Suomenkieli

Olen itse käynyt nyt 1,5 vuotta kaksi kertaa viikossa 2,5h tanskankielen kursseilla. Ymmärrän jo paljon, mutta puhuminen hirvittää. Aina kun aloitan puhumaan niin kukaan ei tajua mitään. Pitäisi vaan alkaa puhumaan enemmän.

Kun muutin tänne niin sovimme, että mies opettelee suomenkielen. Kursseja ei Aarhuusissa ollut tarjolla, joten päädyin opettamaan itse kirjan avulla.

10676402_10152433914409426_7927870857106604412_n.jpg

Tuossa ovat muistiinpanot kun aloimme opettelemaan. Noh, eipä tästä olla jurikaan eteenpäin päästy. Aina kun olisi aikaa, niin mies liian väsynyt. Oikeastaan opetellaan lisää suomea vain kun alan itse olemaan täynnä tanskankieltä. Kun meuhkaan etten jaksa ja muutetaan Suomeen niin tuntee tämän vitutuksen, niin silloin hän jaksaa taas opetella suomea viikon tai kaksi.

Onko kellään vinkkejä miten saisi joka päiväiseen rytmiin tuon suomenkielen opettelun? Tai miten siitä saisi hauskaa ja mielenkiintoista?

Ymmärrän toki kun asumme Tanskassa, niin minun on pakko oppia ja hänen ei. Kun joskus saamme lapsia niin haluan, että myös mieheni ymmärtäisi mitä he puhuvat suomeksi. Vaadinko liikaa kun haluan hänen oppivan edes hieman suomea?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *