Cold Turkey: Sokerilakko

sokuri.jpg

Siskoni vaimoineen on Kirkkonummelle muutettuaan ollut hyvin hankalasti reissuun houkuteltava kaksikko. Jossain vaiheessa vähän ihmettelin pariskunnan kotirakkautta, mutta viimeisten kuukausien jälkeen ymmärrän sen hyvin. Välillä on kiva lähteä pois, mutta kyllä siinä kotona ja tutuissa ympäristöissä ajan viettämisessä on puolensa!

Kuten olen muutamassakin postauksessa valitellut, viikottainen reissaaminen ja toisten ylläpidon alaisena oleminen ovat tehneet melkoista hallaa ruokavaliolle – tai lähinnä turhan sokerin liikasaannille. En tosiaan vieritä vastuuta muiden niskoille, vaan totean että olen itse ollut vähän laiska ja perso houkutuksille. Lopputuloksena on epätavallisesti kukkiva iho, pari ylimääräistä kiloa jotka näkyvät varsinkin poskissa, sekä piinaava sokerihimo. En tykkää.

Tästä suivaantuneena pistin itseni sokerilakkoon, johon kuulukoot myös muut turhat herkut – myös terveysherkut joita tulee nautittua välillä ihan liikaa niiden ”terveellisyyden” verukkeella. Vieroitusta kestäkööt ainakin itsenäisyyspäivään 6.12. asti!

Samalla kun pääsen taas oman ruokavalioni 100% herraksi, on mulla oiva mahdollisuus kehittää ja kokeilla uusia arkiruokareseptejä! Viimeisimmällä reissullamme juttelin matkaseurueen kanssa mm. siitä, miten edes on mahdollista unohtaa niin monet ruokalajit niin nopeasti? Joskus syön samaa herkkuruokaa viikkotolkulla, kunnes unohdan sen aivan täysin.

Viikkojen, kuukaisien tai jopa vuosien päästä sitä sitten saattaa muistaa, että miksen olekaan tehnyt sitä tiettyä sapuskaa aikoihin 😀

Sokerilakko on siis täten alkanut, ja tavoitteena on ennen kaikkea:

  • Sokerivieroitus (Omien mahdollisuuksien mukaan lisätyn sokerin välttäinen ilman täyteen fanaattisuuteen lipsahtamista)
  • Arkiruokalajipaletin laajentaminen
  • Jokaisen lipsahduksen tunnustaminen blogissa (näitähän ei tule sitten yhtään!)

Tällä tarmolla ja puhdilla lähdenkin keittiöön surauttamaan iltapäiväsmoothien, ja pakkaamaan treenikamoja. Mahtava maanantai!

 

p.s. Mun coretreenit ei onneksi ole menneet hukkaan, tsekatkaa vaikka

hyvinvointi mieli liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *