Raakasalaatti marinoiduilla vihanneksilla

Raakaruokaa on varmaan helpointa tehdä salaatin muodossa. Seuraavaksi tosin ajattelin suunnata katseita raakakeittojen ja muidenkin raakaruokien pariin, mutta tässä nyt vielä yksi raakasalaatti, johon tein uutta makua antamaan marinoituja kasviksia. Joku ruokaisa elementti olisi voinut olla vielä mukana, kuten avokado, mutta jälleen kerran kypsän tuntuinen avokado olikin sisältä jo aivan mätä. Jos jollain on hyviä kikkoja ja neuvoja avokadojen suhteen, niin tänne niitä heti, kiitos! Mä olen niin kyllästynyt noihin kaupasta täysin raakoina ostettaviin yksilöihin, joiden kypsyminen näyttää tarkoittavan mätänemistä. Kypsänä ostettaessa avokadot taas eivät säily kovin pitkään, vaan ne pitäisi syödä heti. Kauhea dilemma.

Asiasta marinoituihin kasviksiin. Pilkoin kulhoon porkkanaa, suippopaprikaa ja kesäkurpitsaa. Joukkoon sekoitin avokadoöljyä, hunajaa, ruususuolaa ja fenkolia. Meillä oli kokonaisia fenkolinsiemeniä, joita jauhoin morttelilla – tuoksu oli aivan ihana! Maustetta kannattaa kuitenkin laittaa maltilla, koska siinä on myös todella voimakas maku. Mulla livahti ehkä vähän liikaakin.. Sitten vaan kansi päälle ja jääkaappiin odottelemaan lounasaikaa.

salatti.jpg

Yksinkertainen, mutta maistuva lounas.

Näillä eväillä olo kevenee! Nyt uusia reseptejä etsimään ja testaamaan. Niistä raportointia tuota pikaa 🙂

koti ruoka-ja-juoma