Ei ole kauneudella pilattu

Suomi väänsi eilen voiton Armeniasta. Paino sanalla vääntö. Otsikkokin sen jo kertoo. Ei ollut kaunista peliä ei. Ajoittain tuntui, että oikein kaivettiin verta nenästä. Kaivettiin kuoppaa. Kaivettiin kaikkea mahdollista. Niin vain Huuhkajat silti voittivat.

Ennakkoon asetelma oli selvä. Suomi oli suosikki. Voitto oli myös otettava, jos halutaan pitää EM-kisapaikkatoiveet karsinnan osalta edelleen elossa. Yle Urheilu haastatteli ottelun jälkeen yli-ihmismäisiä pelastuksia tehnyttä Lukas Hradeckýa. Hän kuvaili tilannetta sanoen, ”ettei se niin kaunista ollut”. Toisaalta Hradecký myös muistutti samantyyppisten pakkovoittojen päättyneen usein aiemmin Suomen häviöön. Paineiden alaisena on ollut vaikeaa voittaa.

Niin vain Kanervan Huuhkajat rikkoivat tämänkin kirouksen. Vaikka Pukki jäi ennakkoasetelmista poiketen molemmilla karsintapeleissä ilman maaleja, niin voidaan sekin kääntää positiiviseksi asiaksi. Maaleja voivat tehdä muutkin eikä peli ole yhden ihmemiehen varassa. Eilinen ottelu ei ollut mukavaa katsottavaa, mutta lopputulos on. Teen niin kuin Hradecký Ylen haastattelussa toivoi: aion arvostaa tätä voittoa kaikesta sen rumuudesta huolimatta. Sisäinen kauneus on tärkeintä.

puheenaiheet ajattelin-tanaan uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *