Testissä: BungyPump - Alli-innovaatio vai vuoden turhake?

Elämäni Kunnossa

Otsikkoon viitaten paljastan jo nyt, ettei kyseessä taida olla kumpikaan. Parempi saada se pettymys pois rinnalta heti kärkeen, ettei käy kuin Iltasanomille jonka nettiversion otsikot tuottavat _aina_ pettymyksen :D Pettymyksen sijaan tarjoilin teille huikean muikean aloituskuvan - pistin kaiken likoon.

Mulla on ollut noin kuukauden verran testissä Ruotsista kävelysauvojen mediaseksikkääseen maailmaan rantautunut innovaatio. BungyPump -sauvat näyttävät ensivilkaisulta ihan tavallisilta kävelysauvoilta, mutta kun ne ottaa käteen on ero selkeä - nämä tikut joustavat.

Sauvoihin on siis integroitu jonkinsorttinen jousisysteemi, joka sauvatyypistä riippuen antaa 4 tai 6 kilon vastuksen jokaisella askeleella/työnnöllä. Pumppaavan liikkeen tekee mikäs muukaan, kuin naistenlehtien suosikkilihas: ojentaja!!!

 

Kas näin ne joustavat!

 

Samat sauvat sopivat kaikille käyttäjille, ja niiden pituuden säätäminen on helpon mekanismin takana. Nykyään varmaan löytyy paljonkin tällaisia teleskooppisauvoja ja hyvä niin - itselleni on aiheuttanut eniten tuskaa aina se väärän pituisten sauvojen kanssa suhaaminen. Kuulostan siltä, kuin olisin mikäkin sauvakävelyexpertti :D:D

 

Olen käynyt sauvojen kera muutamilla eri pituisilla lenkeillä, ja uskon muodostaneeni vakaan mielipiteen.. Käyttömukavuus on klassisiin sauvoihin verrattuna ihan eri sfääreistä, vaikken käyttäisikään näitä "oikein". BungyPump-sauvojen ideana on ennen kaikkea käden lihasten parempi aktivointi, mutta kaltaiseni raudanluja bodaaja ei tuosta ominaisuudesta saa ihan hirveästi irti. 

Ojentajat saa kyllä laitettua kunnolla töihin, kunhan jokaisen työnnön aikana muistaa painaa kepin ihan oikeasti ns. pohjaan saakka. Jos keskittyminen herpaantuu, jää se viimeinen ja kriittinen 5cm uupumaan! Tein muutamat lenkit niin, että kävelin aina tietyt suorat todella rivakasti ja ojentajiin oikein kunnolla keskittyen, ja muuten rennon rauhallisesti keppejä apuna käyttäen. Joustava keppi tuo kävelyyn mukavaa rullaavuutta, joka perinteisestä välineestä puuttuu.

 

Seuraavana päivänä ojentajat ovat kuin ovatkin hieman arat! Mistään kunnollisesta treeninjälkeisestä jumituksesta ja poltteesta ei voida puhua, mutta tunsin kuitenkin selvästi, mitkä lihakset ovat olleet töissä keppejä liikutellessa. 

Itselläni sauvat ovat olleet hyvässä käytössä palauttavien lenkkien aikana, kun kävely tuntuu hieman tylsältä.. Näistä saa tekemisen meininkiä, ja voi vähän salaa treenata niitä ojentajia..

 

Sauvakävely on aivan varmasti sarjassaan "nousevat trendit", ja perinteisiin sauvoihin verrattuna nämä olivat kyllä älyttömän mukavat. Allit ottavat hyvin osumaa, kunhan sauvan muistaa jokaisella askeleella iskeä pohjaan saakka. Jos työntöä ei tee loppuun saakka, saa sauvoista noin muuten hyvät vauhdit ja kuten aiemminkin sanoin, meno on paljon miellyttävämpää, kuin tavallisia keppejä taakseen survoessa.

Ensi viikolla palautan sauvat ja nappaan testiin 6kg versiot.. Raportoin, saivatko ne ojentajat ihan kunnolla jumiin! Todella hauska väline, vaikka meneekin puoliksi TV-shop -osastoon :D

Kaiken rehellisyyden nimissä en välttämättä ostaisi sauvoja itselleni - mutta kiinnostaisivatkohan tällaiset enemmän äitiä, tai vaikka mummia? Pukinkontissa kun olisi tilaa... 

Äidin kanssa käytiin jossain vaiheessa sauvakävelemässä, ja nyt kun mietin, meinasin silloin kiikuttaa sauvat kotiin useammaltakin kauppareissulta. 

Kommentit

Jaanaba (Ei varmistettu) http://jaanaba.fitfashion.fi

No joo tuntuuhan sauvat kävelylenkillä vähän turhakkeilta, mutta käy kokeilemassa semmosta treeniä, että kävelet Mustanvuoren tms. rinnettä ylös sauvojen kera. Siinä ne vähän niinku kuuluu asiaan ja treeniin tulee todellista tuntumaa. =D Kivat kuvat.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mua noi kyllä kiinnostais. Olen tässä miettinyt, että voisin sauvojen kanssa vedellä lähivuoren rinnettä ylös ja samalla niitä voisi sitten käyttää puumien ja kalkkarokäärmeiden hätistelyyn. Pitääkin alkaa tukimaan, että mistä sauvoja saisi tänne. Teen noista vielä hitin Kaliforniassa! Tai sitten leimaan itseni entistä pahemmin kylähulluksi...

saltzviini

Mä oon kans näitä katellut ja miettinyt ostaakko vaiko eikö ostaa... Noi kuuden kilon sauvat saattais vaikuttaa kyllä tehokkammilta :)

Hanskuu (Ei varmistettu)

Ihanaihana huppari! Mistä se on? Minkä hintainen? Haluun samanlaisen :)

niiinaaaa (Ei varmistettu)

Apua pakko kommentoida! Olen lukenut blogiasi viime vuodesta asti, mutta tauko tuli koko blogeihin keväällä.. Nyt päätin kuitenkin selata vakio blogini läpi ja voi pyhä jysäys kun olet tyttö hoikistunut!!! Olisi mielenkiintoista, jos tekisit vähän ennen-jälkeen kuvapostauksia :-)

Voivitsi! (Ei varmistettu)

Oot Saara tosi fitin ja terveen näköinen! :) Pitkäjänteinen työ on selvästi tuottanut tulosta, upea olet! Tsemppiä jatkoon :)

Vierailija (Ei varmistettu)

"meno on paljon miellyttävämpää, kuin tavallisia keppejä taakseen survoessa"
>varmasti kiinnostaisi myös äitiä tai mummia tämän kuvailun perusteella.

niin siis mistä kepeistä tämä postaus olikaan... :DD

tiitula (Ei varmistettu)

Onpa tutun näköiset lenkkimaisemat! Vastaasi voi tulla joku kerta rattaita puskeva äiti ja musta mopsi. :)

MiiaZiko (Ei varmistettu)

Itse nappasin eilen nämä alesta mukaan :D ainakin vaihteluvirkistää hyvin verrattuna normi kävelylenkkeihin.Itse tykkäsin.

Ohel (Ei varmistettu)

Moikka! Tänään kävin itse ensimmäistä kertaa vastaavilla sauvoilla kävelemässä. Pakko hieman puolustella; tosiaan ei sauvojen ole tarve laittaa mitään paikkaa jumiin. Vaan ymmärtääkseni tuo sauvakävelyn tuoma lisärasitus "77% suurempi kulutus kuin ilman sauvoja kävellessä" on se pointti ja nämä joustosauvat tekevät vaan sauvakävelystä mukavampaa, sekä joustosauvoilla useat saavat sauvakävelyyn oikean tekniikan. Yleisesti ottaen 80-90% sauvakävelijöistä kävelee väärin, niin ettei sauvoista ole mitään hyötyä, pahimmillaan jumittavat vaan hartiat. Tekniikkalaji :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.