Seköndhändistelijän onnenpotku

Tervehdys!

Keksisin muuten ihan omasta päästä tuon otsikon genetiivin🙈.

Mulberry, Louis Vuitton, rottinkituoli, rottinkilamppu, pellavaverhot, pitkä untuvatakki, Ugg 37. Siinä vain osa  hakusanoista, joilla kaiken aikaa etsiskelen uusia Tori-ilmoituksia.

Olen henkeen ja vereen kierrättäjä. Mulla nytkin oma kirppispaikka Kaarinassa Toinen tarina-nimisellä naistenvaatekirpparilla. Ostelen kyllä melko matalalla kynnyksellä vaatteita, asusteita, sisustustavaraa ja kaikkea siltä väliltä. Vaatteita kertyy toki aivan liikaa, sillä harvoin tulen sovittaneeksi niitä ennen ostopäätöstä. Syytä siis on kaiken aikaa pyörittää tätä kierrättäjän bisnestä eli ostaa ja myydä.

Mulla on tarkka strategia kirppislöytöjen puhdistamiseen ja desinfioimiseen. Vaatteiden kanssa toimin niin, että jätän aina kaikki ensin ulos terassipöydälle, sitten yksi kerrallaan ravistelen, leikkaan hintalaput veks ja pesen sopivilla pesuohjelmilla koneessa. Jos materiaali ei kestä pesua, laitan sen muovipussin sisään ja pakastimeen muutamaksi päiväksi.

Pesunkestävät tavarat, esim lasi, pelti ja muovi saavat yltäpäältä pesun ja huuhtelun, puiset ja rottinkiset aarteet laitan myös pussiin, suljen sen ja muutama tunti saunanlauteilla takaa, ettei pöpöjä liiku niiden mukana. Olen joskus pakannut valtavan, melkein oman kokoiseni, rottinkisen lattiavaasin kolmesta jätesäkistä tehtyyn viittaan ja saunottanut koko päivän. Sitten ei tarvitse murehtia, että liikkuisi jotain ei toivottua nurkissa. Olen kyllä lukenut kauhutarinoita esim luteista, mutten koskaan kenenkään tuttavan suusta onneksi kuitenkaan.

Tässä eräänä päivänä Torista pumpsahti eteeni Mulberryn hakusanalla uusi ilmoitus, joka herätti kiinnostukseni. Nahkaosiltaan kulunut, mutta varsin käyttökelpoinen laukku tuli myyntiin pilkkahinnalla, joten siinä just sellainen tärppi, joita itse etsin. Sen oli jo joku ehtinyt varaamaan, mutta kun ensimmäinen ostaja ei koskaan noutanut  laukkua, minä olin jonossa seuraava.

Aina, kun noutaa pakettia, se on kuin pienelle lapselle joululahja. Jännittää, eikä millään malta odottaa, että saa avata. Ja kun saa vihdoin avata, lähes revin teippaukset ja pahvin myös. 🙈 Huh,mitä touhua.

Tosiaan,paketti saapui.

Avasin sen, totesin laukun kunnon juuri sellaiseksi, mitä luvattiin ja ripustin laukun ensin tuulettumaan päiväksi ulos. Melkoinen mätsi muuten pyöränkumien kanssa 😂!

Sitten jatkoin projektia purkamalla laukun osiin, jotka olivat irroitettavassa.

Imuroin laukun tarkkaan sisältä, myös pienen sivutaskun, johon olikin kertynyt pölyä ja roskaa.

Satulasaippua, jota käytetään siis pääasiassa hevosten valjaisiin ja satuloihin on vallan mainio apu nahalle, joka halutaan puhdistaa kunnolla. Otin pienen riskin ja pestä vaahdotin laukun myös sisältä, sillä käytönjälkeä oli sielläkin sen verran. Tosiaan, huolellinen, kevyt vaahdotus pehmeää pesusientä avuksi käyttäen kaikille nahkapinnoille. Kantokahvat erityistä huolellisuutta noudattaen, sille ne ovat yleensä likaiset.

Sitten vain kuivumaan!

Seuraavaksi oli vuorossa nahan rasvaaminen. Ostin turkulaisesta Kenkäkauppa Stellinasta mielestäni maailman parhaan nahanhoitotuotteen eli DM Aceite de visonin. Se käy kaikenlaisen nahkatuotteiden hoitamiseen. Hyvin vaaleaa nahkaa saattaa kylläkin inan tummentaa hunajaisemman sävyiseksi. Loistotuote ja minulla ollut käytössä jo vuosia. Varsin edullinen tuote, maksoi muistaakseni 8 euroa ja on kyllä riittoisuudeltaan mainio. Kuluneimmat kohdat rasvaisin toistamiseen ja annoin sen jälkeen taas rauhassa imeytyä.

Kiillotin vielä laukun lopuksi vanhaan pyyhkeeseen ja tässä tämä söpöliini nyt huollettuna huokuu arvokkuutta, Mulberry Small Bayswater❤️

Ei muuta, kuin kovaan käyttöön, sanoo kengitysseppä aina, kun on uudet tanssikengät hevoselle lyöty alle. Ihan samat sanat tälle! Nämähän kestävät vuosikymmenten läpi, kunhan huoltaa välillä.

Lukijoille herttaista alkavaa viikkoa.🍂🍃🍁. Marraskuu kestääkin sitten monta kuukautta, omalla pohjoismaisella tavallaan. Kyllä tämä pimeys täytyy taas vaan kääntää iloksi, sytyttää aamukahvin kaveriksi pari kynttilää ja nauttia vielä pari riviä enemmän suklaata siinä ohessa.

Palaan kyllä taas kirppislöytöjenkin pariin tulevissa julkaisuissa. Ei viime viikon saldo jäänyt pelkkään laukkuun. Uusin aluevaltaus on huonekasvit 🙈.

Siitä ja monista muista joku toinen kerta ❤️

Iloa ja valoa,

Anu xxx

koti diy kirppisloydot suosittelen
Kommentit (2)
  1. Jaana Koskivaara-Coniel
    1.11.2021, 08:48

    Eläköön kierrätys. Kiitos hyvästä vinkistä jolla hoidat nahkaa.

    1. Mahtava tuote, kirkasta ja tuoksutonta.🥰

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *