Jälkiruokaviikko: Mango-täytteiset raakasuklaatryffelit

mango1.jpg

Aaahhh olen raakajälkkäritaivaassa… Tämä on maailman paras viikko ja idea – kiitos nimeton kuuntelija!! Pakko jättää tämän tempauksen jälkeen rutiineihin yksi jälkkäriresepti / viikko, vai mitä?

Muistan, kun joskus katselin raakakakkureseptejä ja ärsyynnyin, kun kaapista puuttui aina puolet aineista. Jotain on näköjään parissa vuodessa tapahtunut, kun tällä kertaa reseptin valikoimasta uupui vain kuivatut hedelmät ja mehiläisen siitepöly, jonka jätinkin suosiolla lisäämättä omaan versiooni.

Tänään vuorossa on siis CocoVin ravintoluennolta bongattu mangotryffeliresepti, joka on Maija Tiilaman käsialaa. 

Mangotäyte noin 12 palloon:

 

  • 2 dl liotettuja kuivattuja mangopaloja
  • 1 dl liotettuja kuivattuja aprikooseja
  • 0,5 dl lucumaa
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl macadamiapähkinöitä hienoksi jauhettuna
  • 1 tl lesitiiniä
  • 2 rkl hunajaa 
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • Aitoa vaniljaa
  • Ripaus merisuolaa

 

Aloita liottamalla mangopaloja ja aprikooseja pienessä määrässä vettä. Tähän riittää noin 30min, eikä vettä kannata käyttää mitenkään tuhottoman paljoa. Macademiapähkinät voi tällä välin jauhaa blenderissä hienoksi rouheeksi!

 

Lataa kaikki täytteen ainekset blenderiin ja työstä täyte sileäksi massaksi. 

 

Nostele ja muotoile täytteestä palloja kahden ruokalusikan avulla kaapimalla ja pyörittämällä. Pallot asetetaan pakkaseen jähmettymään siksi aikaa, että teet raakasuklaakuorrutuksen.

 

 

mango4.jpg

 

Kuorrutus:

 

Raakasuklaata! Tee sekoitus lempireseptilläsi, tai sitten jotain supersimppeliä. Itse heitin Maijan vinkkien mukaan vesihauteeseen sulamaan 0,5dl kaakaovoita, noin 1dl kaakaomassarouhetta ja ruokalusikallisen kookospalmusokeria.

 

Raakasuklaa valmistuu kuin itsestään, kun sen jättä hetkeksi rauhassa sulamaan vesihauteeseen.

 

mango3.jpg

Kuorruta pakastimessa jäähtyneet pallot pyörittämällä ne raakasuklaassa. Suklaa jähmettyy viileiden pallojen pintaan nopeasti! Itse sekoitin vielä koristeeksi pienen määrän ”vaaleaa suklaata”, johon sekoitin vain kaakakovoita, lucumaa, tocoa ja hieman hunajaa.

 

mango2.jpg

Ah. Ihana sekamelska ja kookosöljyn tahrima pöytätaso. Sellaista se elämä välillä on! 

Nämä pallot maistuvat nirsommillekin, eikä niitä raakaherkuiksi tunnista ilman erilistä mainintaa. Mm-hmm. Sanoisin, että säilyvät pakkasessa mainiosti, mutta totuus taitaa olla toinen. Ihmettelen, jos näitä on jäljellä yhtään viikon loppuessa :D

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.