tunnin ja Visa kortti myönnetty 😀 Siitä meni kaksi päivää, niin kortti tuli postiluukusta.

Verokortti jne- Ne mies hoiti verkossa ja käytti aikaa ehkä 10min. Suomeen ilmoitin soitolla, että kotimaa muuttuu. Ilmoittivat kirjeellä etten ole enää oikeutettu tukiin, etuihin jne. 

Liitto- Suomessa liitosta eroaminen olikin kaikista vaikeinta. Mitään ei olisi saanut tehdä sähköisesti vaan paperilla kaikki. Kysyin mitä tapahtuu jos en vaan maksa maksuja, niin sitten kuulema vaan potkitaan pihalle, mutta eivät peri mitään koska en tienaa Suomessa mitään. Vuosi meni ja sain lopulta potkut 😀 Täällä liityin verkon kautta ja maksut menee palkasta suoraan. En teidä mikä on liiton nimi, koska mies hoiti tämänkin puolestani.

Lääkäri- Kun hain cpr numeroa, niin samalla sain valkata itsellesi lääkäriaseman. Kun muutimme, vaihdoimme sen verkossa. Lääkäri on ilmaista ja samaa tasoa kuin Suomessa. Osa ulkomaalaisista valittaa ettei heitä tutkita, koska ovat euroopasta. Eli kai siellä on sitten niitäkin jotka ovat hieman rasistisia. Itse en ole tuollaista kohtelua saanut. Yleisesti kaikki toimii hyvin.

Asunto- Muutin miehen luokse, niin se oli jo valmiina. Tavaroita otin 10 laatikkoa ja meikkipöydän. Kuljetus maksoi 700e vaikka oli tälläinen yhteiskuljetus. Eli yritys ottaa monen ihmisen tavarat ja ajaa Ruotsin ja Tanskan kautta Saksaa.

Työ- Se oli haastavaa. Katsoin https://job.jobnet.dk/CV/frontpage ja sitä kautta löysin osa-aikaista työtä. Nykyisen työn löysinkin miehen ystävän kautta. Eli korvat auki aina 🙂

Työsopimus- Vain tanskaksi, ylläri. Työpaikka selitti ja vein vielä kotiin miehelle tarkistettavaksi. Tosin jos jokin laitointa, niin laki kumoaa allekirjoituksen.

Kielikoulu- Sinne ilmoittautumiskaavakkeet ovat vain tanskaksi, joten mies sai taas hoitaa koko homman.

Muuta ei tullut mieleen, mitä olisi aluksi pitänyt hoitaa..

 

suhteet oma-elama oma-elama suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *