Hiihdon MM-kisojen epävirallinen kisaopas

Kröhöm. Hiihdon MM-kisat alkavat tänään avajaisten merkeissä Itävallan Seefeldissä. Huomenna päästään tositoimiin. Vaikka oma valmistautuminen on ollut huonoa, päätin silti listata kisavinkit oppaan muotoon.

  • Maastohiihdon sprintit to 21.2. Rehellisesti sanottuna en oikein tiedä, voiko sprinteistä odottaa mitään. Ainakaan mitalia. Ristomatti Hakolalle asetettiin paineita jo vuosi sitten Koreaan. Hän tuntuu olevan ihan kärjen tuntumassa, mutta silti mitalikolmikon ulkopuolella. Kuitenkin koska kyseessä on pikamatka, kaikki on mahdollista. Kaatuminen, välinerikko, latukahinointi.  Urheilijalle nämä eivät välttämättä ole mukavia asioita, mutta katsojalle hyvää viihdettä. Sprinttien ollessa kyseessä painotan seuraavaa: telkkari auki viimeistään finaalien kohdalla klo 15.25. Jos myöhästyt, koko kisa voi olla ohi. 
  • Yllätysmitsku. Sitä toivotaan ja odotetaan. Tällä kertaa heitän haasteen yhdistetylle, joka on ollut menestyspimennossa ja pitkään. Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Puhun teille. Myös joku muu saa yllättää.
  • Viestit. Ne ovat yleensä hyvä tasaisen laadun mittari. Olisiko nyt taas viestimitalin vuoro joko maastohiihdossa tai yhdistetyssä. Parikilpailujenkin mitalit kelpaavat, mutta olisi se hienoa, jos ihan neljä tyyppiä onnistuisi yhdessä.
  • Hidastuskuvat ja räkä. Se roikkuu, lentää ladun sivuun, valuu noroina suuhun. Ihan sama. Jos urheillaan tosissaan, niin eritteillä ei ole mitään väliä. 
  • Lehmänkellot. Mikään ei tuo mieleen keväthankia yhtä tehokkaasti, kuin keskieurooppalaiset kisaturistit ja lehmänkellojen kilinä. 
  • Loppusuoran kamppailut. Mika Myllylä ja Thomas Alsgaard ja Ramsau 1999. Matti Heikkinen ja Lahti 2017. Hiihtäjät ovat kuin moottorilla käyviä ravihevosia, kun he pääsevät viimeiselle suoralle. Se villi voima ja rujo runttaus. Aah. Näitä odotan.

 

  • Valmistautuminen: pieni kävelylenkki ulkona, niin että posket punoittavat. Trikoohousut ja villasukat jalkaan, paidankin saa pukea. Joko sohvalle istumaan tai lattialle venyttelemään. Venyttely antaa illuusion omasta urheilullisuudesta.
  • Kisaeväät: laskiaispulla ja kaakao. 
  • Mitaliveikkaus: 5 (Iivo, Krista, yhdistetyn parisprintti, viesti (maastohiihto joko miehet tai naiset) + joku ihan ylläri)

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *