Pieni avokadosalaatti ja palanen rustiikkia
Avokado, tuo tämänpäivän superruoka, hedelmä, jota kukaan ei syönyt 10 vuotta sitten, mutta on nyt noussut kaikkien huulille. Kirjaimellisesti.
Avokadossa on paljon hyviä, pehmeitä rasvoja ja plaaplaaplaa. Kaikki tietää jo! Mutta johdinkin teitä harhaan otsikkoni suhteen. Vaikka tuo leipänen lymyileekin kuvassa taustalla, niin nostan sen tämän juttuni pointiksi. Avokadosalaatista vain sen verran vielä, että muistakaa ripotella avokadon päälle merisuolaa: tämän jälkeen avokado maistuu vain entistä paremmalle!
Avokadosalaatin päälle ripotellaan merisuolaa. Tämä on käsky.
Nyt leipään. Olen löytänyt maailmanhistorian parhaimman leivän. Pahoitteluni kaikille ei-lahtelaisille, teidän on luultavasti kärsittävä ja oltava ilman, ellette ajele Lahden Launeen Prismaan tämän leivän perässä. Leipä on kaikinpuolin täydellinen: rapea kuori, pehmeä ja ilmava sisältä, suolainen…. Aaaaaah! Leipä on Fazerin Rustico (jep, tylsää), jota saa ainakin edellä mainitusta kaupasta paistopisteeltä. Kun lauantaiaamuna menee tuonne kauppaan, siellä on sellainen reilusti yli 50-vuotias herrasmies leipurin hattu päässään tekemässä näitä ihanuuksia. Olen aika vakuuttunut, ettei kukaan muu tee yhtä hyvää leipää, vaikka resepti Fazerin pisteissä olisikin sama. Tämä leipä on TÄY-DEL-LI-NEN. Haastajia voi ilmoittaa, mutta niitä ei noteerata. Ehkä.
Leipä on usein lämmin vielä kotiin päästyämme, eli voita kummempia päällisiä se ei todellakaan kaipaa. Illalla jäljellä on korkeintaan kantapala 🙂