Kiekkoa ja naiskiekkoa

Naisten jääkiekon MM-kisat alkoivat  tämän viikon torstaina. Suomi on jo ehtinyt hävitä USA:lle  ja voittaa Venäjän. Huomenna on vastassa Sveitsi ja tiistaina Kanada. Olen nostanut kisojen tiimoilta muutamia ajatuksia esiin.

  • Miksi pitää aina erikseen mainita, kun kyseessä on naisurheilu? Miksi miesten urheilu on perusmuoto ja naisten joku erityinen versio siitä? Syyllistyn tähän itsekin ja se ärsyttää.
  • Olisivatko nämä ne kisat, joissa voitettaisiin yksi suurista (=Kanada tai USA)? Siihen tarvitaan A. täydellistä peliä omilta B. hieman huonompaa ottelua vastustajalta. Joku kommentoi torstain häviötä taas kerran osoituksena siitä, kuinka vain yksinkertaisesti olemme valovuoden päästä ameriikan siskoista. Itse uskon, että olemme entistä lähempänä. Kyllä se Neuvostoliittokin aikoinaan kaatui jäällä. Kaikki on mahdollista.
  • Noora Räty. Inspiroiva ihminen ja päällisin puolin hiljaisen suomalaisen kiekkoilijan arkkityyppi. Ei tee itsestään numeroa, mutta räväyttää juuri oikeassa kohtaa. Katsoin sekä selviytyjiä että Nooran Villi kortti-jakson, joiden perusteella olen fani. Upea urheilija ja valloittava ihminen.
  • Missä on kisabiisi? En ole kuullut. Tässä on markkinarako esimerkiksi JVG:lle. Samaa kappaletta voisi sitten kuunnella noin kuukauden päästä yksissä toisissa lätkäkisoissa.
  • Yleisö. Ilmeisesti paikan päällä on ollut ennätysmäärä yleisöä edellisiin MM-kisoihin verrattuna. Hienoa suomalaiset. Yritän itsekin päästä paikalle, mutta jos en ehdi, niin upea silti, että te muut menette.

 

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *