3 x harrastus kotona

Elämäni Kunnossa

Edellisen postauksen näpyttelyn jälkeen aloin miettiä, mitä töihini liittymätöntä tahtoisin harrastaa. Kuten aina totean, vapaa-aikani on kortilla, koska teen töitä mielelläni niin paljon. Nyt olen kuitenkin varma siitä, että mun täytyy alkaa harrastaa ja tehdä aktiivisemmin ja säännöllisemmin muitakin päätäni selvittäviä aktiviteetteja, kuin treenaamista. 

Näiden harrastusten käytäntöön siirtämiseksi muutaman ehdon tulee täyttyä: 

  1. Sitä voi tehdä kotona - uuteen paikkaan liikkuminen vie turhaa aikaa
  2. Sitä voi tehdä yksin - vietän suurimman osan ajastani yksin, ja muita nähdessäni tahdon keskittyä heihin
  3. Sitä voi tehdä milloin tahansa - joskus pää vaatii rentouttavaa tekemistä keskellä yötä
  4. Siitä tulee aina hyvä mieli - comfort zone, I'm home!
  5. Siitä ei saa tulla työtä - aktiviteetti-ihastuksistani tuppaa ennemmin tai myöhemmin tulemaan jotenkin työhöni liittyviä. 

 

1. Piirtäminen

Olen aina verrannut piirtämistaitojani vanhempiin ja todella taitaviin siskoihini, ja heittänyt kynät seinään kun piirustukset eivät näyttäneet heti siltä, kuin päässäni. Joululomallani ihastelin Lontoossa samassa asunnossa asuneiden graafikoiden kädenjälkiä, ja tajusin että kaipaan ihan hirveästi piirtämistä! Lontoosta sain myös idean päivittää kynäni iänikuisista puukynistä itselleni paljon sopivampiin tusseihin! 

Reissu Temperaan kirpaisi kukkaroa, mutta olen ollut viimeiset päivät kuin onnellisessa transsissa saadessani piirtää näillä kynillä.

Tietynlainen piirustustyyli alkaa löytyä, ja pää on täynnä ideoita. Tämä taitaa siirtyä hetkellisesti aktiivisimmaksi hommakseni.

 

2. Pelaaminen

Videopelit ovat olleet osana mun elämää pienestä pitäen, ja brändään itseni ylpeänä gameriksi. Tällä hetkellä alustana toimii ps3, mutta päivitän systeemit uudempiin varmaan sitten, kun Fallout 4 vihdoin lanseerataan :D Myös oman pelikoneen hankinta on ideariihessä, mutta siihen tarvittaisiin enemmän pöytätilaa.

Pelaamisessa on vaan pari pikkujuttua.. a) Koukutun hyviin peleihin niin pahasti, että pelaan helposti parikin yötä putkeen. b) Harva peli on niin hyvä, että sitä jaksaa pelata päivästä toiseen, mutta samalla niin epäkoukuttava, ettei koko elämä ala pyöriä sen ympärillä.

Yksi vaihtoehto olisi vihdoin ottaa jokin urheilupeli haltuun, ja pelata matsi tai kaksi Manseboyn kanssa, aina kun alkaa tylsistyttää.

 

3. Ruoanlaitto

Arjen keskellä en monestikaan jaksa kokeilla mitään uutta, mutta hyvän ruoan tekeminen on ehdottomasti yksi mun intohimoista. Tahdon, että arkiruokani on hyvän makuista, mutta uusien reseptien haltuun ottaminen on liian iso riski... Mitä jos siitä tuleekin pahaa???

Ennen kaikkea mun tekisi mieli ottaa asiakseni raakakakkujen leipominen, täydellisen gluteenittoman brownien kehittäminen, sekä terveellisen macarons-reseptin löytäminen. Tämä kohta on rajoilla työksi muuttumisen kanssa, sillä hyvistä resepteistä aion varmasti postailla - mutta menkööt! Hyviä asioita pitää jakaa, vaikka sen takia rikkoisikin vähän sääntöjä ;)

p.s. Kuinka kauaksi todellisuudesta olen lipunut, kun joudun suunnittelemaan tällaisia harrastuksia :'D

Kommentit

Lustu (Ei varmistettu)

Minullakin on paljon yksin kotona harrastettavia harrastuksia, mutta en kerro niistä kellekkään. Ne on piiloharrastuksia. En halua myöntää, että piirrän, maalaan, teen koruja jne koska en halua kuulostaa liian näpertelijälle :D onhan se vähän tyhmää.

Saara S.
Saara Sarvas

Voi miten niin?? Yksin tekeminen on IHANAA ja niin terapeuttista. Nyt tulet ylpeästi näpertelykaapistasi ;)

Eeevs (Ei varmistettu)

Oma ylväisessä yksinäisyydessä harrastettava superrentouttaja on virkkaaminen. Tai kutominen, kumpikin toimii mielen tyhjentäjänä. Miinuksena tuo hämärtyvä aikakäsitys - helposti viisi tuntia virkattuaan havahtuu kipeään niskaan ja keskiyön tunteihin. Toisaalta silloin on myös jotain saatu aikaan :)

Mutta asiaan! Bongasin tällaiset ja mielessä tapahtui suora assosisaatio suhun. Vai onkohan nää jo ihan vanha juttu, siinä tapauksessa nevermind :) http://blackmilkclothing.com/products/hell-yeah-leggings

Saara S.
Saara Sarvas

Mä neuloin joskus pari vuotta sitten oikein innokkaasti, mutta piti sitten vetää siinäkin överit ja yrittää kiukulla tehdä päivässä villasukka (..jonka megakutoja-mummini tekisi varmaan iltapäivän aikana), ja sen jälkeen ei ole puikot houkuttaneet :'D

Ja joooo blackmilkin kledjut on ihan huikeita!!! En oo vielä raaskinut vaan tilata mitään.

Pipatsu25 (Ei varmistettu)

Hei Saara! Laitoin sun facen (https://www.facebook.com/pages/Saara-Sarvas/127892802397) inboxiin viestiä joulun aikaan. Ainakin mulla näyttäis, ettet oo sitä huomannut... Kurkkaa siis inboxista "muut" :) Kivaa viikonloppua!

Saara S.
Saara Sarvas

Jahas jahas, siellähän on viesti jos toinenkin! Kiitos muistutuksesta :)

Ibaleba (Ei varmistettu)

Ihania suunnitelmia! Kyllä noita yksinkertaisia juttuja pitää välillä laittaa ylös kun ne lipuu mielestä niin helposti! Tuu joskus meille pelaamaan wiitä mun kanssa, eli siis opettamaan mulle miten sitä pelataan :D ikävä!

A certain age

Eiks siinä Supernaiivi-kirjassa kertoja vähän samantyyppisen listauksen tehtyään päätyny ostamaan Brion hakka-lelun? :D Ehkä voisit harkita hakkaa!

kejer (Ei varmistettu)

Jos sulla on minkäänlainen kone (pc/mac) käytössä niin Steamista Team Fortress 2 ostoon heti. Koukuttava, mutta ei sillä tavoin että tekisi mieli pelata koko päivä. Muutama map kerrallaan niin ei mee hermot mikkeihin huuteleviin jonneihin. Ja sitten Manseboyn kanssa voitte pelata yhdessä Left for Dead ja Left for Dead 2, zombien pistäminen nippuun on parasta aivorelaksointia ikinä.

Kommentoi