Porkkanalettuja (M, G)
Me päätettiin kokeilla Pojan kanssa kasvisruokaviikkoa. Taas on tullut herkuteltua vähän liikaa, joten pieni kevennys kasviksilla ei liene pahitteeksi. Vaikka pääasiassa syönkin lounaaksi salaattia erilaisilla höysteillä, meidän kasvisruokaviikon ideana on keksiä uusia kasvisruokia. Toivottavasti näistä kokeiluista syntyisi jotain uusia suosikkiruokia, ettei aina siellä toivelistalla ole makaronilaatikko ja nakkimunakas 😀
Kasvisruokaviikko alkoi porkkanaletuilla. Kaapista sattui löytymään tattarijauhoja, niin päätin sitten kokeilla, miltä letut maistuisi niillä. Tattarissa on tietty ominaismaku, mielestäni ne maistuvat vähän maltaiselle (paitsi kokonaisista suurimoista keitetty puuro, jonka resepti on NAM).
Meidän porkkanaletut:
– 5 dl porkkanamehua
– 0,5 dl neitsytoliiviöljyä
– 2 munaa
– 3 dl tattarijauhoja
– 1 dl tattarihiutaleita
– suolaa (ja sokeria tai esim. Steviaa)
Sekoita porkkanamehun joukkoon munat ja oliiviöljy, lisää jauhot. Mausta suolalla. Me laitettiin joukkoon myös ripaus steviaa. Paista kuumalla pannulla pieni koelettu ja maista. Lisää mausteita/suolaa, mitä ikinä.
Letut maistuivat kun päälle kasattiin keot pakastimesta kaivettua viime kesän omenasosetta. Mä teen omenasoseen aina niin, että sokeria ei nimeksikään, mutta kanelia senkin edestä. Sopi tosi hyvin näitten lettujen kaveriksi! Ja Poikakin sanoi pöydästä poistuessaan ”Kiitos ja oli hyvää” 🙂
Mitähän me huomenna keksittäis!
Jos teillä on hyvä kasvisruokareseptejä, niin pistäkäähän tulemaan :)