Polte - Liekeissä liikuntaan

Elämäni Kunnossa

Polte on Tampereen Nekalassa noin vuoden verran toiminut, laajasti varusteltu toiminnalliseen harjoitteluun keskittynyt sali, mikä on mun mielestä niin fantastinen kokonaisuus, että jokaisen alueella elelevän liikkujan kannattaisi siihen tutustua! 

Tilat kattavat yhteensä 2600m2 ja alueelle mahtuu tatamia, kymmeniä power-rackeja, vapaaotteluhäkki, 50m tekonurmi, perinteisempi kuntosali, sekä satoja levypainoja, kahvakuulia ja käsipainoja.

Paikka on unelmien täyttymys tyypille, joka tietää mitä salilla tahtoo tehdä, sekä loistava paikka aloittelijalle, sillä apua ja opastusta kyllä löytyy - kunhan siihen antaa itse mahdollisuuden.

 

Mä olen elämäni aikana ollut jäsenenä yhdellä jos toisella salilla, niin hien hajuisissa äijäkellareissa, kuin uudenkarheissa liikuntakeskuksissa. Fiilis Poltteelle asutessa on hyvin erilainen kaikkeen aiemmin koettuun verrattuna.

Tilat ovat valoisat, raikkaat ja valtavan kokoiset, eikä täällä juurikaan näy porukkaa norkoilemassa tai jonottamassa turhautuneena laitteisiin. Paikalla on poikkeuksetta hyväntuulisia treenaajia ja henkilökuntaa ja muutaman käynnin jälkeen meininkiin solahtaa helposti mukaan.

Esineellistävän heteronaisen näkökulmasta voisin myös mainita, että treenaamassa näkyy usein myös urheilujoukkueita, joiden "treenejä" tarkkaillessa sarjatauot saattavat venähtää yhdellä jos toisella :D

Edellä mainittua norkoilua ja lehtien lukemistakin voi kyllä harrastaa, mutta lähentäjä-loitontaja -laitetta mukavammin se käy kahvion pehmeillä sohvilla!

 

Paatunutta kuntokeskuksen kävijää saattaa aluksi vähän arveluttaa, koska yksittäisille lihasryhmille tarkoitettuja hifistelylaitteita ei näy missään. Penkkipaikat, taljat ja ihan kaikki muukin tarpeellinen löytyy kyllä! 

Silmiin osuu myös nopeasti ihmisiä, jotka tekevät liikkeitä jotka ovat itselle tuttuja lähinnä Rockyn treenimontaaseista.

Jos ja kun omat epäilykset jättää porraskäytävään ja hyväksyy sen tosiasian, että täällä itseään voi haastaa aivan eri tavoin kuin koskaan aiemmin, saa Poltteesta irti kaiken hyödyn.

Tavallisesta poikkeavat ryhmäliikuntatunnit ovat ehdottomasti yksi Poltteen valttikortti. Tuntien sisällöt ovat monipuolisia ja vaihtelevia, mutta kaikista tärkeintä on kunnon kokonaisvaltainen kehittäminen koko kehoa rasittamalla. 

Ajatus tekemisen takana on mielestäni tiivistetty nettisivuilla loistavasti:

"Kaikella tekemisellä tähtäämme toimintakyvyn parantamiseen jokapäiväisessä elämässä (auton työntö ojasta, fyysinen työ..) tai vaikkapa vanhuusajan toimintakyvyn turvaamiseen: kenkien jalkaan laittaminen, sängyltä nouseminen, kauppakassien kantaminen. Kaikki nuo asiat tuntuvat varmasti itsestäänselvyyksiltä. Me haluamme, että asiakkaillemme ne ovat itsestäänselvyyksiä läpi koko elämän.

Me lähdemme harjoittelussa siitä, että ihmisiä ei tule kiinnittää erilaisiin härveleihin vaan tehokkainta treenivälinettä, omaa kehoamme, käyttämällä syntyy todellisia tuloksia"

 

Muun treenaamisen lisäksi Poltteella on mahdollisuus harrastaa laajasti eri kamppailulajeja. Peruskursseja järjestetään melko tiheään tahtiin ja siellä voi tutustua eri lajeihin ennen kuin tekee päätöksiä siitä, mitä tahtoisi harrastaa.

Mun Combatia kaipaavat stressipesäkkeet ovat vähän kiinnostuneita esim. kuntothaista..

 

Kuulostaa melko monipuoliselta, eikö? Kaikista loistavinta on silti se, että koko paketti on kaikkien mittareiden mukaan todella kohtuuhintainen, ainakin näin pääkaupunkiseudun hintatasoon tottuneelle.

Liittymismaksu, joka sisältää myös ensimmäisen kuukauden treenit, on 97e ja tämän jälkeen jäsenyys maksaa 47e/kk. Vuosijäsenyyden voi millloin tahansa irtisanoa kuukauden irtisanomisajalla, eikä mitään kahden vuoden sitoomuksia vaadita.

 

Samalla hinnalla saa siis käyttöönsä kaikki ryhmäliikuntatunnit, kamppailulajit, crossfitin sekä kuntosalin! 

Paikkaan saa toki käydä tutustumassa ennen kuin tekee mitään päätöksiä jäsenyydestä :)

Tarkemmat kommervenkit ja vaihtoehdot voi kurkata hinnasto-sivulta.

 

 

Polte Jouni Viitasen silmin

Jututin poltteen päävalmentajaa ja sali-isäntää Jouni Viitasta, joka on myös kaksinkertainen kilpa-aerobicin maailmanmestari!

Mieheen törmää salilla lähes aina ja hän tuntuu tuntevan jokaisen treenaajan nimeltä.

 

Kuvaile muutamalla sanalla, kuinka polte eroaa kaikista muista saleista?

- Täällä on paljon asioita, jotka erottavat salin muista. Yhtä suuria ja monipuolisia liikuntatiloja ei ole paljoa missään päin maailmaa. Myös kaikkien valmentajiemme ammattiaito on huippuluokkaa sekä Suomen, että maailman mittakaavassa.

Suurin ero taitaa silti olla se, kuinka kohtelemme ihmisiä. Olemme pyrkineet alusta asti oikeasti välittämään ihmisistä yksilötasolla ja tuntuu, että siinä ollaan myös onnistuttu.

Me myös todella välitämme oikeista suoritustekniikoista ja treenaamme itse samalla tavalla, kuin opetamme. Toimimme intohimoisesti, mutta innostus ei vie painoarvoa tai laatua ammattitaidolta, vaan se paistaa läpi jokaisessa tilanteessa.

Erikoisosaamista löytyy laajasti eri osa-alueilta ja opimme koko ajan toinen toisiltamme. Tämän lisäksi sisäinen vaatimustasomme on todella kova. Jos asiakas suorittaa liikkeitä huonosti, valmentaja sättii siitä jo itse itseään.

Yksi valmentajistamme on Jenni Puputti, painonnoston kolminkertainen Suomenmestari ja fysioterapeutti. Hän on yksi parhaista, ellei jopa paras valmentaja, jonka olen tavannut. 

Jenni on todella taitava opettamaan vasta-alkajille tankoliikkeitä. Saattaa olla ryhmä, jossa muutama osallistuja ei ole koskaan kuullutkaan tempauksesta ja 20 minuuttia myöhemmin koko porukka tekee tätä liikettä, joka on vaikea olympianosto!

Kokonaisuutena täällä on vain hirveän hyvä henki ja ihmiset ovat toisilleen mukavia. Yhdistelmä, joka meillä on, tuntuu toimivan loistavasti.

 

Moni aloittelija tuntuu pelkäävän saleja, joissa ei ole alun ilmaista PT-ohjausta ja tuttuja lisenssitunteja. Miksi Polte olisi heillekin parempi vaihtoehto?

- Nimenomaan sen takia, että meillä oikeasti valmennetaan. Lisenssitunneilla ohjaaja on korokkeella jumppaamassa, mutta meillä valmentajat eivät itse koskaan tee ohjelmaa ryhmän mukana. 

Valmentajat opettavat liikkeet ja ohjeistavat mitä tehdään, mutta tulevat sen jälkeen oikeasti iholle ja vääntävät ja kääntävät, kunnes treenaaja ymmärtää ja toistaa liikkeen oikein ja turvallisesti. 

Meillä on myös aloituskursseja, joissa käydään läpi kaikki perustekniikat, mutta koska ohjaajien ammattitaito on niin hyvä, uskaltaa kaikille tunneille lähteä kokeilemaan. 

Ryhmäliikuntatuntimme ovat jopa niin monipuolisia ja hyviä, että sinun ei tarvitse välttämättä edes tehdä erikseen omaa treeniohjelmaasi, ellet itse halua. Tunneiltamme saat ihan oikeasti tuloksia ja siinä se ero piileekin.

Ongelma ympäri maailmaa on sama. Ihmiset käyvät salilla ja treenaavat vuosia, mutta näyttävät silti entiseltään ja sekä kunto, että hyvinvoinnin taso pysyvät samoina. Kehitystä ei tapahdu.

Meillä on asiakkaana paljon treenaajia, jotka käyttävät pelkästään ryhmäliikuntatunteja ja näkyviä tuloksia ja menestystarinoita tulee vain kuluneen vuoden ajalta mieleen 20-30!

Näiden lisäksi muidenkin asiakkaiden tekniikat ja kokonaiskunto ovat nousseet aivan valtavasti.

 

Rymäliikunta-aikataulusta löytyy paljon vaihtoehtoja. Mitkä tunnit sopisivat parhaiten aloittelijoille ja kokeilijoille?

- Periaatteena on, että kaikille tunneille voi tulla mukaan, sillä kaikki toistavat liikkeet oman voima- ja taitotasonsa mukaan.

Siinä missä kokeneempi urheilija suorittaa liikkeet suuremmilla painoilla ja nopeammin, voi aloitteleva tai iäkäs treenaaja käyttää oman kehon painoa, tai suorittaa helpotettua liikettä.

Löytyy meiltä on toki myös teknisesti helpompia tunteja, kuten toiminnallinen harjoittelu, kahvakuula balance, kahvakuula bootcamp, keskivartalo ja liikkuvuustunnit, joista on varmasti helppo lähteä liikkeelle!

 

Sellainen on polte! Mitä mieltä ovat asiakkaina käyvät lukijat, vastaako kuvaus todellisuutta?

 

p.s. Mä lähden tänään illalla ensimmäistä kertaa CrossFit On-Ramp -kurssille ja se jännittää jotenkin ihan hitosti :D

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen itse käynyt Poltteella sen avaamisesta asti, ja voin kokeneena urheilijana sanoa, että on yksinkertaisesti PARAS sali millä olen ikinä käynyt !!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllähän tuo Poltteelta kuulostaa. Itellä ei ainakaan ees kävis mielessä lähteä normi salille yksinään nostaan punttia ja piettään ylipitkiä palautusaikoja. Kerran ku on Poltteen ryhmäliikuntatunneilla käyny, niin ei oo paluuta vanhaan.:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Amatööriurheilijana täytyy sanoa, että näin monipuolista ja (halutessaan) "hardcore"-treenaamiseenkin soveltuvaa ja hyvin varusteltua salia ei Suomesta muualta taida löytyä. Aivan täydellinen niin joukkue- kuin yksilölajien harrastajille ja toisaalta monipuoliset ryhmäliikuntatunnit joilla käy ihmisiä teineistä eläkeläisiin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuvaus vastasi todellisuutta hyvin! Mahtava paikka :) Sieltä jotenkin aina lähtee kotiinkin hyvällä tuulella!
Itekin kävin tuon peruskurssin cross fitistä syksyllä ja kyllä kannatti. -maija-

Vierailija (Ei varmistettu)

Aloitin syksyllä poltteella käymisen ja täytyy kyllä sanoa, että sali on parhain, missä olen koskaan käynyt! ilmapiiri on kannustava ja ammattitaitoiset valmentajat varmistavat treenin sujumisen. Treenin jälkeen jää aina hyvä mieli ja seuraavalle tunnille pääsyä odottaa joka kerta innoissaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse maaliskuun puolivälistä asti Poltteella treenanneena voin allekirjoittaa kaiken, mitä jutussa sanottiin. Ilmapiiri ja tekemisen meininkin salilla on kerrassaan fantastinen. Suosittelen lämpimästi tutustumaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Aamen. Hyvin kuvattu. Itsekin olen ollut ohjattuja tunteja vastaan ja pitänyt sitä "akkojen hössötyksenä", poltteelle mennessä suoraan ohjatulle tunnille ja se oli menoa. Ikinä en ole ollut niin puhki kuin ekan CrossTraining Kestävyyden jälkeen.. ja treeniä kesti lämmittelyjen jälkeen max 15min. Ja pohjustuksena tähän vielä, että olen treenannut eri tavoin koko ikäni. Nyt lähes puoli vuotta myöhemmin kulutan salia 4-5 kertaa viikossa, kunto on aivan uudella tasolla, paljon uusia tuttuja ja kavereita. Lisäksi on syttynyt pieni kipinä painonnostoon. Ja vyötäröltäkin lähtenyt liki 10 senttiä, paino ei ole tippunut lainkaan, joten ihan hyvää kehitystä mun mielestä ;) Jouni ja Jenni rulaa, muut ohjaajat ovat myös ihan huippuja!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi että, oon jo aiemmin harmitellut, että miks en tiennyt Poltteesta viime kesänä Tampereelle muuttaessani! Nyt mulla on vuoden jäsenyys Fressille, mutta heti kun tuo sopimus päättyy, mä lupaan rientää Poltteelle! Kuulostaa ihan huipulta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Samoilla linjoilla ollaan, GoGon neonvärinen jäsenyys muuttuu Poltteen jäsenyydeksi. Parhaana puolena ite pidän tilavuutta ja semmosta yhteisöllisyyden fiilistä.

H3idi (Ei varmistettu)

Voi kuulostaa niin huipulta, kunpa täälä Turussakin olis tollanen! Voitteko vinkata et laajentais tänne suuntaan kans ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa vähä turhanki hyvältä! Tälläsiä saleja pitäis saaha ympäri Suomea! Toivottavasti vielä joskus pääsee itekki kokeileen.

Heiidi (Ei varmistettu)

Kiitti Saara, oon nyt katkerana ja kateellisena tässä kun toi on Tampereella ja mä oon Helsingissä... Ei ole reilukerho!

KristaK (Ei varmistettu)

Yhdyn muutamaan ylempään kommenttiin. Onpa kivaa kun täällä susirajalla ei ole kun kökköjä normisaleja eikä edes minkäänlaisia mahdollisuuksia tutustua ohjatusti minkään muotoiseen crosstreiningiin :/ ^Helsingissä on muuten ainakin Lauttasaaressa Veto, joka ei ole ihan normisali kait.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa Poltteelta. Huippua on erityisesti tuo ihmisten huomioiminen yksilöinä ja väärien tekniikoiden korjaaminen. Tämä on niin "back to basic", mutta tehokasta ja toimii. Aluksi erilaisiin kuntokeskuksiin tottuneena hieman huvitti tilojen "karuus" ja perusliikkeet. Mutta ajankäytön tehokkuus ja hyvä ilmapiiri vei mukanaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyviä treenejä sinulle Saara!
Kuulostaa aivan huippupaikalta, jos asuisin Tampereella, tuo olis varmasti se mun paikka. Asun kuitenkin Turussa, ja täällä olen ollut tosi tyytyväinen Spartan Sport Centerin asiakas. H3idi joka kommentoit, tule ihmeessä kokeilemaan toiminnallisia ryhmäliikuntatunteja tai kahvakuulaa! Hinnatkin on kilpailukykyisiä ja kokeilemaan pääsee ilmaiseksi =)

kriti (Ei varmistettu)

Tampere ilmeisesti on hurahtanut crossfit-treenaamiseen, kun Hatanpäältäkin löytyy Crossfit Tampere-niminen sali, josta olen kuullut samansuuntaista palautetta kuin Poltteestakin. Tuolla on lisäksi joka sunnuntai avoimet ovet klo 11-13 ja mahdollisuus kokeilla silloin ohjattua Crossfitiä. Pitäisi itsekin päästä joskus kokeilemaan, niin paljon olen hyvää siitä kuullut. Onneksi Fressikin on ottanut ryhmäliikuntaohjelmaansa crossfitiä, koska muuten olen ollut niin tyytyväinen tuohon paikkaan ja autottomana on ehdottoman tärkeää että sali on lähellä, etenkin kun treenaan monille niin outoihin aikoihin että salille on päästävä todella nopeasti. :D

Mikko (Ei varmistettu)

Jouni on kunkku!

nata (Ei varmistettu)

polte kuulostaa hyvältä! helsinkiläisille tiedoksi, että täältä löytyy ihan vastaava konsepti esim lauttasaaresta, Veto. siellä meitsi käy ja ymmärräs ihan täysin poltteen hehkutusta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täytyypä harkita vakavasti Poltetta, kun tuossa vuoden alussa Tampereelle muutan. Ei ole mikään karmivan hintainen...Kylläkin sijainti on hieman hankala, että se ehkä hieman mietityttää...

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Tonne aion kyllä suunnata ensi vuonna :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan mahtava paikka! Kävin ite tuolla ennen kuin muutin ulkomaille kun satuin asumaankin lähellä. Täytyy myöntää, että vähän jännitti mennä aluks kun olin ennen käyny vain perinteisillä saleilla ja jumppatunneilla. Ihan totta kumminkin toi mitä sanottiiin ohjaamisesta Poltteella. Oli tajuttoman hienoa että pystyi saamaan henk.koht. opastusta ja kyselemään neuvoja noin päteviltä ihmisiltä. Kuntonyrkkeilystä tuli uus suosikki tuolla käydessä!

- Emmi

PoltteessaVierailija (Ei varmistettu)

..en oikeastaan pidä liikunnasta, enkä koskaan kuvitellut reenaavani samalla salilla kuin komeat ja raamikkaat miehet ;)
Toisin kävi, reenaan äärettömän intensiivisesti ryhmäliikuntatunnilla, enkä ehdi enää edes vilkuilla ympärilleni.

Vierailija (Ei varmistettu)

http://map.crossfit.com/
Tuolta kartalta löytyy kaikki viralliset CrossFit-salit niin Suomessa kuin maailmallakin. Käykää tsekkaamassa ja löytämässä oman kaupunkinne tiukimmat reenimestat.

Kannattaa kurkata myös tänne: www.crossfit.com

Vierailija (Ei varmistettu)

"Miksei Helsingissä?!" kerran näinki päin..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.