Miesten jääkiekon MM-kisojen epävirallinen tärppilista

En pysty hyvällä tahdollakaan kutsumaan tätä MM-kisojen oppaaksi, joten käytetään nyt ennemmin nimeä lista.

  • Kevät. Vaikka menisi pakkasen puolelle tai tulisi räntää, niin yksi asia on varma: kevät on virallisesti saapunut, kun miesten jääkiekon MM-kisat alkavat.
  • Nimetön joukkue. Paljon on puhuttu kieltäytyjistä. Luulen, että heistä on puhuttu jopa enemmän kuin niistä, jotka ovat päässeet ja halunneet mukaan joukkueeseen. Sanotaan nyt näin: niillä pelataan, ketkä ovat kaukalossa ja penkillä. Kaikki muu on turhaa. Haluan uskoa, että motivaatio ajaa pidemmälle kuin vastahakoinen velvollisuus tai kunnia. En ole katkera mutta: Ei me oltais teitä haluttukaan!
  • Jukka Jalonen. Rakastan häntä. Tai ihan rakkaudesta ei voi välttämättä puhuta, mutta sanotaan että pidän hänestä erittäin paljon. Lähtökohtaisesti kaikki jääkiekkovalmentajat ovat ihania Lauri Marjamäen jälkeen. Näin se vain on. On sellainen tunne, kuin olisi tultu turvalliseen kotiin. Voit olla huoleti. Jukka on paikalla.
  • Britit. Ei ole hetkeen näkynyt iso-britannialaisia kiekkoilijoita kaukalossa. Oikeastaan en ole koskaan nähnyt iso-britannialaisia kiekkoilijoita. En kaukalossa enkä sen ulkopuolella. Nyt sekin tapahtuu.
  • Toni Söderholm. Olin ehkä joskus ihan vähän ihastunut häneen. Sitten tajusin hänen pelaavan HIFK:ssa. Nyt Toni valmentaa Saksaa.
  • Viimeksi kun Suomi voitti maailmanmestaruuden, olin ulkomailla. Finaali pelataan tänä vuonna sunnuntaina 26.5 ja myös tuolloin olen poissa Suomesta. Haluan ajatella, että universumi ja erityisesti jääkiekkomaailman napa pyörii ympärilläni ja, että tämä olisi jonkinlainen enne tulevasta.

 

  • Ylimääräinen jalkapallohuomio: Mestarien liigan finaalissa pelaa kaksi brittijoukkuetta. Olin pettynyt Ajaxin häviöön. Joku siinä innossa ja nuoruuden ennakkoluulottomuudessa vetosi ja veti puoleensa. Tottenhamin voitto oli käsittämätön ja se jätti tyhjän olon. Tuli tunne, että parempi joukkue hävisi. Aina voisi ajatella, että seuraavana vuonna sitten. Ajaxin kohdalla iso osa joukkueen pelaajista siirtyy suurempiin eurooppalaisiin seuroihin. Seuraavaa vuotta ei siis tavallaan tule. Litin ja Kluivertin ennen ottelua tapahtunutta kättelyä ja juttelua katsellessa tuli lämmin tunne. Joku suomalainen on onnistunut lunastamaan ikuisen paikan amsterdamilaisten jalkapalloihmisten sydämissä. Meidän Litti on myös heidän Littinsä.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *