Reissupäiväkirja

Palasin juuri hiukan yli kahden viikon reissulta maailman toiselle puolelle. En ole koskaan aiemmin käynyt yhtä kaukana. Aika hurjaa. Olen muun muassa menestyksekkäästi unohtanut oman työsähköpostini salasanan. Se, jos mikä, kertoo täydellisestä arjesta irrottautumisesta. Matkan aikana en varsinaisesti urheillut kertaakaan. Pari urheiluun liittyvää kokemusta sain kuitenkin kerrytettyä.

  • Kriketti. Sanon nyt suoraan: olin sekoittanut kriketin mökin pihamaalla pelattavaan krokettiin. Kyseessä on kuitenkin ihan eri peli. Kriketti on oikea mailapeli, jolla on pitkät perinteet esimerkiksi Kansainyhteisön maissa. Urheilulaji, jossa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla. Sain seurata ottelua Intian ja Australian välillä. Peli tuntui kestävän ikuisuuden eikä siinä ollut mitään järkeä. Tutustuin sääntöihin vasta matsin jälkeen.
  • Kävely. Lomalla ei usein ole intoa urheilla sillä tavalla oikeasti. Kävellä voi kuitenkin aina ja sitä tein. Paikkoihin tutustuu ihan eri tavalla, kun menee jalan eri alueille ja joutuu painamaan maamerkkejä ja maisemia mieleensä.
  • Formula. Olin Melbournessa, kun F1-kausi käynnistyi. En ole pitkään aikaan seurannut formuloita millään tavalla, sillä mielenkiintoa ei ole ollut. Nyt oli kuitenkin hienoa nähdä, kun suomalainen voittaa vieraalla maalla. Formuloiden eettisyyttä ja järkeä lajina voidaan kyseenalaistaa, mutta fakta on kuitenkin se, että sinivalkoinen menestys tuntuu aina hyvältä. Valtteri!! Ilostuin erityisesti iltapäivälehtien artikkeleista, joissa kerrottiin Bottaksen niin sanotun pimeän puolen tulleen esiin. Upeaa. Pieni kiukku ja ärtymys toimivat yleensä hyvänä polttoaineena (!) menestykseen.
  • Kroatia-Englanti. Absurdi kokemus Pekingin lentokentällä. Aika on pysähtynyt. Kello on 6.30 aamulla. Wifi ei toimi. Kaupat ovat kiinni. Minua nukuttaa. O´Learys-sporttibaari on auki ja siellä näytetään uusintana viime kesän jalkapallon MM-kisojen välieräpeliä Kroatia-Englanti. Katsoin pelin kyllä aikanaan livenä, mutta nyt peliä seuratessani tajuan, etten varsinaisesti muista miten peli oikeasti meni. Muistan lopputuleman, mutta en mitään muuta. Katson siis peliä. Myöhemmin aamupäivällä huomaan pelin alkaneen uudestaan alusta. Pohdin,kuinka monta kertaa se näytetään putkeen. Näytetäänkö mitään muuta peliä? Miksi juuri tämä ottelu? Luulen, etten saa näihin kysymyksiin koskaan vastausta.
  • Australialainen jalkapallo. Olen tiennyt lajin olemassa olosta lähinnä sen vuoksi, että yksi ystäväni harrasti sitä joitakin vuosia sitten. Suomessa. Kyllä, aussifudista pelataan myös Suomessa. Äkkiseltään laji näyttää jalka- ja käsipallon sekä rugbyn sekoitukselta. Ihmettelen kuinka kukaan voi pelata lajia ilman vakavaa loukkaantumista.
kulttuuri ajattelin-tanaan matkat liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *