Siivousfriikki vai Rapa-Ripa?

Elämäni Kunnossa

Kuten jo viikolla manasin, pitää varoa mitä toivoo! Vajaan parin viikon täysi treenaamattomuus tuntui hyvään vauhtiin päästyäni ihan ylitsepääsemättömältä, mutta niin taas keho tietää paremmin ;). Ensin nukuin kaikki univelat pois ja niistin muutaman vessapaperirullan suorilta tyhjäksi. Kun akut oli ladattu kunnolla, pääsin pitkästä aikaa pesänrakennuspuuhiin!

Mun prioriteettilistalla kodinhoito ei ole kärjessä. Sanoisin, että sen edelle menee yleensä hmm... Ihan mikä tahansa. Äitini kutsui - tai siis kutsuu minua edelleen Rapa-Ripaksi, koska kylvän sotkua ja epäjärjestystä kaikkialla minne saavun. Koko juttu on ystävieni keskuudessa yleinen vitsi, ja läheisimmät ystäväni jopa tunkeutuivat asuntooni salaa ja siivosivat paikan lattiasta kattoon syntymäpäivälahjakseni pari vuotta sitten. Tuossa teossa oli samalla jotain uskomattoman ihanaa, ja samalla niin nöyryyttävää.

Olen hyväksynyt osani ja yritän toki alati parantaa tapojani ja siistiä jälkiäni ja koen onnistuneeni siinä ihan hyvin, varsinkin kun olen jonkun muun tontilla. Niin ja keittiön opin pitämään siistinä, kun kerran jouduin tiskaamaan kaikki keittiöstäni löytyvät pannut, lautaset ja muut sinne kuuluvat tavarat (lähemmäs 300 eri asiaa....) tiskikoneen hajottua. Salaa olen siis äärimmäisen kateellinen kaikille siistiksi oppineille, vaikka he jaksavat aina vannottaa että siisteys on "kirous".

Kotikasvatusta tästä ei voi syyttää, äitini ja isäni ovat erittäin siivoja, vaikka toinen unohtaakin kaapin ovet aina auki ;). Kodin siivoaminen ja järjestäminen kaatuu mulla monesti siihen, että kotini on myös työpaikkani, ja sen myötä täällä on kaikki mun työtavarat. Vaikka kämppäni on yksineläjälle todella iso (vajaa 60m2), muistuttaa elämä pahimpina hetkinä jotain himohamstraajien jaksoa.

Aina kun kiire yltyy, kämppä alkaa ajautua hallitun kaaoksen tilaan, missä pyykkivuori kasvaa, kierrättämättömät lehtipinot kapuavat kohti vyötärötasoa ja avaimet ovat aina väärässä paikassa. Kun downshiftaan ja chillaan, alan parin päivän levon jälkeen siivota ja järjestellä kaikkien niiden siivoamattomienkin hetkien edestä.

Olen ollut ääripäiden ihminen elämäni jokaisella osa-alueella, ja tämä on tällä haavaa viimeinen etappi, jonka tahtoisin saada hallintaan. 

Jos olen onnistunut muuttamaan koko elämääni hallinneet ruokailu- ja liikuntatavat, miksen voisi tehdä samaa siisteyden suhteen? 

Nautin kun kotonani on siistiä. Asuntoni on 19-vuotiaan maulla sisustettu, mutta ihana ja kotoisa. Ihmiset viihtyvät vierailuillaan, ja mä todella rakastan tätä kotia, varsinkin kun kaikki pöytätasot ovat tyhiä, täällä on muutenkin siistiä ja puhtaiden lakanoiden tuoksu leijuu ilmassa.

Minkä takia en pidä tätä järjestystä yllä?

Tahtoisin kuulla konkreettisia ohjeita ja vinkkejä siihen, miten ylläpitää parempaa järjestystä. Miten te hoidatte siivoamisen?

Onko se osa rutiineja, vai yhtä hasardia, kuin minun touhuni?

 

p.s. Kuvituksena erittäin sumuinen ja vääristynyt vilkaisu kotiini, sillä paikan järjestys on muuttunut kokonaan :D Ja joo, se on tankotanssitanko ;)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Siisteyden ylläpito on helpointa, kun tavaroille on paikat, ja ja ylläpidolle on varattu oma aikansa viikosta. Minulla on epämääräisille papereille yms omistettu pöytälaatikko: kun se on täynnä, on aika käydä ne läpi.

Saara S.
Saara Sarvas

Hmmm... Alan ymmärtää, että ongelmana on nimenomaan tavaran määrä. Milloinkohan olisi aikaa viedä nuo kolme ikeakassillista kamoja kirpparille, ja käydä taas kosmetiikat läpi....

ulelpu (Ei varmistettu)

Sanoisin että tärkein järjestyksen ylläpitäjä omalla kohdallani on se, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa, siihen ainakin pyrin. Sillon tavarat ja asiat on huomattavan paljon helpompi laittaa myöhemmin (tai jopa heti käytön jälkeen!) paikalleen. Uutta tavaraa ei myöskään tuu niin haalittua kun ostaessa miettii että onko tälle tavaralle oikeasti osoittaa omaa paikkaa.

Toisaalta, vaikka järjestelmällisyyttä voikin harjoitella jossain määrin ja kikat auttaa, niin on myös totta että toisille järjestyksen ylläpito on oikeasti vain helpompaa kuin toisille. Itselle suurin helpotus tuli kun päästin irti itseni "siistiksi treenaamisesta" ja siitä johtuneesta stressistä ja pahasta mielestä, ja totesin että kunhan arki rullaa ja kotona pääasiassa viihtyy, niin kaikki on oikein hyvin (:

juuliae (Ei varmistettu) http://maybeindeed.blogspot.com

Kuten ylläolevat jo mainitsivat: se, että jokaiselle tavaralle on oma paikkansa, josta sen tulisi aina löytyä on se avain onneen. Itse oon melko minimalistinen tavaroideni, krääsän ja sisustuksen suhteen, mutta tiedän, että kaikki eivät ihan samanlaisia ole. Joten jos on paljon "krääsää" - tai sun tapauksessa vaikkapa paljon erilaisia työhön tarvittavia vehkeitä - niin hankkii niille yhden kaapin/laatikoita, joihin ne saa siististi työnnettyä käytön jälkeen eivätkä häiritse yleisilmettä (: Poissa silmistä, poissa mielestä toimii monessa asiassa ! (:

Tuire (Ei varmistettu)

Minä toisinaan toivon, että osaisin olla sottapytty... En nimittäin osaa rentoutua sotkuisessa kodissa. Toisinaan saatan aamulla siivota keittiön ennen kuin syön edes aamupalaa. Eikä tilannetta helpota lainkaan se, että olen naimisissa ehkä maailman sotkuisimman ihmisen kanssa! :D Sen lisäksi että ukko on sotkuinen, se unohtaisi päänsäkin, jos se ei olisi vartalon jatkeena vakiona..

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse olen ihan samanlainen, mutta tällainen metodi toimi minun kohdalla: valitsin yhden alueen, esimerkiksi pöydän tai sohvan tai asunnon jonkin nurkan, ja pidin sen siistinä. Varmistin siis joka ilta ennen nukkumaanmenoa että se alue oli siisti ja järjestyksessä. Lisäsin näitä alueita aina yhden viikossa ja vähitellen siisteys vaan levisi koko asuntoon. Tiedän, kuulostaa vähän self-helpiltä mutta toimi mulle.

Saara S.
Saara Sarvas

Oooooh tämä kuulostaa toteuttamisen arvoiselta kokeilulta!! Mulla toi keittiö on ollut vähän tämäntyyppinen saareke.

Alice
My blueberry dream

Samaa toteuttaa Grecthen Rubin kirjassaan onnellisuusprojekti! Kirjasta löytyy muitakin iisejä siivousniksejä :)

Myyti

Tää kuulostaa niin toimivalta, että munkin täytyy kokeilla!

Pirkko
Pirkko

Kyllähän siistissä kodissa on rennompi olla.
Sekainen koti saa minut ärtyiseksi joten pyrin järjestämään kaikki omille paikoilleen.
Nyt muuten kaikki kaapistot ja koko koti perussiivottu näin joulun lähestyessä vinhaa vauhtia.
Olo on ihana :)

Pire (Ei varmistettu)

Minusta hyvä keino pitää yleissiisteyttä kotona on viedä käyttämänsä tavara takaisin omalle paikalle käytön jälkeen. Ruoka-astiat keittiöön tiskiin, läppäri käytön jälkeen työpöydälle, vaatteet käytön jälkeen pyykkiin/kaappiin.... Kun näkee vaivan viedä tavara heti, eikä 15pv, omalle paikalle, säästyy sitten siltä järjestelyltä myöhemmin :) Ja kerran viikossa huushollaus-päivä. Kämpän imurointi ja lehtien vieminen kierrätykseen ym. Itselläni on lähes pakkomielle siitä, että keittiö pitää olla siisti ennen kuin menee nukkumaan. Aamulla on mukava mennä syömään aamupalaa kun on tilaa pöydällä valmistaa se :)

MaariaAhlström <3 (Ei varmistettu)

Rakkaani! Ei sun tarvitse olla siisti. Olet kaikessa muussa niin älyttömän hyvä ja täydellinen!!! Olisi ehkä jo liikaa jos olisit vielä neuroottisen siistikin? Mä en osaa vastata siihen miten voi tulla siistiksi, tunnet mut ja tiedät että olen asiassa neuroottinen ja hullukin. Mulla se kuitenkin kumpuaa jostain järjestelmällisyyden tarpeesta, en voi tehdä mitään kunnolla jos ympäristöni ei ole siisti. En usko että se kertoo psyykeestäni ainoastaan hyvää. Ei ole normaalia muistaa jo sängyssä olevana että toinen sohvatyyny taisi jäädä vinoon tai että onko keittiössä jokin kaapin ovi auki. Ainoa mitä voin neuvoa, on että jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Jos paikkaa ei löydy, tavaraa on liikaa. Sun kohdalla tietty duuni ja meikit ym asettaa ison haasteen tälle asialle.

Mutta muista että sinä olet ihana. Ja viisas. Ja kaunis. Ja pelottavan lahjakas ja sydämellinen. Ei sun tarvitse olla siisti. &lt;3

Kaima (Ei varmistettu)

Mulle on jossain kohtaa jäänyt tavaksi pikasiivota keittiö samalla kun kokkaan aamupalaa. Kaksiossa se käytännössä merkkaa koko kämpän siisteyttä ;) Perjantaisin tavoitteena ainakin on sitten imuroida, pyyhkiä pölyt, pestä vessa ja keittiö huolellisemmin. Meillä tavaroiden vieminen heti paikalleen ei ole vielä toteutunut, eli säännöllisellä raivaamisella tavaraa ei ehdi kertyä pöydille IHAN niin paljon :D

ansq/kvl (Ei varmistettu)

hoi! itse pidän siisteyttä yllä siivoamalla joka päivä vähäsen, eli satunnaisesti ja ohimennen tavaroita omille paikoilleen, imuroin ehkä pari kertaa viikossa ja tiskaaminen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kun huuhtelee astiat käytön jälkeen! ja tietysti homma helpottuu kun ei päästä tiskivuorta liian isoksi ;)

tässä vaikuttaa tietysti se, etten myöskään osaa relata jos kämppä on sotkunen, "pitää olla feng shuit kohillaan!" :D toisaalta turhan stressaavaa kun paikkojen pitää olla reilassa että voin esim. kouluhommia tehdä mutta ainakin mielenrauha säilyy!

Tuppurainen (Ei varmistettu)

Me ollaan poikaystävän kanssa tosi laiskoja alottamaan siivoomista, siis imuroimista, lattioiden pesua jne. Mutta mä oon aika kova järjestelemään! Esimerkiks vaatteet laitetaan aina käytön jälkeen takaisin kaappiin/pesuun ja iltasin ennenkun alan nukkumaan, pitää tavarat järjestellä takasin paikoilleen, että aamulla on sitten kivempi herätä siistiin kotiin. Välillä otan kymmenen minsan "siivousspurtteja" ja siivoon raivolla niin paljon kun tohon aikaan kerkeää :D Vielä kun sais sellasen imurin, mikä seisois seinän vieressä huomaamattomasti ja ois siitä helppo ottaa käyttöön, kun on jotenkin niin rasittavan hankalaa kaivaa imuri kaapista esille, laittaa johto seinään ja alottaa imurointi...

Smyy (Ei varmistettu) http://smyysmyy.blogspot.fi

Hahaa, hauska kuulla, että joku on ihan yhtä mahdoton siivottomuudessaan kuin minä :D En vain näe sotkua, kaikki tavarani (etenkin vaatteet) ovat ympäri kämppää leviteltyinä ja paperipinot ovat myös spesiaalialaani. Sitten kun siivoan, saan raivarit jos eräs toinen joka asuu saman katon alla heti alkaa sotkemaan.. koska itse aloitan sen vasta seuraavana päivänä. Kröhöm. Hän myös jättää nuo kaapinovet auki joka on todella raivostuttavaa. Ei varmasti vedä ollenkaan vertaa sille katastrofille jonka itse levitän koko asuntoon. Eli vinkkejä otetaan myös vastaan!

Iso G

Vihaan siivoamista mutta rakastan sitä siistiä kotia! Avain onneen on juurikin monien mainitsema "kaikille omat paikat" ja omalla kohdallani myös se, että ottaa joka ilta ennen nukkumaan menoa tai vaikka lempparisarjan mainoskatkolla 5-15 minuuttia ja laittaa tavarat oikeille paikoilleen päivän päätteeksi. Näin karseeta sotkua ei ehdi syntyä ja kotona on miellyttävämpi olla. Jos tuntuu että kaikille tavaroille ei löydy paikkaa tai että eihän tätä vartissa ehdi juurikaan siivota, niin silloin aika alkaa karsia tavaraa!

Saskia (Ei varmistettu) http://kohtirioa.blogspot.fi

Yksi omaa erittäin sotkuista arkeani edes vähän helpottanut asia on ollut sellaisen riippuvan kuivaustelineen käyttönotto kylppärissä. Siihen saa kätevästi hikiset treenivaatteet kuivumaan yhteen paikkaan, jos ne eivät pääse suoraan pyykkikoneeseen, tai eivät ole ihan niin hikiset että ne olisi pakko pestä heti. Paljon parempi ratkaisu kuin että ne pyörivät ympäri kämppää hikisinä myttyinä! Ei mikään ihmeidentekijä, mutta pieni askel parempaan :)

Eilisen lupaukset

Mun lempi- ja inhokkiaihe! Olen sotkuinen. Aina ollut, ja vaikka pyrin kohti seesteistä ja siistiä tulevaisuuden kotia, se vaatii työtä. Onneksi toi mies on aika järjestelmällinen. Vielä kun se jaksaisi meikäläisen sottapyttyilyä. 

Kaikelle oma paikka on helppo neuvo, mutta ei aina niin helppo toteuttaa. Puutalobabyn pyykkivuoripostaukseen vastasin, että käytän kevyitä ja halpoja muovihenkareita à la Prisma, Clasu tm. Ripustan paidat ja mekot niille kuivumaan ja kun pitää saada tilaa pyykeille, vien viimeistään siinä vaiheessa kuivat vaatteet vaatehuoneen tangolle ja otan tyhjät henkarit mukaan.

alusvaatteille on iso vetolaatikko. Jotkut silittää alusvaatteensa, en minä. Suksille ja urheilukamoille on myös omat laatikkonsa. Kuten myös sykemittareille, otsalampuille, askelmittarille, pyöränvalolle, pyörän "ajotietokoneelle" ym. tärkeille härpäkkeille. Retkikamat on omilla hyllyillään. 

Tavaran lajittelu ja poisheittäminen on ehkä kaiken a ja o... Petrattavaa olisi. Lisäksi omat kompastuskiveni ovat opinnoista jääneet muistiinpanot (mitä jos niitä tarvii??), terveystulokset ja tiedot (niille on nykyään ihan oma kansio), lehdet, askarteluvälineet, rakkaat mutta pieniksi jääneet vaatteet ja meikit. Ja lehdet. Osan olen mapittanut. Osan heitän pois. Toimiva paperinkeräyspiste on siinä tärkeää..

mulle olis ihan kauhistus, jos mulla olis meikkejä kuten sulla. Ikuisuusprojektini on, että pyrin heittämään pois ne meikit, joita en käytä. Mutta entäs jos...? Entä jos joskus käytänkin sinistä luomiväriä? Entä jos tarvitsenkin juuri tätä huulipunaa? Ja sitten hyllyissä on tavaroita, joita olen käyttänyt kerran 10 vuotta sitten...

Olen ratkaissut asian niin, että aineet joita käytän, ovat hyllyillä. Ne, joita käytän ehkä joskus harvoin, ovat omissa pussukoissaan lajiteltuina. Ja loput päätyvät roskiin. 

jollain oli käytössä laatikko, jonka siivoaa kun se on täynnä, itse tunnen laskut ym. Palkkakuitit lehtitelineeseen tai aiemmin IKEAn matalaan pahviseen laatikkoon, josta laskut sitten maksoin ja samalla mapitin. 

Puolipitoisten vaatteiden säilytys odottaa vielä parempaa inspiraatiota. Kuivatan treenivaatteita kylppärissä, mutta olohousut ym. joutuvat nököttämään muovikorissa tai avohyllyssä, että totean niiden olevan aika mennä pesuun. Ei puhuta niistä, jotka on makkarin lattialla sängyn vieressä...

Eilisen lupaukset

Sukille ja urheiluvaatteille. Sukset ei ole sisällä säilytyksessä.

Jonna T (Ei varmistettu)

Siivouspäivä, joka on kalenteriin merkitty, tämä on minun salaisuus :D. Sitä ei voi niin helposti "ohittaa" kun se on ylös kirjattu kuin mikä tahansa muukin meno.

siljar (Ei varmistettu)

Mää itse koen tuon siivous-/järjestysintoilun lähinnä kirouksena... Mulla krapulamorkkis tarkoittaa sitä, että koen huonoa omaatuntoa rahan typerästä tuhlaamisesta alkoholiin ja yritän kompensoida krapulapäivänä asiaa siivoamalla kuin raivopää, oli kuinka huono olo tahansa. Jos olen kotona ilman mitään "tekemistä", siivoan: muuten tunnen oloni laiskaksi. Viime viikolla luutusin lattiat ja pyyhin pölyt kolme kertaa, sillä olin viikon antibioottikuurilla ja sairaslomalla.

Ehkä itse voisin todeta, että parhaiten kämppä pysyy siistinä pikku asioiden vuoksi, jotka on lähinnä järjestelykysymyksiä. Meillä on ainoastaan muutama tavara esillä olohuoneessa, joten pölyjen pyyhkiminen on todella vaivatonta, kun ei tarvitse siirtää koko omaisuutta tieltä pois. Sama juttu keittiössä. En ikinä aloita syömään, ennenkuin olen tiskannut paistinpannun ja pyyhkinyt keittiön tasot. Meillä syödään aina keittiössä, joten astiat eivät harhaile muihin huoneisiin. Keittiön läheisyydestä löytyy myös pieni rikkaimuri, jolla on todella helppo siivota pudonneet riisinjyvät ja leivänmurut, jolloin yleisilme pysyy siistinä. Kylpyhuoneessa mulla on pesukoneen päällä tyylikäs kylpyhuonepuhdistussuihke, jota on helppo suihkaista lavuaariin ym. ja pyyhkäistä hiukset ja pöly nopeasti pois vaikka joka päivä. Vuodevaatteet vaihdan aamulla, jolloin lakanat saa heti samana päivänä pesuun, eivätkä ne jää täyttämään turhaan likavaatekoria. Huh, mikä lista! Näköjään se menee niin, että siivousintoilija on aina siivousintoilija... :D

Saara S.
Saara Sarvas

Te luotte muhun niin paljon uskoa <3______________<3

Alan ymmärtää, että mun suurin ongelma on tavaroiden määrä. Bloggauksen takia postista tulee kiikutettua viikottain jotain uutta ja käytännössä ihan tarpeetonta, mutta duunin takia pakollista tavaraa, ja niiden suuri määrä johtaa kokonaisvaltaiseen ahdistukseen ja sitä kautta kaaokseen :D

Tavaroille on omat paikkansa, mutta sitten kun niitä uusia tavaroita tulee lisää jatkuvalla syötöllä omasta halusta riippumattomasti (ok, monia myös haluan.....), on kasassa katastrofi!!

Kokeiluun menevät vinkit ovat ensimmäisenä:

  • Yksittäisten siistien alueiden päivittäinen huolto

  • Tehosiivous 10min/päivä

  • Kalenteriin merkittävä siivouspäivä näin alkuun parin viikon välein, nykyisen 2kk sijaan...

Radamsa

Sopisikohan ylimääräisten meikkituotteiden ongelmaan joku kierrätyslaatikkosysteemi? Heittäisit tarpeettomiksi toteamasi tuotteet armottomasti yhteen laatikkoon, ja täyden laatikon veisit paikkaan x muiden raidattavaksi? Tai karummin ihan vaan roskiin. Olen haikaillut vähän samaa systeemiä kotiin kirppiskamojen keräämiseen. Laatikko kaapissa, ja kun laatikko täynnä, laatikko varastoon, ja kun varasto täynnä (johon ei montaa laatikkoa tarvitakaan meidän minivarastossa), kirppispöytä varaukseen. Laatikointi - avain onneen :D

Nata - White Trash Disease

mulla on periaate että se siivoo ketä häiritsee. siksi en muista milloin meillä olisi viimeksi kuulunut pölynimurin surinaa.. ;D voit ehkä kuvitella kuinka kamalaa siisteysneuroottisella siskollani oli asua meikäläisen kanssa!

Halina (Ei varmistettu)

Mulla on siivousintoinen poikaystävä, joka laittaa mut ja asunnon järjestykseen:D itsekin tykkään siisteydestä, mutta olen tuhat kertaa laiskempi kun poikaystäväni. Välillä kyllä huomauttelen hänelle että "relaa vähän!!", niiku siin mainoksessa ;D

mulle ylitsepääsemättömintä siivouksessa on se, että jos kaikki pitää tehdä kerralla ja kuluu paljon aikaa. Niimpä jaan yleensä asioita esim silleen: keittiön siivous, wc:n siivous, lattioiden imurointi ja pesu, vaatehuolto jne. erillisille päiville et ei kerral hirveetä urakkaa:DD ja keittö ja wc jos pitää järjestykses ns. "koko ajan" nii ei ei tuu hirveesti siivottavaa. 2 pyykkikoria on kans kiva et jos tulee liikaa pyykkii nii ne saa sinne kaikki lattioilta pyörimästä xDD

sit toinen vaihtoehto on vaan hankkii poikaystävä tms. joka siivooo jos ite ei jaksa...äiti on kans hyvä valinta..!

Saara S.
Saara Sarvas

JEE HALINA! Rakastan vaihtoehtoa poikaystävä tms. :'DD Omani ei tosiaan ole yhtään minua siistimpi - vaikka niin väittääkin. Sillä on vain vähemmän tavaraa, joita pitää liikutella.

kriti (Ei varmistettu)

En mene ikinä nukkumaan ellen ole järjestänyt huonettani/asuntoani, vaikka kiireiden takia pääsisin nukkumaan vasta aamuyöllä. Asunto on järjestettävä, tai en saa nukuttua. On ihanaa herätä siististä kodista ja kun kaikki on periaatteessa järjestyksessä, on myös suuremmat siivoukset (pölyjen pyyhkimiset, imurointi yms) helpompaa ja nopeampaa toteuttaa.

Muita siivousvinkkejäni: Nurkkiin helposti pyörimään jäävät lasiasiat ja metallipurkit otan aina lenkille mukaan ja käyn heittämässä ne keräykseen heti lenkin aluksi. Kun näyttää siltä että kirpparille alkaa kertyä tavaraa, käyn heti tämän ajatuksen saatuani varaamassa pöydän ja kerään kamat vasta hintalappujen kera kasaan, jotta niitä ei tarvitse sitten enää erikseen käydä kasseista läpi kun hintalaput on hankittu. Pahinta on se "sitten joskus" tai "sitten kun on aikaa"-ajattelu, johon syyllistyessäni vaatekassit sun muut jäävät kuukausiksi pyörimään nurkkiin.

Jep, taidankin saman tien nousta sängystä ja käyn heti heittämässä pyykit koneeseen!

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Tytär rakas. Sinulla on toivoa. Oikeasti olin melkein yhtä paha sottapytty kuin sinäkin ennen kuin aloimme isäsi kanssa lisääntyä. Kun Isosiskosi syntyi, oli huusholli pidettävä puhtaana ja järjestyksessä, jotta lapsi olusi selvinnyt hengissä. Siitä se siis alkoi. Ryhdyin komentamaan itseäni, jos jätin tavaroita lojumaan. "Mars takaisin, kukaan muu ei siivoa puolestasi!" Vähitellen siitä tuli tapa ja kaikki te lapset selvisitte hengissä. Kai otin käyttöön ne "äidin silmät", joilla kehoitin katsomaan, oliko tarpeeksi siistiä. Hmmm. yritänköhän nyt selittää, että siistiksi oppii tekemällä lapsia?

Ivory D. Wine
Run Babe Run

Mulle äiti antoi neuvon että siivoa yksi huone päivässä (asumme siis omakotitaossa mieheni kanssa. Tyyliin maanantaina makuuhuone, tiistaina olohuone, keskiviikkona keittiö jne. Tokihan asiaa auttaa jos laittaa tosiaan ne tavarat paikoilleen heti käytön jälkeen, mutta en minä vaan osaa :D

Kommentoi