Alkuun

Heippa!

Ihan ensimmäiseksi aattelin kirjottaa että miksi perustin blogin ja mitä täältä löytää

Mä oon 17-vuotias lukiolainen, asun kotona perheeni kanssa. Oon perheen vanhin lapsi ja kolmen veljen isosisko – joo elämä ei aina ole helppoa. Lisäksi meillä on englannin vinttikoira. Tosiaan käyn lukiota ja mulla on kaks työtä, joten aika on tiukilla ja mulla on ongelma. Mun elämäntavat on kaikkia muutakuin hyvät. Ruokavalio, liikkuminen,  unirytmi, rahan- ja ajankäyttö. Oon seurannu viimesen vuoden aikana paljo erilaisia henkilöitä, jotka ohjaa ihmisiä parempaan elämäntyyliin ja terveelliseen, tasapainoiseen elämään, mutta oon tosi huono lopulta pitäytymään niissä, koska ne ei oo välttämättä just mulle sopivia. Insipiroidun luennoilla tai maksan suunnitelluista ohjelmista, mutta tuloksia ei silti tuu. Monta kertaa oon päättänyt että ”nyt mä alan juomaan vettä tarpeeksi” tai ”nyt alkaa terveellinen elämä”, mutta se ei oo kantanu pitkälle. Intoa riittää se pari viikkoa johonkin uuteen urheiluboomiin ja sit tule flunssa tai lomareissu tai yksinkertaisesti väsymys.

 

Mä en kerkee urheilemaan tai liikkumaan, eikä mulla oo mitään hajua mihin se aika menee. Oon perustellut itselleni, että en kerkeä urheilla koska työt ja koulu vie aikaa, mutta pääasiassa se on tekosyy – tiedän. Elän pääasiassa leivällä ja Baterylla. Syön ruokaa ku kerkeää ja siinä sivussa menee pullaa ja piirakka. Ja kaiken lisäksi mua väsyttää koko ajan, eikä ihme.

 

Mun tavote on oikeesti päästä jatkuvasta väsymyksestä ja huonoista ruokailutottumksista eroon, eli tarkoitus ei ole laihduttaa. Oon melko pitkä ja hoikkarakenteinen, ja tosi tyytyväinen omaan kroppaan, mutta haluan löytää mulle sopivan elämäntyylin ja tasapainon arkeen ennen yliopistoa, mahdollisia lapsia ja työelämää. Mä haluan saavuttaa sen elämäntyyliin että voin hyvin ja jaksan paremmin – niin kliseiseltä ku se kuulostaakin, mutta se ei oo mahotonta. Tän blogin avulla ajattelen sitoutuvani enemmän tähän päätökseen, testailen eri boomeja, pohdin asioita ja etenen kohti päämäärää rakentamalla mulle sopivan elämäntyylin, josta toivottavasti myös sä saat jotain irti!

Kommentit (1)
  1. Onnea matkaan! Jospa blogi ja täällä edistyksestä kertominen auttaisi pitämään motivaation yllä entistä paremmin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *