Takaisin kartalle

Olen ollut viimeisten kolmen viikon aikana poissa Suomesta. Sillä on ollut rajoittavia vaikutuksia paitsi urheilun seuraamiseen, niin myös sen harrastamiseen. Seuraamisen osalta esteellisyys on selvää, harrastamisen osalta siihen liittyy paljon tekosyitä. Pohdin omaa urheilumattomuuttani tarkemmin myöhemmin. Sen sijaan haluan tuoda esiin joitakin muita urheiluun liittyviä havaintoja, jotka tulivat reissun aikana esiin.

  • Seurasin NBA-koripalloa. Tämä oli omaan muistiin ensimmäinen kerta. Susijengin ansiosta Suomikoris on ollut tuttua, mutta NBA:n nopeatahtinen peli oli jotain muuta. Minulla on mahdollisuus seurata finaalisarjan kahta viimeistä peliä. Oma suosikkini oli selkeä: Toronto Raptors. Olihan kyseessä joukkue, joka ei ollut koskaan sarjaa voittanut. Lisäksi se tulee emämaan ulkopuolelta Kanadasta. En tiedä mitä odotin, kun pelikello soi ja voitto sinetöityi. Vaikka juhlinta alkoi, ei se silti tuntunut niiiin maailmaa syleilevältä tai reihakkaalta (kts. Leijonien kultajuhlat) kuin mihin olen tottunut.
  • Kiekkoilua seurasin sivusilmällä. Ymmärrettävistä syistä oma sydän sykki Bostonille, mutta nyt kävi toisin. Joku taisi pudotuspelien alkaessa ennustaa, että tänä vuonna saadaan suomalainen änärivoittaja. Kaikissa joukkueissa, paitsi St. Louis Bluesissa, oli suomalaispelaaja. Todennäköisyydet eivät pitäneet paikkaansa, vaan voittajaksi tiensä raivasi NHL:n ainoa suomalaisvapaa joukkue. Tässäkin oli kyse seuran ensimmäisestä mestaruudesta, joten ilolla se heille suotakoon.
  • Oli näin (nyt näytän sormillani ihan tosi pientä väliä) lähellä, etten päässyt katsomaan baseballottelua. Logistiikka ja sateinen keli päättivät toisin. Siellä missä olin, suuremmat sarjat olivat jo tauolla, mutta harrastesarjassakin olisi kuulemma ollut tunnelma kohdillaan. Nyt se jäi kokematta, mutta uskon ja toivon, että siihen tulee vielä joskus tulevaisuudessa mahdollisuus.
  • Yliopistourheilu on Yhdysvalloissa jotain sellaista, jota ei tavallinen suomalainen ymmärrä. Nyt puhun sen puitteista ja resursseista. Tavallisen, keskikokoisen yliopiston amerikkalaisen jalkapallon stadion vetää sisäänsä yli 80 000 katsojaa. Miettikää esimerkiksi suomalaisia Veikkausliiga tai SM-liiga seuroja. Kuinka monella on näin suuria peliareenoita? Tämä pistää suomalaisen penkkiurheilijan hiljaiseksi.
puheenaiheet ajattelin-tanaan matkat uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *