8 + 1 treenifaktaa, joita et tiennyt minusta

Elämäni Kunnossa

 1. Pystyn juomaan 8dl palautusjuoman ykkösellä

Tämä ei tuota minkäänlaisia ongelmia. Warrior Blend on mulla edelleen käytössä ja koska sen aiheuttama... Tai siis ehkä pitemminkin se, että se ei aiheuta huonoa oloa juomisen jälkeen saa mut kiskomaan sen alas kerta toisensa jälkeen. En ole jaksanut tehdä mitään makukikkailuja, joten nenästä kiinni ja ääntä kohti!

Mitä kylmempi vesi, sitä nopeammin juoma hulahtaa kurkusta alas.

 

2. Pelkään talvisin kaatumista

Isäni on lähes kyborgi, sillä hänen lonkkanivelensä on vaihdettu. Ensimmäinen kaatuminen tosin tapahtui ihan kotioloissa, mutta uuden, kirotun jään takia tapahtuneen kaatumisen takia isi oli pari vuotta sitten pitkään poissa kävelevien kirjoista..

Tämän takia mä pelkään henkeni kaupalla varsinkin liukkaita mäkiä, hiekoittamattomia teitä ja ohutta lumivaippaa jäisten katujen pinnalla..... Kirottu jää!!

Jatkan peloistani huolimatta lenkkeilyä ja yritän luottaa siihen, että kun kävelee ja juoksee, kuin jäätä ei olisikaan, ei yleensä liukastu.

 

3. En juuri koskaan käy salilla suihkussa

Tähän ei liity mitään kropan häpeämistä tai julkisten tilojen hygieniapelkoa, vaan se, että tykkään rankan treenin jälkeen istuskella ja nautiskella suihkusta sen lattialla.

Joskus olen jopa niin mukavuudenhaluinen, että otan läppärin mukaan toiselle puolelle kylppäriä ja pistän jonkun sarjan pyörimään samalla, kun hiusnaamio tms. vaikuttaa päässäni :D

Suihkun jälkeen taas saatan haahuilla pyyhe päällä vaikka tunnin verran. Inhoan sitä, että pukee rentoutumisen jälkeen jotkut kinnaavat vaatteet, jotka laukaisevat jälkihikoilun!

 

4. Mä jumpittelen. Paljon.

Jos sana jumpittelu ei kerro mitään, niin kuvailisin sitä näin:

Lapsellista, potentiaalisesti marttyyrimaista, täysin tarpeetonta ja ulkopuolisen silmään varmasti äärimmäisen raskasta mököttämistä. Tapahtuu lähinnä läheisiä ihmisiä kohtaan.

Tämä kohta liittyy jollain tapaa myös kohtiin 8 ja 9, mutta ansaitsee mielestäni omankin mainintansa.. En tiedä, mikä uusisien juttujen tekemisessä ja liikkeissä niin kovin jännittää, mutta jotenkin mä haluan aina jumpitella niitä vastaan :D. 

Bulgarian split squatia lukuun ottamatta olen kuitenkin tykästynyt kaikkeen kokeilemaani enemmän tai vähemmän (ja pyytänyt jumpittelua anteeksi), joten yritän tosissaan päästä tästä tavasta eroon!

 

5. Rakastan uimista

Mua ei pienenä saanut pois vedestä, ennen kuin huulet alkoivat sinertää. Uiminen ja vedessä leikkiminen olivat varmaan juttuja, mistä pieni pyöreä kehoni tykkäsi :D Vedessä kun kaikki on helpompaa ja oma olo on paljon totuttua keveämpi. 

Lempileikki oli tietysti se, että olin delfiini. Kaikkien muiden piti olla delfiininkouluttajia ja sitten mä tein "pyrstökävelyä" ja "hypin" vedessä, kuin paraskin delfiini... 

Nykyään käyn uimassa aivan liian harvoin ja tätä kirjoittaessa tekisikin mieli lähteä hallille - ehkäpä vaihdankin illan treeniksi tunnin uimakarkelot!

Haluaisin älyttömästi mennä aikuisten tekniikkakouluun, mutta aikataulut ovat hieman hankalia, kiitos tämän kahden kaupungin loukkuni.

 

6. Olen harrastanut tankotanssia

Joku ehdotteli liikuntahaasteeksi tankotanssia, vaan minullapa on jo tanko olohuoneessani! Kävin pari vuotta sitten melko aktiivisesti tankotanssitunneilla ja rakastuin lajiin.

Nyt odottelenkin, että paino putoaa ja kädet ja core vahvistuvat sen verran, että mun on taas kiva kiipeillä ja pystyn siirtymään nopeammin vaikeampiin liikkeisin ja pitoihin, jolloin voin palata säännöllisen epäsäännöllisiin tankoilutreeneihini.

 

7. Arastelen mukavuusalueelta poistumista..

Vaikka mä uskon vakaasti ylläolevaan kaavioon, mun on silti liian usein vaikeaa työntää itseni sinne taianomaiselle alueelle. 

Mä olen katsonut pari päivää biggest loserin jaksoja youtubesta ja alkanut purkaa sitä, kuinka paljon siitä omasta saamattomuudesta on ihan pelkästään korvien välissä! En tarkoita, että joka kerta pitäisi vetää juoksumatolla tai Ainonkadun portaissa siihen pisteeseen kun jalat pettävät alta.

Tarkoitan sitä, että joskus kannattaa yrittää, onnistuisiko se?

 

8. .. vaikka pärjään siellä yleensä loistavasti.

Ja suorana jatkona edellisestä, tarkoitan sitä hetkeä, missä tuntuu siltä että: "ei tää siis vaan nouse" tai "en mä enää jaksa juosta tota seuraavaa 50m/30sec/lampunväliä". Sekä painot että jalat kyllä nousevat ja liikkuvat, kunhan vain päätät ne nostaa.

Joo, se suoritus ei välttämättä ole ihan ykkösluokkaa, mutta neljä kertaa viidestä siihen pystyy silti! Ja seuraavalla tai sitä seuraavalla kerralla tiedät pystyväsi tekemään sen suorituksen X ja voit ottaa haltuun sen seuraavan haamurajan.

Tää sama sääntö ja käytäntö pätee mulla niin syömiseen, treenaamiseen, kuin muuhunkin työn tekemiseen.

Mä päästän itseni välillä aivan liian helpolla, mutta siihen on onneksi tullut muutos!

 

+1 Kun sali on tyhjänä, leikin olevani musiikkivideossa

Vaihdetaan vähän kevyempään tätä vikaa varten. Mä haluaisin kuvitella, etten ole ainoa joka tekee tätä? Hyvät popit on mulle edelleen treenatessa tärkeät, vaikka tulen nykyään hyvin toimeen ilmankin.

Jos sali tai lenkkipolku ammottaa tyhjyyttään muista ihmisistä, alan surutta jammailla, askeltaa ja tanssia hyvien biisien tahdissa ja olo on kuin Beyoncen lavapersoona Sasha Fiercellä konsanaan.

Parhaita ovat vanhat rap ja r&b -klassikot, joissa on kunnon swag :D

 

Onko teillä jotain vastaavia oikkuja?

 

Kommentit

Maano (Ei varmistettu)

Itellä pelkkiä Beyoncen biisejä sali-soittolistassa tällä hetkellä ja ihan kamalaa kun tekee mieli alkaa keimaileen keskellä salia :DDD so I know how you feel.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei kerta pelkäät kaatumista niin hanki nastalenkkarit! aiivan loistavat eikä tarvitse pelätä kaatumista eikä liukastumista!:) Itse lenkkeilen pikkukylän jäisillä syrjäteillä joita ei todellakaan hiekoiteta ja ilman ongelmia voin juoksennella:D

Nuksu (Ei varmistettu)

Hahaa! Mäkin teen tuota musavideojutskaa jatkuvasti. Just parasta. :)

confidence is not for sale (Ei varmistettu) https://www.confidenceisnotforsale.blogspot.fi

olipa kiva postaus :) ja hei mulla on just sama juttu ton viimesen kans ! harmi vaan ettei sali oo ikinä tyhjä niin en pääse täysillä revittelemään :DD toinen juttu mikä naurattaa mua itseäni, mutta huomaan välillä olevani ku semmonen stereotypinen bodarimies ja kattelen itseäni peilistä ja yritän pullistella mun (säälittäviä) lihaksia........ noloa edes myöntää, mutta syytän kaikesta sitä ku kuulokkeista pauhaa joku hyvä musa nii tulee aina semmonen itsevarma fiilis! :D

Monty (Ei varmistettu) http://takamatka.blogspot.fi

Täältä toinen ääni nastalenkkareille... Oon nyt tän talven vetänyt pitkin jäätiköitä Icebug "Heros Bugrip" -popoilla ja ovat ehdottomasti olleet joka euron arvoiset. Noiden tylpät nastat eivät pure jäähän samalla tavalla kuin piikkarit, vaan tuntuma on pikemminkin kuin paljaalla asfaltilla jolla on irtohiekkaa kerros. Noilla juostessa ei vaan ole vielä kertaakaan ollut sellaista fiilistä että jää olisi millään tavalla liukasta, vaikka päällä olisi vähän kevyttä pakkasluntakin :)

jessi (Ei varmistettu)

Mäkään en ikinä käy suihkussa salilla; en ensinnäkään jaksa raahata vaihtokamppeita, pesuaineita ja isoa pyyhettä mukanani, toisekseen haluan päästä nopeesti kotiin nauttimaan proteiinijauhoista (mä fanitan minttusuklaata, sillä pääsee hyvin eroon makeanhimosta!) ja iltapalasta telkkarin ääressä. Tää on myös syy, miksi en mee ennen töitä reenaamaan - liikaa kamaa mukanakannettavaksi!

Corde

Mä EN voi ottaa salille napeilla musiikkia kun muuten rupean laulamaan ja veljeni sanoja lainatakseni " älä laula, sun ääni on kipee". Eli en tahdo pilata muitten hyvää treeniä mun sulo soinnuilla.  Huomaan silti laulavani radion tahdissa ja kanssa reenajani mulkoilut. 

Ah ja en ole ikinä käynyt salilla käynti urani aikana ryhmäliikunta tunnilla. Voisin kyllä mennä mm elixian uusimmalle tunnille, mut en vaan saa ikinä mentyä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei voitko tehdä listauksen sun treenibiiseistä tänne? :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mukavasta blogista lätsää nostan! Sekä kovasti tsemiä reenailuun.

Ehdottaisin nastalenkkareiden sijaan suutarista (näin epäilen) saatavia kengän päälle vedettäviä kumisia "nastapohjallisia". Kätevät siinä mielessä, että ne saa helposti puettua päälle/pois, eikä siis tarvitse uusia lenkkareita hankkia. Ovat talvilenkkieni pelastus! Ihan syystäkin saa olla peloissaan jäätä ja liukasta, harmi tuo isäsi kaatuminen =/

KristaK (Ei varmistettu)

Mä nössöilen kanssa paljon uusia asioita kokeillessa ja saatan kiukutella mukana oleville läheisille. Esim. saliharjoitteluun tustustuessa roikuin aina miehessä kiinni enkä päästänyt sitä yhtä laitetta kauemmas ja vajoan tähän samaan tilaan aina jos menen sen kanssa itselleni vieraalle salille, mutta mulla tähän liittyy joku juttu että miehen seurassa annan itseni olla nössö.

Rakastin myös lapsena uimista mutta nykyään kloorivesi ei oikein houkuta enkä tunne oloani mukavaksi uikkareissa. Ja minä tosin skippaan salin suihkun juuri hygieenisyyden vuoksi ja toiseksi suuren tavaramäärän ja pyyhkeen kuskaamisen välttämiseksi.

idalisa (Ei varmistettu)

mä en käy siksi suihkussa salilla koska asun parin sadan metrin päässä. välillä tuntuu että muut mulkoilee pahasti kun rankan pumpin jälkeen vaihdan vaan vaatteet ja heitän takin niskaan ja poistun paikalta... on vaan kivempi sännätä kotiin suihkuun ja ei tarvitse raahata pyyhkeitä yms. mukana!

toisaalta meillä on oma vesimittari niin olisi ehkä taloudellisempaa käyttää kuntosalin suihkua... :D

Mäkään en ikinä käy salilla suihkussa. Myönnän, että mua vähän ällöttää yleiset pesutilat, mutta suurempi syy on silti se, että haluan sitten kotona omassa rauhassa hoitaa pesut ja sen jälkeen pukeutua mukaviin kotivaatteisiin. Eikä tarvii kuivata hiuksia salilla kiireessä tai vaihtoehtoisesti tulla salilta kotiin märillä hiuksilla. (Okei, on ne hiestä märät usein, mutta vähän vähemmän kuin suihkun jälkeen märät. :D)

Julia Hoo
Kympin joukko

Mä lauleskelen ja hymyilen spinningtunneilla (kaiken sen irvistelyn ja puuskutuksen lomassa), onneksi ohjaajalla on tapana himmentää valoja ja pitää musiikki kovalla.

Lisäksi tykkään käydä ruokakaupassa treenin jälkeen. Palkkari pitää pahimman nälän loitolla ja kun on tarpeeksi ruoskittu olo, niin tekee mieli vaan terveellisiä juttuja. 

Suihkuasiasta: Mä taas yritän buukata itselleni salin jälkeen jotain menoa (treenaan siis aamuisin), luentoja, töitä tms. jotta saan itselleni hyvän syyn käydä suihkussa reippaasti heti treenin jälkeen. Tänään ei oo ollut mitään kummempaa tiedossa, niin oonkin sitten haahuillut kotona suihkuttelun jälkeen kohta puoli tuntia alusvaatteisillani, vaikka mun pitäisi lukea tenttiin ja tehdä opintopäiväkirjaa ja sitä sun tätä sun tota.. :D 

Vierailija (Ei varmistettu)

Noita kumisia irtopohjallisia pitäisi olla ihan urheilukaupoissakin. Ja suosittelen kovasti, en juokse mutta 3 koiraa pitää huolen päivittäisistä happihyppelyistä. Ja siitä että pitoa joskus tarvitaan...

Nuori nainen (Ei varmistettu)

Hei! Tuossa 5. kohdan kuvassa sulla on tosi pitkät ja ruskeat hiukset. Onko sulla joskus ollut noin pitkät hiukset vai onko sulla siinä jotkut lisät? :) Ois kiva jos sä pystyisit tekemään sellaisen postauksen, jossa on sun "hiusten elämä" eli millaset ne on ollu ja muuttunu ajan kuluessa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vim: mut miks ne hiukset tarvii kastella? o_O

Itellä noi suihkutarpeet riippuu vähän treeneistä. Kevyen jälkeen ei tarvii, mutta jos tiedän että siellä tehdään kuolemaa niin todellakin otan (ohuen) pyyhkeen ja minipullon suihkusaippuaa mukaan. Hikiselle iholle vaatteiden vetäminen on musta niin ällöttävän tuntuista :(

Vierailija: No kyllä mä ainakin kastelen hiukset kun pesen ne... :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Pliiiide, swag soittolistaa kehiin! Olisi huippua!

Kommentoi