Mitä minä syön?

Minä olen paradoksaalinen ihminen, ainakin mitä tulee syömiseen. Olen ehdoton puhtaan ruoan kannattaja. Tykkään siitä, että tiedän mitä ruoka pitää sisällään. En siis käytä marinoituja lihoja tai valmiita maustesekoituksia. Eineksiä meillä syödään joskus, mutta aika harvoin. Mielelläni valitsen sen rasvaisen lihan, koska siinä on makua ja niitä on helpointa löytää marinoimattomina. Lisukkeena syödään paljon esim. uunijuureksia. Mutta sitten se paradoksi. Ensinnäkin saatan em. puhtaan ruon lisäksi mättää kaksin käsin irtokarkkeja kurkusta alas. Jep, hyvin tiedän mitä kaikkea ne e-koodit pitävät sisällään. Tai sitten en. Se puhtaan ruoan tavoittelu ei oikein laajene tuohon karkkiasiaan.  Toisekseen: kun olen sillä päällä, että ei jaksa kiinnostaa, silloin ei todellakaan kiinnosta. Saatamme syödä kaksi viikkoa ranskalaisia, makkaraa, kalapuikkoja, valmismuussia ja muuta ällöä. Onneksi ison osan ajasta meillä syödään hyvin, mutta saisi nuo muutaman viikon roskamaratonit loppua.

Nyt kun pyrin syömään terveellisemmin, yritän kiinnittää erityistä huomiota siihen, että valmistamani ruoka on todella maukasta. Siinä pitää olla paljon makuja ja koostumuksia, että se tuo tyytyväisen ja kylläisen olon. Tänään meillä porisee padassa hieman muunneltu versio Gordon Ramsayn ohjeesta, jonka löysin täältä: 

http://ruoka.fi/keittokirjat-testissa/blogit/keittokirjat-testissa/keittokirjat-testissa-gordon-ramsayn-maailma-keittiossa 

20160221_092435.jpg

(Pata menossa uuniin)

Aiomme syödä tuota pataa tai kastiketta uunijuuresten ja tuoresalaatin kanssa, lapsille keitän ehkä riisiä kaveriksi.

Ehkä suuri haaste olisi keksiä sellaisia helppoja ja nopeita ruokia, jotka olisivat myös terveellisiä. Luulen, että siinä on suurin syy tuohon lipsumiseen huonompaan ruokaan välillä. Teen pääsääntöisesti ruokia, joiden valmistamiseen käytän pitkiä aikoja. Liha saattaa vaatia esivalmisteluja puolituntia ja sitten sitä vielä pidetään uunissa 4-5 tuntia. Sinällään tykkään siitä, tämä on mieluisimpia harrastuksiani. Mutta ymmärrettävästi aina ei jaksa. Nyt sitten mietintämyssy päähän ja keksimään niitä nopeita, terveellisiä, puhtaita ja maukkaita arkiruokia!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *