Vauvauutisia parvekkeelta!

Elämäni Kunnossa

Teinpäs oikein "iltikset" ja näpytin raflaavan ja harhaanjohtavan klikkiotsikon ;D Tulin eilen kotiin ja ryntäsin tietysti ensimmäisenä kastelemaan parvekeistutukset. Meinasin pudota takapuolelleni, kun tarkastelin tomaattejani - VAUVOJA! Pieniä ihania ja täydellisen vihreitä palloja, jotka tuntuvat kasvavan silmissä.

Kuinkakohan kauan tomaattien kypsymiseen kuluu aikaa? Onko lukijoissa ammattilaisia? Google on hurjan kaukana, ja tahtoisin mieluummin oikeiden ihmisten kertomuksia ;)

 

Lisää pieniä ihanuuksia! Pian pääsette mun salaatin sekaan >:)

 

Uusia kukkia puhkeaa päivittäin, ja mä käyn välillä pölyttämässä niitä varmuuden vuoksi siveltimien avulla. Pelkään nimittäin, että alakerran naapurin huutelu pelottaa kaikki hyönteiset ja muut eläimet pois alueelta ;)

 

Olen myös vihdoin saanut ensimmäisiä varkaitani (itse tykkään kyllä enemmän uudesta termistä Rosvo...). Ne ovat tietysti kuvassa näkyviä, tomaattipensaan oksanhaaroista puskevia kasvustoja, jotka nypitään pois elinvoimaa viemästä. Yksi oli päässyt jo melko isoksi!

 

Milloinkohan chilit tulevat perässä? Kukkia ainakin on paljon :)))

Kommentit

M-M

Mulla ainaki on amppelitomaatissa ollut ensimmäiset tomaatit varmaan jo pari viikkoa, eikä vieläkään ala punastelemaan. Toisaalta, on täällä ilmakin viilentynyt reilusti, että saa nähä kypsyyko laisinkaan.

tomsku (Ei varmistettu)

Hmm.. mulla on parvekkeella varmaan jotakin supertomaatteja, sillä keräsin ensimmäiset kypsät kirsikkatomaattini jo ennen juhannusta. Nyt satoa on tullut jo yli 80 tomaatin verran. Viikon mökkeilyn jälkeen keräsin satoennätykseni, 39 kypsää tomaattia kerralla! Ja lisää tulee :)) Kyllä parvekeviljely on kivaa!

Mulla on ensimmäistä kertaa elämässäni kasvihuone ja siellä on paljon "vauvoja", joiden kypsymistä malttamattomana odotan! Tomaattien lisäksi pari paprika- ja chilivauvaa. Kivaa tietää saavansa puhdasta ruokaa! Kunhan joskus kypsyisivät.. Vihanneksien lisäksi kasvaa myös kärsivällisyys, väkisinkin ;o).

Urpo Nössö (Ei varmistettu)

Tomaatit kypsyy tuskastuttavan hitaasti. Meidän kasvihuoneessa oli pieniä alkuja jo kk sitten, eikä punertumista ole vielä tapahtunut. Chilit on yleensä hieman nopeampia.

Tomsku (Ei varmistettu)

Heippa,ei auennut eilen mitkään Lilyn blogit ?! En päässyt kommentoimaan. Mulla on tomaateissa eka sato jo kerätty. Pikkutomaatit ehtii kypsymään kyllä. Muista vaan kastelu,äläkä kastele tomaatteja, jotta hedelmä ei halkea. Yksi konsti raaoille tomaateille on leikkata koko puska ja kiepsauttaa nurinpäin,niin,että tomaatit hengailee "pääalaspäin" lehtivihreys pysyy ja tomaatit saa syksyllä lisäaikaa kypsyä,mutta tämä siis isoille tomaateille :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.