Ja sitten heitä oli neljä

Normaalista syväluotaavasta ja asiantuntevasta analyysista poiketen aion nyt tarkastella tulevia naisten jalkapallon MM-kisojen välieräpareja täysin mutu-tuntumalla.

Englanti-USA. Ensimmäisessä välieräparissa esiintyy kisojen suurin ennakkosuosikki ja hallitseva mestari USA. Toisaalta vastassa on oma henkilökohtainen suosikkini, Englanti. Ennakkoon olisi helppo ennustaa koko kisan voittoa USA:lle. Toisaalta aina kun on kyse yksittäisistä peleistä, mitä vain voi tapahtua. Vaikka USA:n peli tuntuu toimivan kuin hyvin rasvattu kone (huomaa suora suomennos), niin joskus liiallinen itsevarmuus voi kostautua huonona valmistautumisena. Toki USA:lla on myös poikkeukselliset lähtökohdat turnaukseen, kun käytännössä kaikki joukkueen pelaajat ovat ammattilaisia. Tämä kun ei ole itsestäänselvyys naisurheilussa edes huipputasolla.

Ennustus: Englanti voittaa rangaistuslaukausten jälkeen. Tunnustan, että tämä veikkaus on tehty hirvittävällä riskillä, mutta joskus täytyy vain repäistä. Lisäjännitystä tuo ottelun alussa soitettavat kansallislaulut. Nähdäänkö Rapinoelta taas protesti? Toivotaan, että kyllä.

Alankomaat-Ruotsi. Tässä välieräparissa on mukavaa säpinää. Kumpikaan joukkue ei ole näyttänyt kisoissa ehkä sitä laadukkainta peliä, mutta ne tarvittavat voitot on napsittu. Ruotsin selviytyminen näin pitkälle on luonnollisesti jo itsessään urotyö. Olisi helppo ajatella, että joukkue tyytyisi tähän. Toivon kuitenkin, että nälkää riittäisi vielä tässäkin kohtaa, kun edessä on ainutlaatuinen mahdollisuus selvittää tie MM-finaaliin.

Ennustus: Alankomaat voittaa peliajalla 2-1. Ruotsin kuningasperhettä kuvataan katsomossa.

puheenaiheet ajattelin-tanaan tapahtumat-ja-juhlat uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *