Pääsiäisen Maannousema ! 😮

Pääsiäinen kului kuin öljymäellä konsanaan! Lipsui ja suti. 😀 Autolla mökkitietä alas luisui mukavasti, ylös pääseminen oli vaivaa vaille! Seuraava päivä meninkin petkele kädessä jäitä naputellen ja lapiolla syrjään heitellen. Lopputuloksena (joka näkyi seuraavana päivänä) oli pienien purojen juokseva pikkuinen, mutta jyrkkä mäki. Jäätä tai lunta tosin ei enää ollut.

Extrme-mökkeily tuotti tulosta. Luntahan mökillä on vielä n. 40 cm ja käytäviä piti luoda etuovelle, huussiin, kaivolle, puuliiteriin sekä pariin muuhunkin paikkaan. Hieman eri pituisia 2m – 5m per käytävä oli tämän pääsiäisen haarukka. Ihanaa oli, että sää suosi joka päivä. Pitkä-perjantai oli tosin tuulinen, mutta käytäviä kaivaessa sitä ei edes tuntenut. Mökkikin (joka ei ole talviasuttava) lämpeni Coronan voimin oikein loistavasti. Sen jopa herätti jopa yöllä liikaan kuumuuteen, joten Coranaakin oli säädettävä hieman pienemmälle, ettei ihan kaikesta rasvasta, jonka oli talven aikana ehtinyt vyötärölle keräämään, tarvitsisi ihan vielä luopua. Saattaahan sille vielä olla käyttöäkin 😅

Naapurin maanomistajan kanssa olimme sopineet pienimuotoisen puunkaadon kartoittamisesta. Hänen tontilla olevat pitkät havupuut varjostavat suuresti pihapiiriäni, jopa niin paljon, että käytössäni olevat aurinkopaneelit eivät kunnolla lataile. Mukavasti pääsimme yhteisymmärrykseen asiasta ja sain luvan harventaa hänen metsikköään mieleni mukaan pihaani varjostavista puista. Tiluksien omistaja valjasti minut metsänhoitajan tiedoilla, joista jouduinkin ottaa selvää heti hänen poistututtuaan. Googlelle kiitos! Minä kun en  kehdannut ilmiantaa omaa  tietämättömyyttäni.🙊 Tiluksien omistaja käski minun pissiä kantojen päälle heti puiden kaadon jälkeen, sillä voitaisiin estää maannousema. Aivoni alkoivat raksuttaa ja mietin, että pitääkö minun kantojen päälle koko ajan pissiä, ettei maannousemaa tule – vai kasvaako kannon ympärille jokin ihmeellinen kumpu vai mistä oikein on kyse!? Ajatuksissa ehti käydä jo sekin, että pitäisi lähikaupan siiderit ja kaljat käydä ostamassa, kylän väki kutsua kinkereihin, että kantoja voitaisiin pissillä valella oikein urakalla – jokaiselle oma kanto! 😂 Kasvaako kannon ympärille jokin kummallinen myrkyllinen kumpu?! Mistä ihmeestä tietoa ennen internettiä etsittiin? On siinä hyviäkin puolia tosi paljon!

puheenaiheet piha-ja-puutarha oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *