Kirje Kalervolle

Hei vaan arvon rautakansleri!

Toivottavasti sallit, että sinuttelen. Haluan kertoa sinulle, kuinka paljon kannanottosi Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisoja koskien on merkinnyt minulle. Tunnustan heti alkuun, että pidin sinua perinteisenä sukupolvesi edustajana. Konservatiivisena jääränä, jota ei paljon ihmisoikeudet kiinnosta. Anteeksi nyt vaan, mutta laitoin sinut samaan kastiin Juhani Tammisen ja hänen veli-Lukashenko-ulostulojensa kanssa. Onneksi uskallan myöntää virheeni. Nostan kädet pystyyn. Olin väärässä sinun suhteesi.

Sinut tunnetaan jyrähdyksistäsi. Niillä on legendaarinen maine. Asioista voidaan keskustella, mutta kun Kalervo Kummola jyrähtää, keskustelu on usein ohi. Sinun mielipiteelläsi on väliä. Aiemmin se nauratti ja jopa ärsytti. Miten jollain voi olla (urheilu)maailmassa noin paljon valtaa. Kysehän on vain yhdestä ihmisestä. Sinua pidettiin ja pidetään yhä arvossa. Suomen jääkiekolle olet myyttinen päättävien pöytien ja kulissien mies. Sinä saat yleensä tahtosi läpi.

Kaikkea tätä vasten sydämeni värisi ilosta, kun näin kommenttisi koskien miesten jääkiekon MM-kisojen järjestämistä Valko-Venäjällä. En tiedä mitä odotin sinulta, mutta en ainakaan tätä. On ihanaa olla väärässä. Usein puhutaan, ettei urheilua ja politiikkaa pidä sekoittaa ja tästä ehkä kaikki voivat olla samaa mieltä. Toisaalta, entäs sitten kun vahinko on jo tapahtunut ja urheilu on valjastettu diktaattorimaisen johtajan omien etujen tavoittelun välineeksi ja mainokseksi. Sinä toit tämän harvinaisen suorasanaisesti ja selkeästi esille. Ihailen sitä. Ei kiertoilmaisuja tai jotain ympäripyöreää, vaan selvä kannanotto sen puolesta, ettei kisoja tule Lukašenkan Valko-Venäjällä järjestää.

Haluan sanoa sinulle Kalervo, että ihailen sinua. Tunnustan omat ennakkoluuloni sanomalla, että voisit ikäsi puolesta edustaa toisenlaista äärilaitaa. Sellaista, joka ei halua pilata mukavia arvokisoja ikävällä politiikalla ja jolle raha ja kisojen läpivienti on ihmisten elämää ja demokratiaa tärkeämpiä arvoja. Olen kiitollinen, että meillä on Kansainvälisen jääkiekkoliiton tärkeässä vaikutusasemassa ihminen, joka uskaltaa ottaa kovaäänisesti kantaa oikeiden asioiden puolesta. Kiitos, että jyrähdit.

Ystävällisin terveisin, uskollinen penkkiurheilija

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *