Gluteeniton leipä -kokeilu + ohjetta etsitään

Söin sitten viikon hiekkaa. Jotkut kutsuvat sitä myös gluteenittomaksi leiväksi. 

Leipä on helppo eväs. Sen kyljessä menee salaatit, vihannekset, kananmunat ja muut härpäkkeet. Siitä saa helposti väli- ja iltapalaa, tai treenien jälkeen pikahelpotusta. Siksi päätin kokeilla (taas) gluteenittoman leivän tekemistä. 

Viime kerralla tein jotain aivan kummallista riisiproteiinijauhoja sisältävää leipää, johon tuli niin paljon juustoa, että koko leipä tihkusi rasvaa. Tunnustan, että se yksilö löysi tiensä uunista biojäteastiaan.

Tällä kertaa ohje vaikutti siltä, että leipä saattaisi etäisesti jopa maistua leivälle: paljon siemeniä ja mausteita, manteli-, tattari- ja riisijauhoja sekä porkkanaa raastettuna.

leipä.jpg

Hyvältä näyttää, maku vaan öh,….

 

Onko kellään olemassa hyvänmakuisen gluteenittoman leivän ohjetta? Siihen asti kunnes tällanen löytö on paljastettu tai olen jostain netin syövereistä sellaisen kaivanut, vetelen pahimpaan leipähimoon ihan rehellisiä Fazerin jälkiuunipaloja. Ei paljoo gluteenit kiinnosta ;)

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.