Peruskauraa aamuihin

Parasta just nyt näissä pimeissä syysaamuissa: kaurapuuro itse tehdyllä omenasoseella. Kerroinkin aikaisemmin (täällä), että mulla on tämän raskauden aikana ollut aamuisin ja aamupäivisin nälkä melkein koko ajan. Nyt olen joko löytänyt oikean reseptin nälän voittamiseksi tai sitten nälkätila on muuten kadonnut jonnekin.

Ennen muinoin jo ennen raskautta, jos olen syönyt kaurapuuroa aamuisin, tuntuu, että maha alkaa jo tunnin parin päästä murista nälkäänsä. Jotain on tapahtunut, koska murinaa ei nyt tulekaan 🙂 Keitän puuron Urtekramin gluteenittomista luomu-kaurahiutaleista, 1dl maitoa ja 1,5dl vettä, ripaus ruususuolaa. Hauduttelen puuron kunnolla, että siitä tulee oikein ihanan pehmeää, nam!

kaurapuuro.jpg

Ja päälle joko omien puiden omenoista keitettyä omenasosetta (maustettu kanelilla) tai voisilmä. Avot! 

 

Suhteet Oma elämä DIY Raskaus ja synnytys

Lohi-rapuleivät

Leivoin ja askartelin Pojan synttäreille vähän kaikenlaista. Nämä lohi-rapuleivät olivat kselvästi vieraille mieleen, jäljelle ei nimittäin jäänyt kuin kaksi leipästä! Ajattelin, että nämä saattaisivat sopia vaikka rapujuhlien tai muitten illanistujaisten alkupaloiksi, niin täytyy jakaa ohje teillekin. Meillä nämä sijaistivat voileipäkakkua 🙂 Mä tykkään tehdä kaikkea pientä naposteltavaa (paitsi täytekakku oli kyllä valtavan kokoinen).

lohi-rapuleivät.jpg

lohirapu2.jpg

Näihin lohi-rapuleipiin tarvitset:

Täyte

  • 200g kylmäsavulohta
  • 200g katkarapuja (pakaste)
  • tilliä
  • 200g katkaraputuorejuustoa
  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2-3 keitettyä kananmunaa
  • suolaa ja pippuria

Valmista ensin täyte pilkkomalla kaikki pieneksi ja sekoittamalla tuorejuustoihin.

Muut tarvikkeet

  • ruispaahtoleipää (iso paketti)
  • 200g kylmäsavulohta
  • tuoretta tilliä/persiljaa 
  • 2-3 keitettyä kananmunaa

Kun täyte on valmis, aloita näpertely. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Ota puolet paahtoleivistä, levitä täytettä niiden päälle ja laita täytteetön leipä päälle. Säästä n. 1/3 täytteestä. Voit tehdä leivät etukäteen tähän vaiheeseen, peittää kelmulla ja laittaa kylmään. Levitä loppu täyte leipien päälle ja leikkaa neljään osaan. Askartele keitetyistä kanamunista viipaleita leipien päälle (Tässä hyvä apu on munaleikkuri. Meillä se oli kadonnut, niin mansikkaleikkuri ajoi saman asian :D). Laske lohipaketin viipaleiden määrä useaan otteeseen, jotta saat rullan varmasti joka leivän päälle. Toinen vaihtoehto on säästää osa ravuista ja koristella leipiä niillä. Rullaile lohipalat tai asettele ravut leipien päälle ja koristele tillillä tai persiljalla. Sain näillä tarpeilla kasaan n. 25 leipästä.

Tarjoile. Veikkaisin, että valkoviini sopisi hyvin näitten kaveriksi 🙂

Koti Ruoka ja juoma DIY