Syntymäpäivät Tanskassa

Syntymäpäivät ovat Tanskassa iso juttu. Ne järjestetään joka vuosi ainakin perheenjäsenille. Perheenjäsenille ja kavereille järjestetyt juhlat poikkeavat hieman toisistaan.

Perheenjäsenille: Kutsutaan kotiin lounaalle tai kakulle. Tanskan lippuja on joka paikassa, että varmasti naapuritkin huomaavat merkkipäivän. Yleensä myös laulut kuuluvat ohjelmaan. Myös aina on olutta ja viiniä tarjolla, joka on suomalaiseen ajattelutapaan kummaa.

Ystäville: Kutsutaan kotiin, ravintolaan tai baariin. Synttärisankari maksaa kaiken. Toki Tanskan lippuja on taas joka paikassa ja laulut raikaa.

Töissä syntymäsankarin työpisteelle laitetaan Tanska lippuja ympäriinsä. Sankari itse tuo joko leipää leipomosta tai kakun muille.

Itselläni on syntymäpäivät viikon päästä ja järjestän kahdet juhlat. Ensin kutsun miehen perheen meille kakulle ja sitten ystävät juhlimaan illasta. Tällä kertaa saan myös hyvän ystäväni Suomesta luokseni, joka tekee juhlista vielä ikimuistoisemmat.

Suomessa järjestin juhlat kavereilleni, jos edes heille. Täällä syntymäpäivät ovat sinun päiväsi olla prinsessa. Viimeeksi mieheni yritti kaikin tavoin hemmotella minua ja saada oloni hyväksi.

10702187_10152512283229426_6329893154519119768_n.jpg

 

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *