Raakaherkkuhurmoksessa

Elämäni Kunnossa

Mä huomasin, että olen taas ottanut askeleen lähemmäksi totaalihippiyttä. Mun kuiva-ainekaapit näyttävät nykyään maustekaappia lukuun ottamatta yläkuvan kaltaisilta. On jos jonkinmoista superfoodia nääs! 

Joka kerta käydessäni Ruohonjuuressa, sieltä tarttuu mukaan jotain mikä kuuluu kategoriaan: "Aa niin tätähän mun pitikin ostaa!" Suurin osa koriin sattuneista ainesosista liittyy tavalla tai toisella muista blogeista bongaamiini herkkuresepteihin, joita testailen silloin tällöin, kun uskallan ravintovalmentajaani uhmata ;) 

Parasta ja pahinta tässä muutoksessa on se, että toisin kuin ennen, pussit ihan oikeasti tyhjenevät. Olen nimittäin joutunut täyttämään varastoja useidenkin raaka-aineiden osalta, toisin kuin aiemmin.. Tiedättekö sen tunteen, kun ostat pussin jotain upeaa "superfoodia", joka maistuukin terveysgurujen hehkutusten vastaisesti lähinnä pupunruoalta, eikä sen käyttämisellä yksinään ole mitään vaikutusta mihinkään? Entä sen, kun lopulta pussi unohtuu kaapin perälle ja seuraavan kerran sitä katsoessasi päiväys on umpeutunut aikapäiviä sitten? Mä tiedän.. Money well spent!

Olen muutaman kerran syönyt ihan tavallista suklaata ja jätskiä, mutta niistä seuraava olotila ei oikein ole sen arvoinen. Siksi olenkin alkanut soveltaa ja testailla näitä kaikensorttisia superterveysherkkuja (lue: gluteenittomia raakaherkkuja)! 

Terveysherkkujen valmistuksessa vain on usein kaksi ongelmaa:

  1. Yhtäkkiä ostettuna raaka-aineet maksavat n. 100€
  2. Niiden tekemiseen vaaditaan hyvä blenderi..

Kuukausi kuukaudelta hippiytynyt keittiöni on kuitenkin ratkaissut molemmat ongelmani ja eilenpä pyöräytin testiksi Hannamarin raakabrownieta:

Oh my... Se on melkoisen tuhtia, ja suklaista, ja makeaa, ja ihanaa. Vähän kuin kevennettyä ja maitoisampaa raakasuklaata.

Hannamarin versio oli pähkinätön, mutta mä muokkasin alkuperäistä reseptiä hieman ja blenderiin survoutui:

  • 200 ml kookoskermaa
  • 120 g kaakaomassaa
  • 1 dl tocotrienols-jauhetta
  • 0,5dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kookospalmusokeria
  • 2 rkl psylliumin siemeniä
  • 2 rkl lesitiiniä
  • 2 rkl maapähkinävoita

Sulan massan sekaan upotin vielä pakastimesta löytyneitä viime kesän vadelmia - joita olisi voinut olla vähintään tuplamäärä... Brownie kun on niin tujua tavaraa, että sitä jaksaa kiukulla n. 40g palasen kerrallaan :D Tämä taas lienee vain positiivinen ongelma.

Niin, entä huomasiko joku, että en valittanut enää OBH-nordican surkeasta blenderistä? No, silläkin saralla tapahtui muutama kuukausi sitten "pieni" upgrade ;) 

 

Juu, ihana Gizmo nököttää mun keittiössäni ja te saatte kuulla siitä ihan oman postauksensa verran myöhemmin ^_^

P.S. Loukkaantuukohan joku elämäntapahippi, kun väärinkäytän sanaa näin räikeästi? Se on mulle jotenkin niin tuttu hellittelytermi.. Ehkä jatkan tästä huolesta huolimatta, joku kuitenkin loukkaantuu aina ;)

P.P.S. Olin tänään salilla Samin kanssa ja koin itseni voimattomaksi pikkulapseksi. On todella ärsyttävää, kun pää sanoo, että MENEE MENEE ja kroppa ei tottele. Tällä tarinanpätkällä ei ollut minkäänlaista aasinsiltaa muuhun postaukseen, mutta pitipä vain saada purettua.

Kommentit

HaLo

Ihana, että tykkäsit browniesta! Tuo vadelma sopi varmasti äärimmäisen hyvin brownien toveriksi :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.