Rocky road

Kesäloma. Olen yrittänyt hiukan urheilla, lukea kirjoja sekä tehdä maakuntamatkoja. Televisiotakin olen katsellut. Maanantai-iltana silmiini tarttui unohtunut klassikko Rocky II. Ykkösen muistan katsoneeni joskus vuonna nakki. En voi sanoa elokuvaa hyväksi, mutta viihdyttävä se ainakin oli. Vaihtelevista syistä.

  • Olivatko Rocky-elokuvien komediaelementit tahallisia? Tätä pohdimme paljon. Rocky Balboan yksinkertaisuus ja hidas ajatuksen juoksu naurattaa. Oliko Syltty tosissaan?
  • ”Adrian!”” Yo Adrian! I did it!” Elokuvan naishahmo. Rockyn ihastus ja vaimo Adrian on kummallisen vähäsanainen ja yksinkertaisen oloinen nainen. Jossakin kohtauksessa (suomennos) Rocky viittaa suhteen alkuaikoihin sanomalla Adrianilla olleen tuolloin ujoustauti. Toisaalta tavallaan kivaa ja virkistävääkin, että Syltty käsikirjoitti elokuvaansa tavallisesta all american dream girlistä poikkeavan naisen.
  • Treenikohtaus Converset-jalassa. Tämä tapahtui sekä ykkös- että kakkososassa. Välillä unohtuu, että niin tosiaan: Converset ovat alun perin tarkoitettu ihan urheilemiseen. Ei pelkästään hipstereiden jalkineiksi.
  • Rocky on voittanut Oscareita. Sylvester ei kuitenkaan itse ehdokkuudesta huolimatta palkintoa saanut. Oscarit eivät välttämättä ole mikään laatuelokuvan tae, mutta kyllä se silti jonkinlainen tunnustus on. Ilkeästi ajateltuna voidaan sanoa myös, että parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen ehdokkuus todistaa, että Syltty osaa oikeasti kirjoittaa.
  • Tyhjäkäynti silloin, kun ei nyrkkeillä. Stallone varmasti halusi kirjoittaa syvällistä ja merkityksellistä dialogia. Jos ollaan rehellisiä, niin Rockyissä kaikki muu paitsi nyrkkeily on turhaa.
  • Mitä  musiikin helmiä! Rockyn teema. Eye of the Tiger. Living in a America. Kyllä on mahtavaa.

Rocky III tulee tänään televisiosta. Tiedän mitä itse aion tehdä. Tästä innoittuneena ajattelin saagan (kuusi elokuvaa) jälkeen katsoa myös Creed-elokuvat, joita ilmeisesti on kaksi (?!). Tässähän tämä kesä kuluukin mukavasti.

kulttuuri ajattelin-tanaan suosittelen leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *