Kaneliperunat – uusi villitys?
Tässä kuvassa on mun eilisen päivällisen höystö – kaneliperunat. Pari päivää sitten multa jäi yli keitettyjä uusia perunoita, jotka päätin uudelleenkäyttää pyttipannuhengessä. Viskasin viipaloidut potut pannuun voin kanssa, ja kun ne olivat melkein valmiita aloin kaivata niihin jotain jännittävää twistiä.. Maustehyllystäni pomppais ensimmäisenä silmille kanelipurkki, joten päätin ottaa tuon johdatuksen vastaan!
Sirotin pottujen päälle reippaan pari tujausta kanelia, ja pyöräytin niitä pannulla vielä muutamaan otteeseen ennen lautaselle kumoamista. Jännitys tiivistyi kun valikoin maistettavan potun haarukkaani… Koostumus on erittäin mukava ja maku.. SENSAATIOMAINEN!
Jonku saattaa pitää tätä pienien uusien pottujen hukkaan heittämisenä, mutta se unohtuisi varmasti heti, kun kritisoija saisi yhden kanelipottusen kielensä päälle. Suolaisen rapsakka, ja perunamaisen makea hiilarisössö sekottuu pirtsakkaan kaneliin joka korostaa sekä suolaisia että makeita vivahteita. Ihan kipeän hyvää.
Instagramissa kuulin, että näitä on tarjoiltu maailmassa aiemminkin. Jännä, etten ollut ihan eka joka tämän reseptin keksi ;D. Koska kiinnostuit kuitenkin, tässä vielä resepti:
- Keitettyjä uusia perunoita tarpeen ja tarjonnan mukaan
- 20-50g voita pannulle perunoiden määrän mukaan
- Kanelia
- Suolaa
Viipaloi perunat sillä aikaa, kun voi lämpiää pannussa. Levyä ei kannata pitää kuumimmalla mahdollisella lämpötilalla.. Heitä potut voisulaan ja anna paistua reilun rapean ruskeaksi tarvittavan pitkään. Ripottele lopuksi koko roskan päälle reilusti kanelia (arvelisin käyttäneeni reilun puoli teelusikallista 4 perunan maustamiseen) ja suolaa maun mukaan.
Sopii kaveriksi mille tahansa sapuskalle, tai vaikka tapas-henkiseksi alkupalaksi ihan sellaisenaan, jolloin kanelin maku tulee ihanasti esiin!