Kiitos 2019

Rakas Suomen miesten jääkiekon MM-joukkue!

Kirjoitan teille Välimeren rannalta. Täällä astikin jännitettiin teidän suorituksianne. Ennen kisoja tuntui, ettei kukaan uskonut teihin. Puhuttiin lukuisista poisjäänneistä, B-tason joukkueesta ja maalailtiin kauhukuvia lohkovaiheeseen jäämisestä. Jos olen täysin rehellinen, tunnustan että pohdin itsekin hetken aikaa tuleeko tästä sittenkään sellainen iloinen ja valoisa kevät Marjamäen synkkien aikojen jälkeen. Usko oli koetuksella, vaikka muuta väittäisin.

Joukkueen taival voi jatkossa olla vertauskuvana mille tahansa alkuun mahdottomalta näyttävälle asialle. Yhteishengen ja sinnikkyyden aisti kotikatsomoon asti oli ruutuna sitten älytelevision iso skreeni tai puhelimen näyttö. Se tuntui mahanpohjassa asti ja nostatti karvat pystyyn ja kyyneleet silmiin.

Haluan kiittää teitä kaikkia. Harvoin pystyy ihminen tekemään jotain sellaista, minkä merkitys nousee arkipäiväisyyksien yli kansakunnan mielenlaatua kohottamaan. Te onnistuitte siinä. Pelaamalla jääkiekkoa. Niin yksinkertaista ja kaunista.

Tänään tuskin kukaan suomalainen voi olla surullinen. Tässä kaoottisessa ja julmassa maailmassa, saamme teidän ansiostanne pienen hetken ajan tuntea olevamme upeita ja mahtavia. Se tunne ei alista tai hauku muita. Se on puhdasta iloa ja onnea olla suomalainen. Tässä ja nyt. Kiitos.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *