Maailman hienoimmat nastalenkkarit

Elämäni Kunnossa

Kengät saatu Haglöfsiltä

Syksyllä haikailin nastalenkkareiden perään, mutta ennen kuin ehdin kauppaan asti kokeilemaan, viestintätoimisto Akvamariini kysyi tahtoisinko testiin parin Haglöfsin tossuja. Kyllä, kiitos! Pari päivää myöhemmin käsiin saamani tossut olivat iisisti hienoimmat näkemäni nastapohjaiset lenkkarit - #winning. Aloin oikeastaan ihmetellä, miten kukaan ei ollut suositellut kenkiä aiemmin? Eikö kukaan tiedä, että tällainen utopistinen upeus on olemassa?

 

Kyseessä ovat Haglöfs Gram Spike Q GT -kengät, jotka on tehty yhteistyössä lenkkarimaailman legendan Asicsin kanssa. Haglöfsiltä irtoaa tietotaitoa maastossa liikkumisesta, ja asicsilta taas hyvän juoksukengän kasaamisesta. Lopputuloksena on tuhottoman kauniit kengät, jotka jalassa pysyy pystyssä varmaan peilijään pinnallakin. Aloin tsekata nettisivuilta muutamia ominaisuuksia joita arvelin kengissä olevan, mutta löysinkin niitä melkoisen liudan:

 • AHAR (Asics High Abrasion Resistance) -kumi parantaa pehmustusta ja kestävyyttä.

 • Solyte-välipohja tehostaa pehmustusta, alentaa painoa ja vähentää kulumista

 • Stablelite ESS -rakenne parantaa vakautta ja kiertojäykkyyttä

 • Rock Protection plate suojaa jalkapohjaa kiviltä ja juurilta

 • GEL®-kantapääpehmuste vaimentaa iskuja tehokkaasti

 • Entistäkin tiiviimpi istuvuus.

 • Strobel-rakenne keventää jalkinetta ja lisää käyttömukavuutta.

 • Vettä hylkivä materiaali pitää kengän kevyenä märissäkin olosuhteissa

 • Taskut nauhojen piilottamista varten

 • Kantapäässä heijastava 3M-kalvo.

 • Tehokkaasti suojaava ja mukava TPU-vahvisteinen varvasosa ja kantapää

 • Ommelten vähäinen määrä ehkäisee hankaumia pitkilläkin lenkeillä.

 • Anti Gravel -läppä estää mudan ja roskien pääsyn kenkään

Pärjäisköhän noilla? :D

 

Popojen pohjasta löytyy 11 niittiä per kenkä, ja ne jalkojen alla pelottaa kävellä parkettilattialla. Kävellessä tuntuu siltä, että niitit painuvat sisään kovalla alustalla hieman sisään, mutta ainakaan käsivoimin painamalla en saa tätä aikaan. 

Vaikka täällä etelässä ei ole vielä pysyvää lumivaippaa, on jäisiä pakkaspäiviä nähty jo lukuisia. Olen vetäissyt nastatossut jalkaan jo kahden käden sormilla laskettavan määrän kertoja, ja oikein odotan, että pääsen kyntämään kuntokolmosta nuo jalassani!! Ensimmäisen pitkän lenkin jälkeen sain toiseen kantapäähäni mojovan rakon, mutta sen sisäänajokerran jälkeen tossut ovat istuneet mainiosti. 

 

Lenkkipolulla kengät tuntuvat samalta kuin mitkä tahansa hyvin tuetut ja pehmustetut lenkkarit. Ainoa ero on julmetun kova ratina joka on läsnä aina kovalla tai hiekkaisella alustalla tassutellessa. Tämä ominaisuus on loistava, jos lenkkeilet metsässä josta pitää pelottaa eläimiä! Linnunbongausreissulle taas en näitä ottaisi.

Mitä pitoon tulee, allekirjoittanut on pysynyt turvallisesti pystyssä lenkin toisensa jälkeen, kun mukana kirmanneet ystävät ovat liukastelleet mutka toisensa jälkeen. Nastat pureutuvat jäähän tehokkaasti ja mun huolet ovat mennyttä. Parasta!

Lenkkipäivinä mittari on ollut pakkasen puolella, mutta ei tuplanumeroissa. Olen pärjännyt hyvin ihan tavallisilla sukilla, mutta kovempia pakkasia varten kaapista löytyy kaksi paria lämpösukkia. Stadiumista löytyy ihan loistavia sellaisia, n. 9€ / pari!

Nämä ovat iisisti pohjasta kengännauhoihin saakka IHANIMMAT lenkkarit jotka olen omistanut! Kokopinkki on älyttömän raikkaan näköinen tummien talvivaatteiden seurana, ja Intense-sarjan muita lenkkareita näkyy saavan mm. kokoturkoosina.. Keväällä olisi taas oikeutettua ostaa uudet tossut ;)

Niin ja hei, näiden nastojen nastalenkkareiden ovh on 169€.

 

Kommentit

Jaanaba (Ei varmistettu) http://jaanaba.fitfashion.fi

Jotenkin hienon näköiset noi juoksutohvelit kun on samaa väriä alusta loppuun.

Laurelius (Ei varmistettu)

Hupsis, menin sitte heti tilaamaan tommoset :D Tuo pinkki väri viimeisteli päätöksen, koska olen haaveillut talvilenkkareista! Äiti lupasi myös sponssata ainakin osan summasta synttärilahjana. Ei huono diili! Toivottavasti on sopivan kokoiset :)

Onko tietoa että voiko noita nastoja uusia kun kuluvat?

saanat (Ei varmistettu)

Mistä näitä saa tilattua?? Olen etsinyt kaikki intersportit sun muut mutta mistään ei ainakaan täältä päin ole löytynyt :-(

Vierailija (Ei varmistettu) http://pauliinannn.blogspot.fi/

Samaa mietin, itselläni kesäkäytössä neon pinkit niin talvella nuo olisi aivan mielettömän kivat! :3

elppis (Ei varmistettu)

Steffit -blogista bongasin nuo joskus, ja sen jälkeen oon vähäsen kyllä haaveillut. Haglöfsin verkkokaupasta sais tietty tilattua, mutta mua arveluttaa kokoluokitukset. Ainaki ko ostin Niken Free fitit, niin jouvuinki ottamaan normikokoa yhen isomman, kun ne oli jotenki niin pikkasia popoja. Osaakko sanoa onko noissa sama juttu, vai koitko että meni ihan normaalikoolla? :)

Teeu (Ei varmistettu) http://tryingtobeme-tea.blogspot.fi/

Nää on kyllä NIIN upeat... raaskiskohan sitä hankkia... :D

Sallannika (Ei varmistettu)

Mutta kun vielä löytyisi niinkin pieneen jalkaan kuin 35. Kävin valmistajan kotisivuilla - 36 on pienin :/
Omien talvijuoksukenkien etsintä siis jatkukoon.

Eilisen lupaukset

Kyllä sun nimen puolesta pitäis saada Sarvan kengät myös testiin =D

Olen erilaisia kenkiä katsonut netissä. Kolmea harkitsen: Haglöfsiä, Sarvaa (Xero II) ja Icebug Anima 2 BUGrip, joista viimeinen on kyllä todella kallis.

Icebugia on kovasti kehuttu, ja Haglöfsin kohdalla arvostelu ilmeisesti kohdistuu löysään päälliseen, mikä vaikuttaa juoksutuntumaan. Toisaalta itse en pidä jäykästä kengästä, jämäkästä kyllä. Sarvan pito taas ei ilmeisesti ole aivan yhtä hyvä kuin näissä kahdessa muussa mutta muuten kengällä on ilmeisesti mukava juosta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.