Ihanat lakanat, parempi uni!

Elämäni Kunnossa

Muutama vuosi sitten koin yhdenlaisen valaistumisen: Nukkuminen on ihanaa.

Olen kyllä aina tykännyt nukkumisesta mutta jotenkin oivalsin, että koko tapahtumasta voi tehdä itselleen entistä mieluisamman. Tuona kesänä ostin itselleni uuden sängyn, uuden tuplaleveän peiton, uudet tyynyt, sekä kaksi settiä ylellisiä liinavaatteita.

Samalla reissulla huomasin, että nukkumiseen voi pistää rahaa euron jos toisenkin.....

Pari vuotta olen siis nukkunut onnellisena egyptiläisen puuvillan helliessä ihoani lähes joka ikinen yö. Kaksi lakanasettiä kiertää aina pesun kautta kaappiin ja uudestaan sänkyyn, enkä ole koskenutkaan vanhoihin lakanoihin, paitsi vieraspetejä pedatessani. Materiaali on napakkaa mutta pehmeää, ja peiton ollessa lämmin, on lakana silti mukavan viileä ihoa vasten. Kun muutan seuraavaan kotiini, aion ehdottomasti panostaa nimenomaan kaikkiin kodintekstiileihin. Nuo jutut ovat sellaista arjen luksusta, jota osaan arvostaa koko sydämestäni!

En ole kertaakaan katunut sitä n. 400€, jonka kulutin uuden sänkyni vuoraamiseen, ja koen että se raha on maksanut itsensä lukuisia kertoja takaisin makeina yöunina.

Tänään kävin täydentämässä sairasvuoteen ruokavarastoja, ja haahuillessani hakemaan yhtä tiettyä käsitiskiainetta Stockmannin kodinhoitopuolelle, osui silmiini petollinen -20% kaikista Stockmann Casa -tekstiileistä.

Ensin haalin käsiini valkoisen egyptiläispuuvillaisen lakanasetin ja kävelin tyytyväisenä kohti kassaa, kunnes silmiini osui jotain vielä houkuttelevampaa.

Jersey-lakanat. Niin pehmeät, niin turvalliset, NIIN IHANAT! Nämä lakanat ovat käytännössä kuin sitä pehmeistä pehmeintä t-paitakangasta. Sitä turvallisen tuntuista ja halattavaa materiaalia, mihin tekee mieli kietoutua kun maailma murjoo ja kotona ei ole ketään joka halaisi. Mieti miltä tuntuu kömpiä ihanan viileässä makuuhuoneessa lämpimän ja ihoasi hellivän lakanasetin väliin. Aaahhhh... Mä ainakin mietin, ja lopputulos oli selvä.

Pohdin hetken jättäväni valkoiset lakanat odottamaan tulevaisuutta, sillä onhan taas kerran sulaa hulluutta pistää melkein 250€ lakanoihin, mutta sitten "järjen ääni" takaraivossani muistutti siitä, miten tyytyväinen olin edelliseen lakanapariskuntaani. Kerran kirpaisu, josta nautin ihan käytännön tasolla ja päivittäin niin paljon. Sitäpaitsi, Casan liinavaatteet ovat osaston edullisimpia. En uskalla edes vilkaista luksusmerkkien lakanoiden hintoja, vaan uskottelen itselleni, että tein loistavan diilin.

Tervetuloa siis lakanakiertooni, jerseyt! Olette ensimmäinen, mutta ette varmastikaan viimeinen setti pehmeästä ja joustavasta puuvillasta kudottua unelmaa.

Arvatkaas muuten, kuinka paljon tekee mieli vaihtaa lakanat, vaikka vaihdoin ne edellisen kerran toissapäivänä? Aion kuitenkin sinnitellä, ja vaihtaa lakanat palkintona vasta, kun olen saanut kämpän taas kerran siivottua kunnolla, ja pyykkivuoren deletoitua. 

Huomenna on rauhallinen siivouspäivä, ja niin myös sunnuntaina! Onpa muuten hurjasti sitä valittelemaani aikaa, kun ei voi käydä treenaamassa. Pitää varoa, mitä toivoo ;)

 

Löytyykö teiltä laadukkaampia liinavaatteita, vai nukutteko edelleen lapsuudenkodista kärrätyissä Disney-lakanoissa?

Kommentit

Eilisen lupaukset

Pellavalakanoita ja noita (varmaan samoja kuin sulla) egyptiläisiä puuvillaliinavaatteita. Jälkimmäisistä pidän enemmän. Se kahina ja viileys.. Ah. On mulla satiinipuuvillalakanoitakin. Myös perintöpuuvillalakanat on ihania, ovat kuluneet ihan tajuttoman pehmeiksi.

nansk

Voi että, älä muistuta. Mulla on yksi kunnon (parisängyn) lakanasetti, eikä sekään mitään kovin kivaa materiaalia. Loput ovatkin rääppeitä herra ties mistä. Ja kuule, löytyy muumia ja löytyy poikaystävän lätkäkuviota. Not a pretty sight!

...nyt tiedän mitä haluan joululahjaksi.

jermia
Itärajapakolainen

Lakanoita ja muita kotini tekstiilejä yhdistää se, että kaikki ovat mahdollisimman halpoja :D

Victory (Ei varmistettu)

Rakastan satiinilakanoita ja aionkin hankkia niitä lisää vielä, sillä tykkään myös eri kuoseista lakanoissa. En osaisi käyttää kahtia tuollaisella syklillä. On minulla ihan perus puuvillaakin ja ne on mukavia lähinnä siksi, että kuosi on kiva :D Haaveilen kovasti myös Star Wars lakanoista (the little child in me!). Miunun mielestäni tärkein on kuitenkin alulakanan materiaali. Sen täytyy olla joko perhmeäksi kulunutta puuvillaa tai sitten satiinia. Peitolla ja tyynyllä ei ole YHTÄ paljon väliä, mutta ei sitä ihan missä tahansa tule nukuttua.

Eih! En niin ois saanu tulla lukee tätä ;)

Mulla on yksi superkallis alulakana (Finlayson ja materiaali super pehmeää puuvilla-satiinia) ja yksi pariton marimekon ylipehmeä pussilakana, muut on melkeen settiä lapsuus. Nyt on muutto menossa ja mietin just et mitä tehdä kaikille Nalle Puh seteille ja olin jo päättänyt että rahattomana ne lähtee toki mukaan. No nyt kun luin tämän tekisi mieli heivata koko setti ja ostaa uudet pehmeät tilalle. Veronpalautuksia ois toki tulossa mut oishan niille muutakin käyttöä.

Löytyy lakanoita! Miehen mielestä liikaa, minun mielestä ei tarpeeksi :D Eri materiaaleista tehtyjä löytyy, yksivärisiä sekä kuosillisia. Noita trikoolakanoita olen miettinyt, mutta pelkään jos ne menee jotenkin ylilöperöiksi...mutta jos noista on nyt -20%, niin ei olisi kyllä paha :)

Elli/Haaveisto (Ei varmistettu) http://haaveisto.blogspot.com

Meillä on parisängyssä just tuo Casan Jersey aluslakana. Lakana on niin ihanan pehmeä ja kaunis vaaleanharmaa, mutta myös käytännöllinen kulmissa olevien kuminauhojen ansiosta - ei muuten lähde paikaltaan, Hästensissä on tosin painava sijauspatja. Meillä panostetaan sänkyyn ja mieluisiin petivaatteisiin, Marimekon tasaraitatrikoo on toivelistalla :)

iidami
Bambino

Tein yhden elämäni parhaimmista shoppailulöydöistä toissakesänä, kun löysin erään luksusmerkin high threadcount egyptiläisestä supermegapuuvillasta valmistetut lakanat -80% alessa. Alesta huolimatta koko setti oli opiskelijabudjetille melko hintava, mutta tuo lakanasetti on kyllä joka pennin arvoinen. Varsinkin puhtaisiin, juuri pesusta tulleisiin lakanoihin on niin ihana sukeltaa :)

Marjo-R (Ei varmistettu)

Oijoi kun näyttää ihanalta. Paljonkos siis tuollainen setti maksaa? (Etsin ihanaa, pehmeää lakanasettiä...;)

Herminica (Ei varmistettu) http://lolimte.blogspot.com

Täällä on myös Finlaysonin kaksi pussilakanasettiä ja Marimekolta yksi. Näiden lisäksi on myös yhdet HM:n lakanat... puuvillaa ja niissä komeilee ihana peuran vasa... :D Olen niin heikkona peuroihin että... oli pakko ! Ostan vielä kyllä yhdet harmaat/beiget luonnonkuituiset tuohon :) Tyynyliinoja on sitten useempia usealle tyynylle, yleensä niin että olen ostanut muutamat samanlaiset jotta voi olla tyynyissä samat eikä eripariset :)

Tuire (Ei varmistettu)

Oi, lakanakeskustelu! Minä RAKASTAN pehmeiksi kuluneita lakan oita! Ja myös voimakkaita retrovärejä! Siitä johtuen kaikki uudet lakanat ovat vieraskäytössä, sillä olen haalinut itselleni ihania, vanhoja, värikkäitä ja pehmeitä lakanoita! :) Heikkouteni on herättänyt kavereissani kummastusta ja toiset ovat jopa kauhistelleet sitä, miten voin käyttää toisten vanhoja lakanoita. Ennen vanhaan lakanat tehtiin kestämään, nykyajan markettilakanat eivät kestä kymmentä vuotta...

Pehmeät lakanat tosin lisäävät aamuisin ilmenevää sängystä nousemisen vaikeutta, joten jos tiedän, että tulevalla viikolla on ehdottoman tärkeää nousta ajoissa, vaihdan ne toisiksi tai kolmanneksi pehmeimmät lakanat. Niistä pehmeimmistä en nimittäin malta nousta ollenkaan sillä, rakastan sitä tunnetta kun aamulla saa kietoutua lämpimän peiton sisään...

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Meiltä löytyy elämääkin rakkaammat Marimekon jersey-lakanat musta- ja punaviirullisena. I have no words. Just. Stop it.

Kommentoi