Rintojen suurennus-, ja kohotusleikkaus

Pitkäaikaisen unelman toteuttaminen pitkän harkinnan jälkeen.

Vihdoin olen ottanut seuraavan askeleen kohti toimenpidettä.

Teini-iässä rintani kasvoivat räjähdysmäisesti yhdessä kesällä A-kupista D-kuppiin. Tämä aiheutti rintoihin tumman punaista helottavat arvet, eikä toiveita terhakoista rinnoissa ollut enää nimeksikään. Tämäkös se aiheutti murrosikäisen päänsisällä pahaa mieltä, ja ahdistusta.Tuossa iässä kuitenkin vertaillaan itseä hyvin paljon muihin. Jo pelkästään rintojen kasvu tuntuu kiusalliselta, saatika sitten niin radikaali kokoero rinnoissa muihin ystäviin verrattuna.

4,5 vuoden aikana olen saanut  kaksi lasta, ja pudottanut kaksi kertaa 30 raskauskiloa, eli yhteensä 60kg. Lisäksi toisesta lapsestani laihduin +8kg ylimääräistä sairastuessani kilpirauhasen liikatoimintaan. Painon putoaminen toisen raskauden jälkeen tapahtui 8kk aikana, joten keholle tämä oli valtava rasitus. Mistä kehoni sitten silminnähden  kärsi eniten? Rinnoista.Myös maidon nousu aiheutti molempien lapsien kohdalla harmaita hiuksia, koska maito nousi kahdessa vuorokaudessa rinnoissa sellaisiin svääreihin, että jo isot rinnat kasvoivat vain lisää ja lisää, ja näyttivät siltä, että räjähtävät hetkenä minä hyvänsä. Verisuonet pullottivat pinnassa, ja rinnat tuntuivat valtavilta, kivikovilta sementtipalloilta.

Olen perinyt ilmeisen hyvät geenit, koska, vaikka vatsani koko huiteli kaikkien mahdollisten käyrien yläpuolella, ei vatsani revennyt lainkaan, ja iho palautui lähes lähtöpisteeseen kaikkialta muualta , paisti niistä rinnoista. Tottakai ihon elastisuus hieman kärsi. Olen kuitenkin tällä hetkellä 166cm pitkä, ja painan 59-60kg, raskauden aikana painoin 95kg, ja ihoni ei revennyt mistään kohtaan, joten pidän tätä suhteellisen harvinaisena. Kiitos geenit.

Mutta nyt katse kohti pitkään harkittua toimenpidettä, rintojen kohotus-ja suurennusleikkausta.

Halusin harkita toimenpiteeseen ryhtymistä pitkään, koska toki toimenpiteeseen liittyy riskejä, mutta myös ennakkoluuloja. Voin kuitenkin todeta näin melkein viiden vuoden harkinnan jälkeen, että rintani senkun painuvat vain lisää kohti lattianrakoa, ja itsetunto ongelmani ovat alkaneet heijastua myös parisuhteeseeni. Päätin asettaa itselleni valinnan: joko minun on hyväksyttävä rintani, tai tehtävä asialle jotain. Koska en ilmiselvästi pysty hyväksyä kehoani tälläisenä, kuin se on rintojen osalta, päätin tarttua härkää sarvista, ja unohtaa myös muiden mielipiteet.

Varasin ajan konsultaatioon plastiikkakirurgia Finestille  Helsingin toimipisteelle, joka oli ensimmäisen askel kohti leikkausta. Konsultaatiossa käytiin läpi leikkaukseen liittyviä riskejä,  sovitettiin implanttien eri koko vaihtoehtoja, katseltiin ennen-ja jälkeen kuvia, keskusteltiin leikkaustekniikoista ym. Pääsin myös tunnustelemaan implantteja käsituntumalla! Rinnoistani otettiin mittoja, jotka lähetettiin kirurgille toimenpiteen arviointia varten.

Mielestäni kokemus konsultaatiosta oli erittäin positiivinen. Sain kysyä kysymyksiä niin paljon, kuin niitä mieleen tulvi, ja jokaiseen sain vastauksen. Koin, että minuun paneuduttiin hyvin yksilöllisesti, eikö lainkaan liukuhihna tyylillä. Riskejä läpikäytiin niin, että niitä ei lainkaan sivuutettu, tai vähätelty, toisin, kuin olen joissakin paikoissa kuullut tehtävän. Kävimme läpi myös itse sairaalan takuun leikkauksien ja komplikaatioiden varalta.  Oloni jäi luottavaiseksi.

Konsultaation  jälkeen täytin lomakkeen, sain itselleni luettavaa kotiin, ja konsultti lupasi palata muutaman päivän kuluessa, kun kirurgi on vastannut kohotuksen tarpeellisuudesta. Nännini nimittäin sijaitsevat täysin normaalikorkeudella, mutta koska rinnoissa on hyvin paljon roikkuvaa ihoa, ei pelkkä rintojen suurennuksen riittävyys ollut yksiselitteinen.

Saman illan aikana sain tietää kirurgin mielipiteen. Rintojen kohotus todennäköisesti tarvitaan,jotta implantit eivät roiku. Toki myös muita seikkoja/riskejä liittyy, jos kohotusta ei tehdä, vaikka tarve olisi, ja rintoihin asetetaan pelkät implantit.
Kohotusleikkaus ei itselle ollut mikään helppo ratkaisu, sillä tulevat arvet tottakai huolestuttivat itseä. Enkö vieläkään saisi kauniita rintoja, vaan arpiset isot silikonirinnat? No ei pidä paikkaansa. Tähän yhtälöön vaikuttaa kokenut kirurgi, oma arpikudos,ja sen käyttäytyminen, sekä huolellinen jälkihoidon ohjeiden noudattaminen. Arvet haalistuvat hyvin huomaamattomaksi jopa vuoden kuluessa. Toisilla nopeammin, toisilla hitaammin. Nämä ovat hyvin yksilökohtaisia asioita, eikä kukaan kirurgi voi ennustaa täysin tulosta.

Nyt konsultaatiosta on 4 vrk, ja leikkausaika on varattu! Jes! Vihdoin. Leikkaus tapahtuu jo ensiviikolla, 14vrk konsultaation jälkeen. Nopeaa toimintaa, leikkausaikoja oli todella hyvin, ja pystyin mielestäni hyvin valita leikkausajan itselle sopivaan ajankohtaan.

Seuraavaksi vain odotellaan itse leikkausta, joka tapahtuu Virossa huippumodernissa yksityissairaalassa , joka on valmistunut v.2017.

Mukaan otan saattajan, ja saatajalle onkin hinnoiteltu mielestäni varsin edullinen paketti, joka sisältää kaiken matkaan liittyvän. Näistä asioista kerron lisää myöhemmin!

Vähän jännittää, mutta enemmän olen intopiukeana. Mikäli kiinnostaa kuulla leikkauksen tuloksista, jää seuraamaan blogia! Kerron itse leikkauspäivästä ja toipumisesta kuvien muodossa lisää, kun etappi on saavutettu.

Ihanaa kesänjatkoa kaikille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *