Päivän laji-ihmetys: Octopush & vedenalainen jääkiekko

Elämäni Kunnossa

Asiat, joita en ajatellut törmätessäni ensimmäistä kertaa octopushiin, eli underwater hockeyhyn, eli uppolätkään:

  1. Missäköhän tuota voisi kokeilla?
  2. Tämä laji on varmasti jo vuosikymmeniä vanha
  3. Näyttääpä hauskalta

Yleensä olen erikoisia lajeja jakaessani kadehtinut ja fiilistellyt niiden upeutta, mutta nyt on myönnettävä, että vesilätkä ei vetoa muhun tippaakaan. Rakastan vettä, mutta tuossa ihmispaljoudessa adrenaliinipöhnissä sukeltaminen ei houkuttele sitten millään muotoa :D

Wikipedia kertoo, että laji on keksitty jo 50-luvulla, kun brittiläisen sukellusseuran perustajat pohtivat miten harrastajat saataisiin pidettyä lajin parissa myös kylminä kuukausina, jolloin avovesisukellus oli mahdotonta. Niin vaan kävi, että ihmiset innostuivat, ja uppolätkästä on tullut laji joka tavoittelee jopa paikkaa Olympialaisissa! 

Tässä vielä hieman faktapohjaisempi video lajista:

Ja hei, jos uppolätkä kuulosti kreisiltä, niin mitäköhän olette mieltä virallisesta vedenalaisesta jääkiekosta....

 

Jep, Octopushia kutsuttiin Suomessa ennen vedenalaiseksi jääkiekoksi, mutta nyt se nimike on varattu tälle vielä järjettömämmälle lajille, jossa lätkää pelataan jään väärällä puolella.. Tässä vedenalaisessa jääkiekossa on järjestetty ainakin yhdet MM-kilpailut vuonna 2007 itävallassa. Suomi voitti.

Mitäköhän tästä taas ajattelisi.. Ehkä vain sitä, että mä olen puhtaasti kateellinen siitä, että ihmisillä on aikaa kehittää ja keksitä tällaisia asioita.

Ensi talven lajikokeilut ovat ainakin tällä haavaa valittu :D

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei oo totta! En oo ikinä kuulu että minkäänlaista jääkiekkoa pelattais veden alla, mutta näin just viime yönä unta vedenalaisesta jääkiekkomatsista missä Saku Koivu loukkaantu ja Teemu Selänne retuutti sen sieltä veden alta pinnalle :D Ihmettelin että onpa taas outoja unia mutta tää oliki joku enneuni sun postauksesta :D

minanami (Ei varmistettu)

meidän enkunkirjassa kerrottiin tästä! kultaiset muistot ja open road 2 :D taking it to the extreme.

Kommentoi