Langatonta rakkautta - Testissä vedenkestävä mp3 soitin

Elämäni Kunnossa

Mun unelmat on vihdoin täyttyneet. Tai siis, ainakin yksi unelma, joka on ollut enemmän ja vähemmän ajankohtainen noin 8 vuoden ajan, aina siitä lähtien kun aloin käydä yksin uimassa.

Sain pari päivää sitten testiin Sonyn 2 metriin asti täysin vedenkestävän mp3-soittimen ja pakko sanoa, että jos olisin tiennyt tällaisen olemassaolosta, olisin käynyt ostamassa ikioman kappaleeni jo aikoja sitten >:D 

Hintaa tällaisella aparaatilla on melko pyöreät 100€, mikä voi ostajasta riippuen kuulostaa ihan kamalan kalliilta, tai hyvinkin siedettävältä. Viimeksi kun etsin vastaavia laitteita pari vuotta sitten, ne olivat liian suuria, tuplasti tämän hintaisia, niissä oli liian vähän tilaa ja ne olivat rumia.

Insinööriopiskelija-poikaystävä myös lupasi tapailun aloittaessamme rakentaa mulle tällaisen.. Alan hiljalleen ymmärtää, että se taisi olla vain sanahelinää, eikä insinöörikokelaan tuotos olisi välttämättä ollut tällainen sympaattiset 30g painava kaunis kapistus.

 

Mä olen ehtinyt testata laitetta nyt uimahallissa, lenkkipolulla sekä crosstraining-treeniä puskiessa ja käytettävyydeltään se on ihan huippu!

Mun top-5 ärsyttävimmät asiat treenatessa listan kärkeen sijoittuu se, kun nappikuulokkeet kiskoutuvat korvista kun laskee painon vahingossa johdon päälle, tai se jää muuten vaan heiluvaan käteen kiinni, vaikka johdon olisi pujottanut mistä salareiteistä..

Niin ja lenkillä, kun takin ja paidan alta pujotettu johto alkaa kinnata ja kiristyä ja lopulta sitä saa olla kiskomassa joka biisin jälkeen löysemmälle. Olenko mä ainoa, jolla on tällaisia ensimmäisen maailman ongelmia?

NEVERMORE! Sanoi Sappekorppi ja silitteli tyytyväisenä langatonta soitintaan.

 

Kyllä mä tästä aparaatista muutamia ongelmakohtiakin keksin, mutta vain yksi niistä liittyy itse laitteeseen: Niskan takaa kiertävä johto saattaa olla kapeakaulaisille ja pienipäisille liian pitkä!

Mulla ei tunnetusti ole takaraivoa, eli sain itse tiukentaa otetta mukana toimitettavalla kiristystnauhalla melkoisesti. Mua vähän jännitti, miten tuo taittuvassa niskassa tököttävä johdonpätkä reagoi kyykkäilyihin ja muihin liikkeisiin missä kaula ojentuu ja taipuu miten sattuu.

Yllättävää kyllä, en ole kyllä näiden treenien aikana joutunut korjaamaan tai säätämään laitteen asentoa kertaakaan alun jälkeen, vaikka esimerkiksi eilen uin pääasiassa rintauintia niska aivan liian pystyssä asennossa.

Myös korvanapit istuvat hämmentävän hyvin. Mä olen monesti vähän kranttu, enkä ole suostunut pitkään aikaan käyttämään mitään muita kuin KOSSin sparkplugeja, koska muut tuntuvat tippuvan tai pullahtavan ulos korvista heti kun hiki nousee pintaan.

Mmm, mitäköhän kaikkea ne sparkplugit ovatkaan itseensä kuukausien aikana imeneet...

 

Toinen ongelma on se, että tottunut Spotify-käyttäjä on pulassa, kun koneelta ei todellakaan löydy tarvittavia energisiä treenibiisejä mp3-muodossa! Tämän päivän treenit menivät todella laiskasti, kun kuuntelin jotain viiden vuoden takaista RnB & räppilistaa.... Tähän on tultava muutos!

Onneksi mua ei sen suuremmin harmita ajatus treenimusiikin ostamisesta. Jos eurolla ostettua kappaletta kuuntelee vaikka kuukauden ajan käytännössä päivittäin, tulee yhdestä soittokerrasta lopulta melko edullinen :)

Tajusin muuten tuota kuvaa katsoessani, että mun silmät punoittavat.. Mua varmaan itketti se surkea treeni, jonka tein ennen kuvaamista! Ja toi soitin näyttää tässä vähän kuulolaitteelta.. No, ihmiset ei ainakaan kehtaa puhua musta pahaa, kun luulevat että mulla on superkorvat!

 

Käyttöliittymä on supersimppeli ja toimiva! Molemmilla puolilla on kolme nappia, joista kaksi siis löytyy tuon yhden painikkeen alta. Oikealla puolella on play/pause, jonka olen jostain syystä nimennyt on/offiksi.. On/off -nappi on oikeasti tuon samaisen luurin päädyssä, mutta ehkäpä te ymmättätte.

Toisesta napista taas vaihdetaan ja kelataan kappaleita.

 

Vasemmalta korvalta löytyy soittolistan vaihto, sekä äänenvoimakkuus. Hyvin simppeliä!

Mä vielä vähän opettelen mitä kaikkia lisätoimintoja näiden nappien takaa löytyy..  

 

 

Laite yhdistetään tietokoneeseen omalla telakointijärjestelmällään, joka toimii myös laturina. Täyteen ladattu soitin toimii n. 8h ajan ja mun kaltaista laiskaa lataajaa on myös muistettu! Jos akku on päässyt loppumaan ja pitäisi päästä treenaamaan, saa laite n. 3min latauksella 60min soittoaikaa. Loistava idea.

Tietokone tunnistaa soittimen ns. ulkoisena kovalevynä, joten musiikkia voi ladata joko kansiosta suoraan vetämällä, tai erilaisten ohjelmien kautta. Niin ja tilaa löytyy 4GB, eli biiseistä riippuen tilaa on yli 900 kappaleelle.

Tarkempia speksejä etsiessäni huomasin, että värivaihtoehtojakin löytyy kolme! Valkoinen on edelleen lempparini, mutta tuo musta-turkoosi on myö melkoisen herkullinen. 

Tälle kaunokaiselle on muuten annettu todella Sonymainen nimihirviö... Virallisesti tämä löytyy siis nimellä: NWZ-W273 Vesitiivis Walkman MP3-soitin.

Musta tuntuu, että mä nimeän omani jotenkin vähän kotoisammin.. Sen lyhemmittä puheitta, mä taidan iskeä Walkmanit uudestaan korviin ja lähteä iltalenkille testailemaan vähän lisää!

 

p.s. Kannattaa vahdata blogia ensi viikolla, koska on hyvin mahdollista että yksi soitin päätyy myös palkinnoksi arvontakippoon ;)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Silkkaa VIHAA kun johto kiristyy tai sattuu tempasemaan kuulokkeen vahingossa pois korvasta. Hiihdossa ärsytys maksimoituu kun kuulokkeen lentäessä pitää pysähtyä, ottaa käsi pois sauvasta, hanska pois kädestä, pujottaa kuuloke takasin ja sama homma toistepäin :D joten.. I feel you!

Mutta kuulostaa todella tervetulleelta härveliltä! :) taidan hankkia omaksi moisen. Musta/turkoosi munkin lemppari!

Michelle80 (Ei varmistettu)

Sain joululahjaksi samantyyppisen langattoman kuulokkeen. On ainoastaan eri merkkinen. Aivan mahtava keksintö! Pysyy korvissa kuin tauti! Ainoa "vika" tosiaan siinäkin että johto ylipitkä, mutta en ole edes yrittänyt viritellä sitä lyhyemmäksi vaan antanut olla vaan ja pysyy silti päässä älytömän hyvin juoksulenkeilläkin. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis MÄ HALUUUUUUN!!!!! Valmentajalta kävi käsky, että kolme kertaa viikossa pitäis käydä altaassa, joista kaksi itsenäisesti, niin toi kyllä auttais mun keskiviikkoaamu/perjantai-ilta-treenejä ihan huikeasti! Siis että uidessakin vois kuunnella musiikkia, ihan kreisin hienoa!

Knirppu (Ei varmistettu) http://knirppupippuri.blogspot.fi

Uuuuh! Onko tällainenkin olemassa! :-D Kiitos kun kerroit tuotteesta, pakko hankkii itellekkii loppukesästä, kun alan taas saleilemaan!

Kippuralla

Siisti, oon varmaan ansainnut tuollasen ;) oon nimittäin lenkkivaatteiden taskussa pessyt mp3soittimen ja kännykkäni kuulokkeiden kera..

Karita (Ei varmistettu)

Määki tahon! Oon itseasiassa haaveillu tällasesta jo hetki sitten, mutta en muka löytänyt vedenkestävää. Nyt hankin ja meen pinkomaan altaaseen jatkossa myös ilman seuraa ;)

Jolie Laide

Mahtavaa! Olen tässä haaveillut mp3-soittimesta jo ikuisuuden, sillä edellinen käytössä ollut soitinhan mulla oli ..öhöm.. kannettava cd-soitin! Nimim. Minäkö kivikaudelta? :D Tuossa näyttäisi olevan kunnolliset kuulokkeet, itselläni kun on kokemusta vain niistä raivostuttavista old school-nappikuulokkeista, jotka eivät pysyneet koskaan paikallaan! En jostain syystä saanut niitä edes kunnolla paikoilleen, sillä ilmeisesti minulla on jotenkin omituisen pienet korvat tai jotain.. 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ohhoh, melkoinen supertuote! :O Tässä ollaan ihan suu auki. Itellä menee aina hermo tuon mainitsemasi ongelman kanssa, että kuulokkeiden johto on aina tiellä teit mitä tahansa.. Viimeksi eilen lenkillä sain vahingossa kiskottua napin ulos korvastani kun sähläsin jotain kädelläni. Siinä menee juoksurytmi ja sykkeet ihan sekaisin kun onnistuu ärsyyntymään moisesta :D Odotan INNOLLA ensi viikkoa ;)

Tiiuli (Ei varmistettu)

Kuuluuko tuolla musiikki uidessa hyvin, kun vesi lorisee siinä ympärillä? :D Ku oon kuullu juttuja joistaki vastaavista tuotteista jotka ei kuulu kovin hyvin sen veden solinan takia.

Suttura

Eikä miten makea!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos kun testasit tuota! Itse olen jo vuosia kuunnellut MP3-soitinta aina milloin missäkin, mutta liikkumiseen, kuten lenkille ja vesijuoksuun uimahallilla tuo olisi todella kätevä. Itse olen jo pitkään tehnyt elämäntapamuutosta pienin askelin, tuollaisen soittimen avulla saattaisi voida innostaa itseni taas liikkumaan aktiivisesti, kun nykyisen MP3-soittimen kanssa se ei ole niin käytännöllistä ja pidän musiikin kuuntelusta liikkuessani. Pitää katsoa olisiko jossain vaiheessa varaa hankkia tuo.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa, kun löytyi kuvien kera tuotteesta! Tässä pari vuotta jo harkinnut speedon soitinta mutta taitaa tuo sonyn lähteä tilaukseen langattoman ominaisuutensa vuoksi. Iso Kiitos!! :D

Topelius (Ei varmistettu)

Ostin vasta samanlaiset snoy walkmanit kuin sinulla on. Luin alun käyttökokemuksesi. Minä käytin vasta yhdellä juoksulenkillä laitetta. Huomasin yhden ongelman, tai siis en varmaan osaa käyttää. Kun painan kuulokkeet korvaan kunnolla siten että se pehmeä kumijuttu menee tiiviisti korvaan; kuu luu to si är syt tä vä sti jo ka as ke lee lla tumps tumps tumps ett tä mu sii kki kin kuu los taa täl tä, mutta kun vetää korvaaan menevät jutskat vähän löysemmälle etteio mene ihan umpitiiviisti musiikki kuulostaa ihan hyvältä. Tosin se tiiviisti asennettu kuuloke kuulostaa paremmalta jos ei liiku, mutta jos liikkuu joka ikinen askel ja kaikki mahdollinen kaikuu korvaan tosi ärsyttävästi. Tää ei ilmeisesti ainakaan juoksussa ole tarkoitettu ihan tiiviisti korvaan työnnettäväksi. Onko tullut yhtään tällaista ominaisuutta vastaan. Kokeilin erikokoisia muovijutskia mutta ihan sama tulos. Muuten loistavat vehkeet!

Susamuru (Ei varmistettu)

Ostin itsekkin vastaavat kuulokkeet, pngelmana on juuri tuo kävelyn kuuluminen, sekä muoviosan painaminen korvaan. Tekee siis kipeää. Täytynee jatkaa sopivempien, vesitiiviiden kuulokkeiden metsästystä :(

Kommentoi