Superpitkä ja syvällinen syntymäpäiväpostaus - Elämäni Kunnossa 1v!

Elämäni Kunnossa

Elämäni Kunnossa viettää tänään 1v. synttäreitään ja tätä tekstiä nakuttava Saara on vuoden takaiseen verrattuna:

  • Onnellisempi
  • Iloisempi
  • Terveempi
  • Siistimpi
  • Taitavampi
  • Kevyempi
  • Voimakkaampi
  • Viisaampi
  • Rauhallisempi
  • Rohkeampi

Paljon komparatiiveja, mutta tosia kaikki :D

Vuodessa on tapahtunut paljon ja blogi on elänyt mukana ylä- ja alamäissä. Juuri nyt mulla on onneksi ihan hurjasti energiaa ja intoa uudistaa ja parantaa sisältöä, kun kroppa alkaa toimia niin kuin pitääkin. 

Välillä on ollut todella turhauttavaa etsiä ne positiiviset jutut ja "kääntää toinen poski", kun tehty työ ja nähty vaiva ei vain korreloi kroppan muutoksiksi. Positiivisena pysyminen on kuitenkin ollut tärkeä osa itselleni armollisena olemista, parempaa itsetuntoa ja hyvää mielenterveyttä, enkä kadu sitä pätkääkään. Negatiivisuudella ei voita mitään - ikinä.

Isoa osaa hyvän fiiliksen ylläpitämisessä olette näytelleet te siellä ruutujen takana. Saan teiltä päivittäin hyviä neuvoja, asiallista kyseenalaistamista, rakentavaa kritiikkiä ja muuten vain ihania kommentteja ja tsemppauksia.

Kaiken tuon lisäksi olen saanut lukea ja kuulla ihan kasvotusten, kuinka monet lukijat olen inspiroinut lenkkipoluille, kuntosalille ja parempien ruokavalintojen ääreen. Tuo ajatus tekee mut niin onnelliseksi, että tulee ihan oikeasti tippa linssiin! 

Valtavan suuri kiitos siis joka ikiselle teistä lukijoista. 

 

Synttäriaamiainen

Eilen julkaisemieni vanhojen kuvien lisäksi löysin ulkoiselta kovalevyltä piiitkä aika sitten Suosikkiin kirjoittamani, suloisen naiivin teksin, jonka lukiessani tajusin olevani nykyään juuri se tyyppi, jota tekstissä löyhästi kuvailen.

”Kirjota siitä, että ei kannata tuhlata elämäänsä istumalla odotushuoneessa, josta astuu elämään sitten vasta parempana, kauniimpana ja laihempana.” Tämä äärimmäisen viisaan rouvan suusta päässyt virke kiteytti mielestäni monen naisen ja varmasti myös miehenkin pään sisällä piilevän ongelman. Mä olen ainakin istunut tuossa odotushuoneessa aivan liian pitkään ja nyt on mun vuoroni astua sieltä pihalle – juuri tällaisena.

Viime kesänä päätin, etten valita säästä kertaakaan ja se paransi suhtautumistani aiheeseen merkittävästi. Tänä kesänä päivitän päätöstäni hieman. En aio valittaa yhdestäkään itseeni kohdistuvasta asiasta, johon voin itse vaikuttaa, vaan keskityn niihin, jotka ovat kohdillaan! Haastan jokaisen teistä tekemään saman ja levittämään sanaa. 

 Jos tuntuu vaikealta olla tarpeeksi itseriittoinen tähän touhuun, listaa ensin röyhkeästi paperille asioita, joita teet aivan sairaan hyvin. Itse olen mm. ansioitunut citykettujen bongaaja (2kpl) ja löydän aina pillini pöydän alta. Listan toteutus mieluiten isolle pinkille A3-paperille - eri värisillä glitterkynillä. Napauta listasi vaikka jääkaapin oveen muistilapuksi ja lisää uusia kohtia aina kun niitä tulee mieleen!

Oma A3 kainalossa odotan tätä terveen itserakkauden täyttämää kesää hurjasti. Tiedän, että odotushuoneen ulkopuolella tapaan tyypin, jonka seurassa voi pyöräillä Helsinkiin ja juosta Särkänniemen Tornadoon vaikka sata kertaa peräkkäin ilman taukoja. Se tyyppi olen nimittäin minä!"

Ajatus on ollut oikea jo silloin, toteutustapaa vain haettiin muutama vuosi pidempään.

Tämän blogin perustaminen on ollut yksi parhaista päätöksistä tuon odotushuoneen ulkopuolelta alkaneen matkan varrella. Blogin ansiosta olen rohkaistunut rikkomaan omia rajojani, kohtaamaan menneisyyden haamuja, punnertamaan oikein (;)) ja ottamaan asioista vi.. ihan tosi tosi paljon selvää. 

Ainut lisääntyneen tiedon mukana ilmennyt ongelma on sama, kuin aina ennenkin: Mitä enemmän oppii, sitä vähemmän ymmärtää tietävänsä. Ihmiskeho ja sen monimuotoisuus kiehtoo mua päivittäin ja kun omat huolet ovat vihdoin siirtyneet pois oman kropan toimimattomuudesta, voin vihdoin syventyä asioihin rauhassa!

Äitini kaavailee minulle jo ammattia ravinnon ja hyvinvoinnin parissa, enkä tosiaan sulje sitä pois itsekään - äidillä kun on ollut tapana tuntea tyttärensä tiet jo paljon ennen minua.. Kokonaisvaltainen sisäisen ja ulkoisen hyvinvoinnin asiantuntija, joka voi auttaa muita löytämään elämänsä kunnon? Ei kuulosta yhtään hullummalta. Ehkä viiden, tai vaikka kymmenen vuoden päästä, sitten kun tiedän tarpeeksi - tai ainakin enemmän kuin nyt :).

 

Näin simppelisti ilmaistuna: herkullisinta raakasuklaata

Erilaiset postaukset ja postaussarjat ovat tässä blogissa syntyneet ja kuolleet, tai ainakin siirtyneet horrostilan, mutta jatkossa yritän selkeyttää linjaa hieman. Tosin ihan samanlaisena sekoilunahan tämä lopulta tulee jatkumaan :D

Tiedän jo nyt, että tämä ruokavaliokokeilu ilman vilja- ja maitotuotteita on yksi merkittävä käännekohta elämässäni ja tulen kirjoittamaan siitä jatkossa paljon. En kuitenkaan ajatellut ryhtyä fanaatikoksi, tai valella vääräuskoisia ruokailijoita pyhällä kookosöljyllä, ravintogurujen loitsuja manaavasti huudellen. 

Jokaisella on oma ruokavalionsa ja sillä hyvä. Jos oma tuntuu huonolta, se kannattaa tietysti muuttaa niin, että se tuntuu hyvältä.

Minä en (ainakaan enää?) ole se tyyppi, joka tuomitsee kenenkään valintoja ja tuputtaa omaansa ainoana oikeana vaihtoehtona vaan se, joka kuuntelee ja kertoo omista kokemuksista sitten, jos kysytään. Lähimmät ystäväni ja perheeni tosin joutuvat kuuntelemaan kysymättäkin ;)

Kuten aiemminkin kerroin, on ajatus viljattomasta ja maidottomasta ruokavaliosta pyörinyt päässäni jo pitkään, mutta viimeinen sysäys tapahtui muutama kuukausi sitten ja konkreettiset otteet tuossa huhtikuun puolivälissä. 

Tässä välissä voinkin varmaan paljastaa, että videoterkkujen yhteydessä mainitsemani ravintovalmentaja, joka auttaa minua kropan kuntouttamisessa on se "vähän pelottava" ja mielipiteitä jakava, Kukankin kuntoon laittanut, Sami.

Toisia tyypin tekstit kiehuttavat ja toisia koukuttavat, omat kokemukseni miehestä, valmennustavasta ja konkreettisista neuvoista ovat kokonaisvaltaisen positiiviset!

 

Synttäriaamun kondis

Elämäni Kunnossa jatkaa siis seuraavaan vuoteen entistä ehompana, ruokapainotteisempana ja aktiivisempana!

Otetaan loppuun vielä viikon paras lausahdus, jonka kuulin hyvin pienikokoisen ystäväni suusta:

"Miksei me vaan aina olla oltu näin onnellisia?"

Todella hyvä kysymys.

 

p.s. Synttäreiden kunniaksi ostin itselleni 12kg kahvakuulan! Ostopaikkana toimi Konalan hoodeilla sijaitseva GoFitness ja hintaa pallerolla oli n. 70€. Nyt treenaamisen ohittamiselle ei ole yhtäkään syytä ^_^

p.p.s. Blogin ulkoasu tulee muuttumaan ensi viikolla uudistuvan Lilyn vanavedessä, mutta tarkkaa päivää muutoksille en osaa vielä kertoa! Jos sivu siis näyttää joku päivä aivan hullunkuriselta, olen luultavasti muutostöiden tiimellyksessä!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu) http://noorar.blogspot.com

Oot paras ja kivoin ja kaunein. Superlatiiveja kehiin! Kiitos parhaimmasta blogista :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Näytätpäs pienentyneen nopeasti! :) Olisi mahtavaa Saara, jos voisit kertoa siitä, mikä kropassasi oli niin sanotusti pielessä, miksi homma ei aiemmin toiminut, mikä junnasi. Tietenkään yksityiskohtia ei tarvitse kertoa, mutta arvostaisin paljon, jos kertoisit jotain myös siitä tähystyksestä ja tuloksista. Uskon, että moni meistä voi tuohon aiempaan tilanteeseesi samaistua. Aurinkoa päiviisi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana Sape! Oot mun esikuva, oikeesti ♥ Tässä itellekki oon tehny vähän alle puoli vuotta kropalle muutoksia, ja hyvään suuntaan ollaan menossa!

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Tsemppiä treeneihin :) Tykkään tästä sekavasta menosta ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Näyttääpä pyllysi hassulta tuossa aamuisesa kuvassa !

Saara S.
Saara Sarvas

Vierailija, VOIH! Kiitos superlatiivien täyteisestä kommentista ^__^

 

Vierailija, Hellou, tästä kaikesta on ehdottomasti tulossa juttua ja paaaaljon! Pikabriiffinä voin kertoa, että suolistoni oli osittain tulehdustilassa. Ongelmat ovat kuitenkin parantuneet 100% kun jätin viljat pois ruokavaliosta - tuskin siis sopivat minulle.

 

Vierailija, Mahtavaa!! Toivottavasti löydät itsellesi toimivat työkalut nopeasti :))

 

Inka, Jee, kiitos! Sekavuus on mulle varmasti luontaisinta ^_^

 

Vierailija, Hahah, paino taitaa olla jotenkin hassusti toisella koivella? Olisi pitänyt varmaan jännittää sitä ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jee, onnittelut blogille! Ihanaa kuulla, että kokonaisvaltainen hyvinvointisi on lisääntynyt huimasti tän vuoden aikana. Kiitti ihanasta ja inspiroivasta blogista, tänne on aina kiva klikata kattomaan kuulumisia ja treenijuttuja ja kaikkee muutakin tiätty! On tosi hienoa, että raapustat omasta menostasi meidän muidenkin iloksi, monella kun omat motivaatio- ja treenipohdinnat + onnistumisista iloitseminen jäävät oman pään sisäisiksi jutuiksi. Oot mahtava mimmi!! :)

Zarza (Ei varmistettu)

Onnea ensimmäisestä vuodesta (silti se on vasta alku – mitä kaikkea sulla onkaan vielä edessä!) ja kiitos mainiosta blogista, jonka vasta hiljattain löysin! Olet tosi inspiroiva tyyppi, sulla on mahtava ja hyvän tervehenkinen asenne. Tämän kaltaisten blogien lukeminen pitää yllä omaakin motivaatiota treenaamiseen ja terveeseen elämään. Sun lajivalikoima on myös osittain sama kuin omani. Aurinkoa kevääseesi :)

Paula. (Ei varmistettu) Http://halutakaikki.blogspot.com

Heippa Saara! Mä olen lukenut sun blogeja jo vuosia, mutten oikeastaan koskaan ole kommentoinut. Nyt on pakko.
Sun kehitys on ollut kyllä huikeaa! On ollut todella motivoivaa nähdä sut jatkamassa ja painamassa eteenpäin, vaikka lukema vaa'assa ei liikahdakaan. Minä jos kuka voin sanoa, että se vituttaa ihan suunnattomasti. Sä olet kuitenkin suhtautunut siihen jollain jäätävällä tarmolla ja positiivisella energialla, mikä on ihan mielettömän upeeta!
Itse olin n. Vuosi sitten samassa tilanteessa kun sä. Tein hulluna töitä, mutta paino ei vain tipu eikä "mitään tapahdu". Kunnes löytyi paleo, ja sitä kautta oma hyvinvointi. Paino lähti tippumaan pikkuhiljaa, mutta vasta totaalikieltäytymisellä pääsin normaalipainon puolelle, mikä oli mulle ihan huikea saavutus. Nyt voin paremmin kuin ikinä, ja oikeastaan toivoisinkin löytäväni saman henkisiä ihmisiä, kun nyt tuntuu, että olen mieheni kanssa ainoa "hihhuli" lähimaastossa. Olisi kiva jakaa sun kanssa ajatuksia tästä, ja muustakin, oot jotenkin tosi huikea persoona!:))
Käy kurkkaamassa mun blogi, siellä mun ajatuksia omasta terveydestäni yms!:) http://halutakaikki.blogspot.com

Ihanaa kevättä Saara!:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ensinnäkin, onnea blogille 1 vuoden iästä. Toivotan sille pitkää ikää, sillä se toimii erinomisena motivaattorina mulle itselle ja varmasti myös monelle muulle, varsinkin sulle blogin kirjoittajana.

Toiseksi halusin kertomaan, että luin nyt vasta sun röökipostauksen, ja siitä innoittuneena kävelin parvekkeelle, poltin kaksi tupakkaa putkeen, kuulostelin vähän kurkkua, mietin kevyesti pyörryttävää tunnetta ja totesin, että en tuu kaipaamaan kumpaakaan niistä, jos nyt katkon ja heitän roskiin ne 13 tupakkaa, noin kolme euroa, jotka kumminkin palaisivat taivaan tuuliin. Niiden menetys ei tihkassut, koska ilman tuota pientä elettä, olisin menettäny jatkossa satoja euroja, terveyttä, kuntoa ja ennen kaikkea itsevarmuutta vuosien saatossa. Kiitos siis postuksesi (ja siihen tulleista kommenteista), ikinä ei tiiä mitä huominen tuo tullessaan savuttomuuden saralta, mutta tällä hetkellä pienessä unihumalassa ja kirjoituksista ahavoituneena, olo on päättäväinen ja ehkä vähän raukea, niin kuin hyvän treenin jälkeen. Tiedätkö sen "ei ollu helppoa, mutta sen arvoista" -olon? Just sellanen mulla on!

Lupaan, että jos... ei vaan KUN onnistun, niin tuun tuulettamaan sitä tänne kommenttiboksiin ja kiittämään vielä uudelleen. :)

Kiitos blogistasti! Oon keväällä seurannut tätä ihan äärettömästi. Tää on auttanut jaksamaan ja tsemppaamaan. 

Inspiroit minua aloittamaan oman blogini kamppailulleni lihavuuden (rumuuden) kanssa. Edelleen kyllä vähän taistelen sen kanssa, uskallanko julkaista henkilökohtaisia valokuviani, mutta täytekuvilla bloggaaminen on tappavan tylsää ja persoonatonta! 

Miltä sinusta tuntui kun aloitit bloggaamaan painostasti? Miltä tuntuivat kommentit? Miltä tuntui JULKAISTA oma painosi, tuo naisen suurin salaisuus ikänsä lisäksi? Esimerkiksi moretolove-tytöthän eivät koskaan julkistaneet omia painojaan, vaikkakaan heidän bloginsa ei kyllä liittynyt mitenkään painonpudotukseen... 

 

Anonymous (Ei varmistettu)

Odotan todella mielenkiinnolla postauksia viljattomasta ja maidottomasta ruokavaliosta, ja ruokavaliosta ylipäätään, en melkein malta odottaa :D

Tahiti

ihana blogi! jatka samaan malliin! tästä saa niin hyvää inspiraatiota omiinkin elämänvalintoihin ja uskallusta jopa sinne lenkkipolulle ja uusia lajeja kokeilemaan! :)

Kide (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta blogista ja viisaista sanoista liittyen "odotushuoneessa istumiseen". Olen kamppaillut samaisen asian kanssa itsekin ja kamppailen edelleen. Kukaan ei ole kuitenkaan aikaisemmin osannut ilmaista asia niin hyvin kuin sinä yllä olevassa tekstistä. Kiitos siitä, sait minut todella miettimään sitä, että minun on tehtävä se muutos. Minun on alettava elämään, eikä vain suunnittelemaan ja suorittamaan. Minä kelpaan juuri tällaisen kuin olen. Kiitos.:')

Kommentoi