Se on kaikki fantasiaa vaan

Alkuun haluan sanoa, että olen pahoillani. En tiedä kuinka moni näitä postauksiani lukee. Yksi, kaksi vai jopa kolme tyyppiä vai olenko liian toiveikas? Joka tapauksessa olen ollut väsynyt ja runosuoneni on tyrehtynyt. Sen sijaan, että olisin kirjoitellut tänne jotakin puolivillaista väkisin (jota toki edelleen myös harrastan) päätin pitää taukoa. Katsotaan nyt tuleeko tämän kirjoitelman jälkeen taas uusi tauko vai mitä, mutta en silti aio antaa periksi. Kirjoittelut jatkuvat siis edelleen säännöllisen epäsäännöllisesti. Tämän illan minipohdinnan aiheena on minulle iloa ja tuskaa tuottava fantasiajalkapallo ja Valioliiga yleensä.

Kesän jälkeen oloni oli nimittäin taas kerran toiveikas. Olen sitä aina ja ikuisesti. Kesän jäljiltä minulla oli kuitenkin ihan oikeita saavutuksia mihin ripustautua ja joiden varassa alkaa harhaisesti haaveilla. Voitinhan kaverini EM-jalkapallonveikkauksen ja ansaitsin ihan oikeaa rahaa. Lisäksi pärjäsin hyvin myös veljeni ja hänen kavereidensa Uefa euro-veikkauksessa. Näiden tulosten aiheuttaman henkisen kuvitelman takia luulin automaattisesti sinkoutuvani kärkikahinoihin myös fantasia-Valioliigan osalta. Olin väärässä. En nyt esittele tarkemmin tuloksiani, koska varsinaisilla luvuilla ei ole väliä. En ole ollut sysipasha, mutta en oikein hyväkään. Taas kerran analyysi ja pohdinta ei korreloi tulosten kanssa. Päinvastoin. Tuntuu siltä, että mitä enemmän mietin ja vaivaan mieltäni, sitä huonommin pisteitä tulee. Jos teen vaihtoja hiukan puolivaloilla, pärjään paremmin.

Suurin iloni Valioliigan kohdalta on kuitenkin yksinkertaisimmillaan se, että se on takaisin ja upeampana kuin pitkään aikaan. Siihen on useita syitä, mutta yksi suurimmista on Ronttu, CR7, Krisse. Millä nimellä häntä kutsuukin, niin ei voi kieltää sitä, että hän on ainutlaatuinen. Kirjoitan siitä syvällisemmin mahdollisesti myöhemmin, mutta nyt sanon vain sen, että oma jo ennakkoon suuri Valioliiga-innostukseni on vain kasvanut kasvamistaan Ronaldon liityttyä Manchester Unitediin. Muita mielenkiintoa kasvattavia syitä ovat muun muassa

 • Puksun maalit sekä se, onko Norwitchilla mitään mahdollisuuksia säilyttää Valioliigapaikkansa
 • Tottenhamin ailahteleva peli ja se tosiseikka, että viimeisin se voittama pysty liittyy Tottenham Hotspur Stadiumin arkkitehtuurin. Näen jo sieluni silmin Kanen nostavan arkkitehtuuripyttyä ilmaan kauden päätyttyä konfettien lentäessä ilmaan.
 • Arsenalin huonous. Toivon heille aina vain hyvää, mutta ihan oikeasti. Miksi he eivät voi
  • hankkia parempia pelaajia
  • pelata paremmin niillä pelaajilla keitä heillä on
Kommentit (6)
 1. Blogi kiinnostaa, kiva kun kirjoitit! 🙂 Aina ilolla luen uudet postaukset.

  Kiinnostaisi tietysti kuulla kommentit myös kotimaisesta futiksesta, Veikkausliigan mestaruus- ja haastajasarjasta ja Kansallisesta liigasta. Jos ei vielä ole riittävän tuttua kauraa niin suosittelen ensi kaudelle projektiksi!

  1. Voi kotimainen jalkapallo sentään! Tunnustan, että se on häpeäpilkkuni eikä edes kovin salainen. Täytyykin kirjoittaa ja pohtia, että miksi näin. Ja tosiaan, pitää ottaa ihan projektiksi ja tavoitteeksi alkaa seurata sitä enemmän, koska luonnollisesti toivon sille kaikkea mahdollista kukoistusta ja menestystä.

 2. Aaah <3 Ihanaa, että kommentoit ja luet. Yritän ottaa aktiivisempaa vaihdetta silmään blogin puolella. Nyt se on helpompaa, kun tietää että siellä on joku, jota nämä höpinät kiinnostavat ja joka jakaa tämän penkkiurheiluhulluuden. Kiitos!

  Kuulin, että veljeni oli miettinyt fantasialiigan taktiikkaa jo kauden alussa. Pohtinut wild cardin käytöt ja kaiken mahdollisen jo ennakkoon. Oma taktiikkanihan on vain olla käyttämättä chippejä heti sen ensimmäisen epätoivon iskiessä. Niin nimittäin useimmiten käy, vaikka jälkikäteen olen tajunnut, ettei tilanne edes vielä silloin ollut paha. Pahaksi se tuli vasta myöhemmin ja silloin olisin kaivannut niitä chippejä vielä kipeämmin.

  Tuo kauden alussa joukkueen valinta: jossain netin syövereissä on kait joku laskuri, joka kertoo kauden päätyttyä paljonko pisteitä olisi saanut jos ei olisi tehnyt vaihdon vaihtoa kauden aikana. Sillä voi sitten masentaa itseään lisää. Joskus pohdin, että ottaisin jonkun sellaisen järjettömän linjauksen, (esim. kaksiosaiset sukunimet tms) jonka perusteella valitsisin pelaajani. Ei olisi niin paljon valinnanvaraa eikä pohdittavaa. 😀 Ehkä se ylianalysointi ja penkille jääneiden pisteiden tuska vain kuuluu tähän lajiin.

  1. Pakko sanoa että viikonlopun fantasialiiga oli ihan katastrofi (niin se taisi onneksi olla monelle muullekin) ja vedin toki paniikkivaihteen päälle heti ja tein yhden maksullisen vaihdon. Ronaldon piti olla takuuvarma pistemagneetti kapteenina!

   1. Hah! Muistan tämän kierroksen, koska sain täysin tapojeni vastaisesti kyseisellä kierroksella yllättävän paljon pisteitä. Toki se ei silti ollut oikesti paljon, mutta omalla mittapuulla hyvin. Olen onnistunut pihtaamaan chippejä ja extravaihtoja vielä tähän asti, mutta katsotaan taasen, että kuinka tämän viikonlopun kierroksella käy.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *