Uusia muutoksia ja lipsumisia

Pitkä tauko kirjoittelussa. Tämä kolme kuukautta on ollut ylä- ja alamäkeä. Välillä on mennyt hyvin, välillä huonommin. Ruokavalio on ollut hyvä keskimäärin 60 % ajasta, lopun ajasta olen syönyt huonommin ja vanhoja tapoja noudattaen. Liikaa makeaa, transrasvoja jne. Paino on kuitenkin pysynyt suunnilleen samana. Sahaa muutaman kilon välillä, joten voisi kai sanoa, että saavuttamani painonpudotus on pysyvä.

Liikunta on kuitenkin pysynyt mukana koko ajan ja olen jo innostunut tuosta uinnista laajentamaankin. Olen kokeillut vesijuoksua ja jollain tasolla siihen hurahtanutkin. Tuo kivaa vaihtelua rintauinnille. Ja sitten se suuri uutinen! Minulla on personal trainer! Kyseessä on eräänlainen kokeilujakso n. 3 kuukauden ajan. Saan opastusta uinnissa,  kotitreeniohjelman ja muita hyviä vinkkejä. Myös ruokavaliota katsotaan läpi. Kuntotestit on tehty ja niiden tuloksissa ei ole hurraamista. Uinticooperissa ylsin keskinkertaiseen tulokseen, mihin olen ihan tyytyväinen. Mutta lihaskunto… Kaikilla testatuilla osa-alueilla se on huono! Eniten järkytti vatsalihastesti. En saanut tehtyä yhtään puhdasta suoritusta. Mutta pohjalta voi suunta olla vain ylöspäin, joten nyt vain sitä kotitreeniohjelmaa suorittamaan. Toivottavasti syksyllä tilanne on paljon parempi.

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen elämäntaparemontin etenemiseen. Syömisestä puuttuu stressi ja myös se pakottava tarve ahtaa herkkuja silloin, kun niitä on lupa syödä. Olen syönyt liikaa ja väärää ruokaa, mutta se syyllisyys on puuttunut. Uskon, että pitkällä aikavälillä tämä henkinen muutos on merkittävä painonhallinnan kannalta. Lisäksi olen ensimmäistä kertaa elämässäni löytänyt liikunnan ilon. Lähden hallille aina hyvillä mielin ja tulen vielä paremmin mielin takaisin. Tähän asti liikunta on ollut minulle aina pakkopullaa, nyt se ei sitä ole, kun teen sitä omilla ehdoillani enkä ajatellen sitä, mitä pitäisi tehdä.

suhteet oma-elama terveys liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *