Viljaton spaghettituokio!

pasta2.jpg

Monen viljatonta ruokavaliota miettivän ensimmäinen kompastuskivi on pasta. Se vaan on niin syntisen hyvää, lohturuokaa isolla L:llä. 

Itse opettelin pastan syömisestä pois nopeasti, ja vuosikausia kaapin perällä lojunut riisi korvasi sen tarvittaessa erittäin tyydyttävästi. Poikaystävä kuitenkin oli selkeästi jäänyt haikailemaan pastan perään, koska se mokoma oli löytänyt kaupasta riisispaghettia.

Niin, siis jauhettua täysjyväriisiä joka on sitten puristettu spaghetin malliseksi! Ei ole ylimääräisiä täyteaineita, eikä muutakaan. Mua alkoi oikeastaan naurattaa ajatus siitä, että jossain vaiheessa raahasin Kreikasta riisin muotoista pastaa 😀

Ympyrä on täten sulkeutunut.

 

pasta5.jpg

pasta4.jpg

Olin skeptinen, mutta turhaan! Riisispagetti menee täydestä kuin väärä raha, eikä syöjä osaa arvata joutuneensa höynäytetyksi. 500g paketti pastaa maksaa kaupasta ja merkistä riippuen 5-7€, ja siitä syö monenmonta kertaa. Tosi kivaa vaihtelua, ja hyvälaatuista itsepetosta ;)

Stockmannin Herkusta löytynyt riisipasta on kaiken muun hyvän lisäksi luomua! 

Muutamaan otteeseen olenkin oikein villiintynyt, ja tehnyt itselleni vanhaa kunnon spaghetti bolognesea. Soossiin tulee tomaattimurskan, valkosipulin ja mausteiden lisäksi vain luomujauhelihaa, jonka loppumista pelkään nykyään alituisesti.. Niin ja ei, en näköjään osallistunut lihattomaan lokakuuhun. Ehkäpä aiempi lihaton 18kk ajoi oman osani asiasta?

Ehkä.

 

pasta.jpg

Kokonaisuus näyttä pelottavan paljon ihan oikealta spaghettiaterialta, ja maku on vähintäänkin yhtä hyvä. Se pieni ylemmyyden tunne, jonka saa tehdessään onnistuneesti viljattomia versioita klassikkoruoista tosin tuo ateriaan oman pikantin lisänsä ;)

To do -listalla on edelleen se viljaton kampaviineri, jota aion tarjoilla sekä Kukalle, että Samille…

hyvinvointi liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.