Avokado-appelsiini-katkarapu -salaatti

Elämäni Kunnossa

Mun lempisalaatti on vuosia ollut tämä kaukaisesti texmex-henkinen herkku, jossa on roppakaupalla kaikkea terveellistä! Pehmeitä rasvoja, vitamiineja, proteiinia ja herrrkullista makua. Sori huonoista kuvista, typerä valoton syksy ja palaneet keittiön lamput eivät luoneet hyviä studio-olosuhteita...

Kunhan ainekset on ostettu talteen, ei salaatin kasaamiseessa kulu viittä minuuttia kauempaa. Herkku toimii myös loistavana alkupalana, kun tämän isomman annoksen jakaa kahteen tai kolmeen osaan! 

Ostoslistalle yhden hengen annokseen:

  • Kypsä suurehko avokado
  • Iso appelsiini
  • 100g katkarapuja
  • Pieni punasipuli
  • Salsaa
  • Lime
  • Sitruunapippuria/himalajansuolaa

Puolita ensin avokado, poista kivi ja pilko hedelmäliha. Leikkaa tämän jälkeen appelsiinista kuoret ja leikkaa tämäkin hedelmä kuutioiksi. Samalla vauhdilla voit pilkkoa vielä punasipulin! Käytä maun mukaan puolikas tai kokonainen sipuli ja tee silpusta mahdollisimman pientä.

Sulata 100g katkarapuja ja heitä ne sipulin kanssa salaatin sekaan. Lisää lopuksi 3rkl salsaa, 1rkl limemehua ja sotke kaikki keskenään rumannäköiseksi mössöksi :D 

Mausta suolalla ja sitruunapippurilla maun mukaan ja nauti! 

Mä olen mussuttanut tätä nyt kahtena päivänä peräkkäin ja loppua ei näy. Mmmmhh, tekisi mieli mennä tekemään uusi satsi samoin tein..

 

Seuraavana avokadoruoakana aion testata tätä avokadopastaa!

Kommentit

Iina-Maria (Ei varmistettu) http://hellostranger-maria.blogspot.fi

Aaa nam nam nam, näyttää ja kuulostaa hyvältä! Ihanaa, yksi uusi salaatti kokeiltavaksi. Voisi testata heti viikonloppuna :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitti vinkistä! Pitääkin kokeilla, kun sattuu kaapeista löytymään noita raaka-aineita. Kokeilin eilen tota avocadopastaa ja hyvää oli, vaikken ihan pilkulleen noudattanutkaan reseptiä. Nam! :)

Ice-Cherry (Ei varmistettu) http://www.ice-cherry.net

Täytyy kyllä kokeilla tuota reseptiäsi, vaikuttaa aivan ihanalle!

Plim (Ei varmistettu)

saako bodypumpissa lihaksia?

Teeu (Ei varmistettu) http://tryingtobeme-tea.blogspot.fi/

Tää oli HYVÄ ohje! Itse tosin jouduin soveltamaan jonkin verran kun kaapista ei ihan kaikkea löytynytkään... :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.