Sumeaa logiikkaa

Naisen logiikka on huhujen mukaan huonoin suomalainen elokuva ikinä. Sitä ei tosin ole juuri kukaan nähnyt. En tiedä naisen logiikasta sen tarkemmin, mutta tunnistan kun syy-seuraussuhteissa on epäloogisuutta.

Suomi voitti eilen Kanadan miesten jääkiekon MM-kilpailujen ensimmäisessä pelissä. Kaikki muut paitsi joukkue itse, tuntuivat olevan yllättyneitä. Työkaverini kertoi veikanneensa ottelusta Kanadan voittoa 3-1. Tulos oli täysin identtinen, mutta Suomen hyväksi. Hän jatkoi uskovansa, että jos kerran tuollainen kova maa voitetaan, niin ”seuraavaksi sitten hävitään jollekin heikolle.” Tässä kohtaan kimpaannuin sisäisesti ja ehkä vähän myös ulkoisesti.

Jos kannatat jotain joukkuetta:

  • Usko sen voittoon.
  • Älä manaa ja luo tappiomielialaa ennen ottelun alkua ainakaan muihin.
  • Jääkiekko tai urheilu ylipäänsä, ei seuraa jotakin karman lakia tai muitakaan ennalta arvattavia kuvioita (kts. naisten jääkiekon MM-kisat). Kannattaa siis pitää mieli positiivisen avoimena sille, että joskus se oma joukkue saattaa menestyä.

Näihin kannattajan niin sanottuihin käskyihin tai sääntöihin täytyy palata myöhemmin syvemmän analyysin kanssa. Eilisestä ottelusta jäi minulle hyvä ja luottavainen mieli. Kuten sanoin jo aiemmin: Jukka on tullut takaisin. Kaikki on hyvin.

puheenaiheet ajattelin-tanaan mieli uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *